Re: Μηχανική Συστημάτων Εφοδιαστικής Διαχείρησης (2011-12)

13
ήταν τα κεφάλαια 3, 4 (εκτός της αιτιοκρατικής ανόπτησης), το 10 και το 11. ουσιαστικά να ξέρεις να λύνεις θέματα σαν τα λυμένα παραδείγματα των 10 και 11. το φεβρουάριο ζήτησε να γράψουμε ένα κατασκευαστικό, ένα πλεονεκτικό αλγόριθμο κι έναν αλγόριθμο του πλησιέστερου γείτονα. βασικά να ξέρεις τι παίζει με τα λυμένα παραδείγματα (με ανοιχτά βιβλία δίνεται το μάθημα)

15
τα θέματα του Φεβρουαρίου 2012
και όχι δεν πέφτουν τα ίδια αλλά είναι της ίδιας λογικής
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh I believe in yesterday

16
γεια σας... μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με την εργασία που έχω; το θέμα που έχω είναι δρομολόγηση οχημάτων... ευχαριστώ πολύ... :)

Παρακαλούμε όχι greeklish! - MakisH

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Τρί 12 Φεβ 2013, 12:04 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Μετατροπή από greeklish και προσθήκη alert.

Re: Μηχανική Συστημάτων Εφοδιαστικής Διαχείρησης

18
Σορρυ για τα greeklish αλλα δεν μπορουσα να αλλαξω απο το κιν... δεν μπορω να καταλαβω πως βαζω στον κωδικα την χωρητικότητα. ειδα στο βιβλιο για τον περιοδεων πωλητη αλλα δεν ειναι ιδιο με την δρομολογηση. μηπως προτιμας να μου στειλεις στο mail μου για να μην γινεται εδω χαμος?

Re: Μηχανική Συστημάτων Εφοδιαστικής Διαχείρησης

19
Όχι, ας γίνεται χαμός, θα έχουν και άλλοι αντίστοιχες απορίες, ενώ και άλλοι ίσως μπορούν να βοηθήσουν. Μακάρι το forum να ήταν γεμάτο από συζητήσεις τέτοιου είδους. :)

Στο TSP πρέπει απλώς να καλύψεις όλες τις πόλεις σε μια διαδρομή. Στο VRP μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερες διαδρομές για να καλύψεις όλες τις πόλεις. Απλώς, σε κάθε διαδρομή, δεν μπορείς να έχεις υψηλότερη "εξυπηρέτηση" από ένα μέγιστο.

Συνεπώς, για κάθε "πόλη" πρέπει να έχεις αποθηκεύσει και τη ζήτησή της, άρα χρειάζεσαι π.χ. άλλη μια στήλη στη σχετική array (θεωρώντας ότι έχεις τις συντεταγμένες σε μια array).
Επίσης, στην τρέχουσα διαδρομή θα πρέπει να έχεις μια μεταβλητή που να αποθηκεύεις τη ζήτηση που εξυπηρετεί η κάθε διαδρομή. Για κάθε διαδρομή θα είναι αρχικά μηδέν και, κάθε για κάθε πόλη που μπαίνει στη λύση, θα προστίθεται η ζήτηση αυτής. Όταν δεν μπορείς να βάλεις κάποια άλλη πόλη, θα πρέπει να φτιάχνεις νέα διαδρομή. Αυτό μπορείς να το ελέγξεις με ένα IF που θα συγκρίνει την τρέχουσα "εξυπηρέτηση"-"καλυπτόμενη ζήτηση" της διαδρομής με το όριο που έχεις για κάθε φορτηγό.