[Τ-Β] Χημεία, Μικροβιολογία και Αρχές Συντήρησης Τροφίμων 1 από Μαριονέτα Το μάθημα "Χημεία, Μικροβιολογία και Αρχές Συντήρησης Τροφίμων" διδασκόταν έως το ακαδ. έτος 2017-18 υπό τον τίτλο "Επιστήμη και Μηχανική Τροφίμων". Συνοπτική περιγραφή μαθήματος Σκοπός του μαθήματος είναι η απόκτηση γνώσεων σε θέματα σχετικά με τις διεργασίες επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων, τη συσκευασία τροφίμων, τις τεχνολογίες των κυριοτέρων κατηγοριών τροφίμων και το σχεδιασμό στις βιομηχανίες τροφίμων. Επίσης η εξοικείωση με τα θέματα αυτά στο εργαστήριο, η εμπέδωσή τους μέσω θεμάτων και η προσέγγιση της σχετικής βιβλιογραφίας και των μεθόδων επεξεργασίας δεδομένων μέσω χρήσης Η/Υ. Διδάσκοντες Κ. Τζιά - email: tzia AT chemeng DOT ntua DOT gr Π. Ταούκης - email: taoukis AT chemeng DOT ntua DOT gr Εργαστήριο Κ. Τζιά - email: tzia AT chemeng DOT ntua DOT gr Π. Ταούκης - email: taoukis AT chemeng DOT ntua DOT gr Β. Ωραιοπούλου - email: vasor AT chemeng DOT ntua DOT gr Οργάνωση Διδασκαλίας Θεωρία: 3 ώρες εβδομαδιαίως Εργαστήριο: 3 ώρες εβδομαδιαίως Οι εργαστηριακές ασκήσεις είναι υποχρεωτικές, με τους σπουδαστές να παραδίδουν έκθεση και να εξετάζονται προφορικά σε αυτές. Εξετάσεις-Βαθμολογία Η τελική εξέταση λαμβάνει χώρα με ανοιχτά βιβλία. Ο τελικός βαθμός προκύπτει ως εξής: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ = (0.4 x βαθμός εργαστηρίου) + (0.6 x βαθμός γραπτής εξέτασης) Βιβλιογραφία Προτεινόμενη βιβλιογραφία υπάρχει διάθεσιμη στην ιστοσελίδα του μαθήματος στην αντίστοιχη κατηγορία. Εξεταστέα ύλη Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει όλο το βιβλίο των Τζια-Ταούκη-Ωραιοπούλου Τελευταία επεξεργασία από το μέλος i griega την Δευ 06 Απρ 2020, 10:23 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά. ΠαράθεσηΤετ 16 Οκτ 2013, 7:16 pm
Υλικό 2 από Μαριονέτα Φύλλο Ταυτότητας Μαθήματος Φύλλο Ταυτότητας Μαθήματος (ακ. έτος 2012-13) Θεωρία Σημειώσεις / Διαφάνειες διαλέξεων Διαφάνειες Επιστήμης και Μηχανικής Τροφίμων Επίσημες σημειώσεις Βιβλίο ''Επιστήμη και Μηχανική Τροφίμων'' Βιβλιογραφία Συνιστώμενη Βιβλιογραφία Σημειώσεις Φοιτητών Σημειώσεις από διαλέξεις κας Τζια για ακαδ έτος 2015-16 (thnx KiritoShu) Ασκήσεις Παράδειγμα Υπολογισμού Αντλίας Εξετάσεις Θέματα εξετάσεων 2014-15 (κανονική) (thnx Μι Ζήτα) Θέματα εξετάσεων 2019-20 (κανονική) Εργαστήριο Εργαστηριακός Οδηγός (ακ. έτος 2012-13) Εργαστηριακή Άσκηση 4 (Κινητική Μελέτη Αντίδρασης Maillard)(+βιβλιογραφία) Software LibreOffice (αντίστοιχο του Microsoft Office) - open source Ιστοσελίδες Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων Ιστοσελίδα μαθήματος Σχετικά μαθήματα Τρόφιμα - Βιοτεχνολογία Σχεδιασμός Βιομηχανιών Τροφίμων Τι γίνεται σε άλλες σχολές Ιστοσελίδα τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων - ΤΕΙ Αθήνας Ιστοσελίδα τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σχολή Χημικών μηχ. ΑΠΘ - Μηχανική Τροφίμων Σχολή Χημικών μηχ. ΑΠΘ - Χημεία Τροφίμων Στο forum... Topic Μαθήματος (ακ.έτος 2011-12) Topic Μαθήματος (ακ.έτος 2013-14) Subforum Κατεύθυνσης ''Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία'' Τελευταία επεξεργασία από το μέλος constanrine5d την Δευ 17 Φεβ 2020, 11:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά. ΠαράθεσηΤετ 16 Οκτ 2013, 7:31 pm