Άρθρο στο Βήμα για καθηγήτρια της σχολής μας 1 από juliette22 "Η καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ κυρία Δανάη Διακουλάκη θεωρείται <<ανεπιθύμητη στη σχολή>> της από λογής ακροαριστερούς, εντός λο εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που δραστηριοποιούνται με τη γνωστή <<επιτυχία>> στα πανεπιστήμια εδώ και χρόνια. Οι <<γνωστοί -άγνωστοι>> έχουν τοιχοκολλήσει αφισες στην είσοδο του γραφείου της, όπως και στα γραφεία άλλων <<ανεπιθύμητων>> καθηγητών, ενώ ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις δε βιάζονται να παρέμβουν για ναμην υποστούν τα ίδια. Σε ανοιχτή επιστολή της προς συναδέλφους της, η κυρία Διακουλάκη φρέσκαρε τη μνήμη ορισμένων με τα εξής: "Πριν ακριβώς απο 40 χρόνια, φθινόπωρο του 1972, οι φοιτητές όλων των σχολών του Πολυτεχνείου ζητούσαν εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους, τις οποίες παρεμπόδιζε με κάθε μέσο η χούντα. Οι τότε υποψήφιοι που κλήθηκαν στο γραφείο του τότε πρύτανη άκουσαν από τον παρευρισκόμενο κυβερνητικό (=στρατιωτικό) επίτροπο, μεταξύ των άλλων κοσμητικών επιθέτων, τη δήλωση-απειλή ότι είναι ανεπιθλυμητοι στο Ίδρυμα". Δεν είναι ευχάριστο που όσοι έχουν κακές αναμνήσεις από τη χούντα αισθάνονται ότι αυτές επανέρχονται το τελευταίο διάστημα, αλλά ουδείς μπορεί να του κατηγορήσει γι' αυτό." Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής, 27/10/2012, σελ. Α54 Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο για την κα Διακουλάκη, προφανώς απόρησα έντονα. Κατ' αρχάς έχω καιρό να πατήσω στη σχολή και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τέτοια νταβαντούρια που γίνονται. Κατά δεύτερον, ως ανεξάρτητη φοιτήτρια που δεν προσκειται σε καποιο απο τα σχηματα της σχολής μας, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τη συνδικαλιστική -αγωνιστική δράση της κας Διακουλάκη, ως μηχανικός, και κατ' επέκταση να μπορώ να καταλάβω ποιο ήταν το σημείο ρήξης της με τους εν λόγω φοιτητές. Ωστόσο, από την 4ετή και φεύγα εμπειρία μου στη σχολή, εχει τύχει να παρακολουθήσω 2-3 μαθήματα της και έχω σχηματίσει μια κάποια άποψη: Αν εξαιρέσουμε λοιπόν ένα πρόβλημα με την ένταση της φωνής, η οποία είναι λίγο χαμηλή και κάνει δύσκολη την ακρόαση του μαθήματος (sic), κατά τ' άλλα είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη από την ποιότητα των μαθημάτων της. Μου έχουν μείνει αρκετά πράγματα, και επιπλέον έχω εκτιμήσει τις προσπάθειες που κάνει για τραβήξει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των φοιτητών στο αντικείμενο των μαθημάτων της (με εργαστήρια, προαιρετικές εργασίες κτλ). Επίσης, τη βρίσκω πολύ συνεργάσιμη και συνεννοήσιμη με τους φοιτητές, καθότι, όταν χρειάστηκα τη βοήθεια της, ήταν εκεί και την παρείχε (σε ακαδημαϊκό επίπεδο πάντα ). Και κάτι ακόμα...δεν νομίζω ότι είναι αδιάφορη όσον αφορά την παιδεία των φοιτητών -εκκολαπτόμενων μηχανικών. Στο 8ο εξάμηνο, είχα πάρει ως μάθημα επιλογής το "Περιβάλλον και Ανάπτυξη", ένα μάθημα διατμηματικό, στο οποίο συμματέχουν φοιτητές από όλες τις σχολές του Πολυτεχνείου και ως άξονα έχει να θίξει καίρια ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και το νέο μηχανικό (ανεξαρτητου σχολής), τα οποία λειτουργούν ως ερίσματα για συζήτηση και διαξιφισμό απόψεων. Μάθημα με μεγαλόπνοο όραμα, δε λέω, αλλά με τις καλύτερες προθέσεις. Είχα την τύχη να πρακολουθήσω τη συμμετοχή της κας Διακουλάκη σε αυτό το μάθημα, όταν παρουσιάσε ένα θέμα με τον κο Δαμίγο (εκ Μεταλλειολόγων), σε στυλ έντονου debate. Για να μπει στη διαδικασία, να ετοιμαστεί και να συμμετάσχει εν γένει σε ένα μάθημα τετοιας φύσης, θεωρώ ότι μόνο αδιάφορη δεν τη λες ως προς την κοινωνική και επαγγελματική ευθύνη που θα φέρει ο νεός μηχανικός βγαίνοντας από το Ίδρυμα. Από τα παραπάνω, η άποψη μου είναι ότι όχι, η κα Διακουλάκη δεν είναι ανεπιθύμητη στη σχολή (τουλάχιστόν για μένα). Όχι τόσο για το έργο της ή για τα μαθήματα που διαδάσκει, όσο για το attitude που φέρει όταν συνεργάζεται με φοιτητές και για τη συνέπεια στη δουλειά της. Επαναλαμβάνω, η άποψη στηρίζεται στην εμπειρία μου σε προπτυχιακό επίπεδο, δεν ξέρω πώς λειτουργεί με διπλωματικούς ή μεταπτυχιακούς, ούτε γνωρίζω την πολιτική της ταυτότητα (και δε με καίει και να τη μάθω άλλωστε, το επαγγελματικό ήθος δεν γνωρίζει αριστερά και δεξιά). Και έρχομαι τώρα να αναρωτήθω, ως περίεργη που είμαι: Τι έγινε, και φτάσαμε να τοιχοκολλούνται τέτοιες αφίσες έξω απο γραφεία καθηγητών? Και γενικά, από πότε ξεκίνησε αυτή η τακτική, και πιο ειδικά, τι παίχτηκε με την κα Διακουλάκη, που εξόργησε τόσο πολύ τους αφισοκολλητές, ώστε να χάσουν το τακτ τους, και να επιτεθούν με τέτοιο λαϊκίστικό τρόπο? Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί ο χρωματισμός των αφισοκολλητών με χρώμα πορτοκαλοκόκκινο, αλλά τέτοιες τακτικές προς τα εκεί με πηγαίνουν, να πω τη μαυρη αλήθεια. Και αν όντως είναι έτσι, τότε θα συμφωνήσω με τον αρθρογράφο ότι υπέπεσαν σε πρακτικές χουντικές, έτσι όπως έχουν καλοδεί ως τσιφλίκι τους το Ίδρυμα. [offtopic]Από καθαρή απορία και μόνο...ο αρθρογράφος της στήλης του Βηματοδότη από όπου προέρχεται το παραπάνω άρθρο, είναι γνωστός της κας Διακουλάκη? Γιατί το ύφος του μου βγάζει πολύ παράπονο 9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα ΠαράθεσηΣάβ 27 Οκτ 2012, 9:59 pm
Re: Άρθρο στο Βήμα για καθηγήτρια της σχολής μας 2 από BrAVeSirRObin juliette22 έγραψε: Και έρχομαι τώρα να αναρωτήθω, ως περίεργη που είμαι: Τι έγινε, και φτάσαμε να τοιχοκολλούνται τέτοιες αφίσες έξω απο γραφεία καθηγητών? Και γενικά, από πότε ξεκίνησε αυτή η τακτική, και πιο ειδικά, τι παίχτηκε με την κα Διακουλάκη, που εξόργησε τόσο πολύ τους αφισοκολλητές, ώστε να χάσουν το τακτ τους, και να επιτεθούν με τέτοιο λαϊκίστικό τρόπο? Υποπτεύομαι (είμαι σχεδόν βέβαιος) ότι σχετίζεται με την συμμετοχή της κας Διακουλάκη στα συμβούλια διοίκησης (δεν βάζω λίνκ για το τι ειναι συμβούλια διοικησης-σχετικές πληροφορίες βρείτε μόνοι σας μέσω του google), όπως και της κας Καραγιάννη... Πάντως η σύγκριση με την Χούντα το 1972 ειναι τουλάχιστον άκυρη σαν ανάλογο, μια απότυχημένη απόπειρα επίκλησης στο συναίσθημα κατα τη γνώμη μου. Ελπίζω το χαρτί, να μην το υπογράφει ο ''ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜ ΜΗΧ''... ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΚυρ 28 Οκτ 2012, 1:02 pm
Re: Άρθρο στο Βήμα για καθηγήτρια της σχολής μας 3 από panos108 Να ρωτήσω εγώ τελικά τι έγινε με τις εκλογές στα συμβούλια διοίκησης ? People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΚυρ 28 Οκτ 2012, 1:11 pm
Re: Άρθρο στο Βήμα για καθηγήτρια της σχολής μας 4 από BrAVeSirRObin panos108 έγραψε:Να ρωτήσω εγώ τελικά τι έγινε με τις εκλογές στα συμβούλια διοίκησης ? http://www.megatv.com/megagegonota/arti ... d=29898110 (έβαλα mega ότι πιο πρόχερο βρήκα - με δική σας ευθύνη πιθανό μη-αντικειμενικό ρεπορτάζ ) Επίσης, δείτε εδώ. ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΚυρ 28 Οκτ 2012, 1:17 pm
Re: Άρθρο στο Βήμα για καθηγήτρια της σχολής μας 5 από panos108 Οπότε όλα θα γίνουν ηλεκτρονικά ? People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΚυρ 28 Οκτ 2012, 1:57 pm