Re: [2ο] Σύνδεση μικροσκοπικών-μακροσκοπικών ιδιοτήτων με Η/

22
Μπράβο που το έγραψες γιατί πιθανότατα δεν θα το γνώριζαν οι περισσότεροι. Ωστόσο θα ήθελα να ξαναθέσω τη διαφωνία μου απέναντι σε οτιδήποτε κλειστό, ακόμα και στο facebook που είναι τόσο διαδεδομένο. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος το group αυτό, (όπως και οι ομάδες έτους που έχουν τα νεότερα έτη) να είναι κλειστό; Σύμφωνοι ως προς το να υπάρχει ένας στοιχειώδης έλεγχος για spammers κτλ και οι διαχειριστές να δέχονται όλους όσους κάνουν εγγραφή. Αλλά γιατί να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαβάσει ό,τι γράφεται εκεί; Και γιατί να μην μπορεί κάποιος που δεν (θέλει να) έχει λογαριασμό στο facebook να βρει τις πληροφορίες που γράφουν εκεί τα μέλη της ομάδας με σκοπό, συνήθως, να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι; Δεν λέω να χρησιμοποιεί κάποιος με το ζόρι αυτό εδώ το forum, έτσι κι αλλιώς και αυτό ανεπίσημο είναι. Απλώς θα ήταν καλό να προάγουμε τις ανοιχτές συζητήσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να πρέπει να μείνει κρυφό από τον οποιονδήποτε.

Re: [2ο] Σύνδεση μικροσκοπικών-μακροσκοπικών ιδιοτήτων με Η/

23
θα ακουστεί περίεργο, αλλά μπορεί π.χ. να μην θέλει κάποιος να διαρρεύσει κάτι και να μείνει μόνο στα πλαίσια κάποιων. Π.Χ. στο μάθημα βγάζει κάποιος φωτογραφεία τις λύσεις για ένα υπολογιστικό θέμα από τις σημειώσεις του καθηγητή που δεν πρέπει να τις έχει κανείς και τις ανεβάζει εκεί. Ε δεν θες να μπει κανας διδακτορικός του εκεί και να τα δει :p
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: [2ο] Σύνδεση μικροσκοπικών-μακροσκοπικών ιδιοτήτων με Η/

24
Απλώς να ενημέρώσω για όσους έχουν το μάθημα πως λόγω απουσίας του κ.Θεοδώρου στο εξωτερικό το μάθημα αύριο ΘΑ ΓΙΝΕΙ από τον Λέκτορα Δρ. Γεώργιο Παπαδόπουλο
“Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”

Re: [2ο] Σύνδεση μικροσκοπικών-μακροσκοπικών ιδιοτήτων με Η/

25
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το πρόγραμμα- μοντελοποίηση-. Αντιμετωπίζω πρόβλημα κάνοντας compile τα αρχεία. Aκολούθησα τα βήματα όπως αναφέρονται πιο πάνω (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω). Κατά το compile του κώδικα εμφανίζεται ως μήνυμα λάθους Fatal Error: Error count reached limit of 25. Ο κώδικας διαβάζεται άλλοτε ναι και άλλοτε όχι :P (π.χ. είναι Bold και μπλε το None ενώ το Implicit όχι).
Δοκίμασα Μάκη αυτό που αναφέρεις για εκτέλεση του προγράμματος διαφορετικά και μου βγάζει ότι δεν βρίσκει το αρχείο εκεί (παρόλο που το έχω βάλει)... + αναφέρεις τον φάκελο ενώ υπάρχουν δύο ο mc και ο post...Αν μπορεί κάποιος να προτείνει κατί παρακαλώ :D

Re: [2ο] Σύνδεση μικροσκοπικών-μακροσκοπικών ιδιοτήτων με Η/

26
Στο gfortran προσπαθείς να το τρέξεις;
Ο κώδικας είναι σπασμένος σε πολλά αρχεία και είναι οργανωμένα σε projects του Compaq Developer Studio. Θα σου πρότεινα (ειδικά για αυτή την περίπτωση), να πας να το τρέξεις στο pc lab. Θα είναι το πιο εύκολο!

Υποθέτω ότι τα λάθη που βρίσκει έχουν να κάνουν π.χ. με το ότι δεν καταλαβαίνει σωστά τον χαρακτήρα tab (βλ. εδώ).

Re: [2ο] Σύνδεση μικροσκοπικών-μακροσκοπικών ιδιοτήτων με Η/

27
Τελικά δούλεψε με Geany!! Το έκανα install ξανά και έτρεξα το directory από μέσα στον φάκελο και δούλεψε μια χαρά... 'Εχει ανεβάσει και μια ανακοίνωση ο κ.Θεοδώρου σχετικά με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του μαθήματος

http://mycourses.ntua.gr/announcements/ ... ements.php

Re: [2ο] Σύνδεση μικροσκοπικών-μακροσκοπικών ιδιοτήτων με Η/

28
Μερικές διευκρινίσεις και συμβουλές και από μένα, για να μην πελαγώσετε:

-Ο κώδικας είναι έτοιμος, δεν χρειάζεται καμμία προσωπική παρέμβαση.
-Όλα τα αρχεία (εκτός των .o) ανοίγουν με το notepad για επεξεργασία.
-Προσωπικά, αντέγραψα τους δύο κώδικες σε δύο νέα αρχεια .for (εντός του φακέλου mc και post αντιστοίχως), βολεύει η χρήση της εντολής include για τον σκοπό αυτό.
-Υπάρχει ένα αρχείο input.dat, εκεί γίνεται η όποια παρέμβαση. Συνήθως ζητείται η αλλαγή πυκνότητας μόνο.
-Τρέχετε το nvtmclj, και αντιγράφετε όλα τα αρχεία .dat και .out στον φάκελο post για να τα διαβάσει το postmc. Έπειτα τρέχετε το postmc.
-Για καλύτερα αποτελέσματα, ο κ. Θεοδώρου προτείνει έπειτα από την διαδικασία αυτή, να χρησιμοποιήσετε τα αποτελέσματα της g(r). Για να το κάνετε αυτό, αντιγράφετε το αρχείο gofr.out (περιέχει τιμές των r, g(r) και του σφάλματος)) στους φακέλους mc και post με το όνομα gfile_in (το gofr.out βρίσκεται στον φάκελο post). Στο input.dat αλλάζετε την τιμή του i.g. από 0 σε 1 (δηλαδή πλέον δεν εκλαμβάνεται ως ιδανικό αέριο) και ξανατρέχετε τους κώδικες ακριβώς όπως την πρώτη φορά. Έτσι, το πρόγραμμα διαβάζει τις τιμές της g(r) που εξήχθησαν την πρώτη φορά, για διορθωμένες μέσες τιμές.
-Τα αποτελέσματα βρίσκονται στο αρχείο post.out. Σας ενδιαφέρουν οι μέσες τιμές του τελευταίου βήματος προφανώς.
-Τα αποτελέσματα δίνονται σε μονάδες L.J. (ε, σ, σ^3 κ.τλ.) και στο S.I από κάτω σε παρένθεση, πάντοτε με το σφάλμα τους.