[ε] Διαχείριση Ποιότητας

1
To μάθημα της Διαχείρισης Ποιότητας διδασκόταν έως το ακαδ. έτος 2017-18 στο 6ο εξάμηνο υπό τον τίτλο "Διαχείριση Πόρων και Ποιότητας".

Συνοπτική περιγραφή μαθήματος
Βασικές έννοιες - Ορισμοί- Διαστάσεις ποιότητας- Ποιότητα προϊόντος- ποιότητα υπηρεσίας- ποιότητα διεργασίας. Μέτρηση ποιότητας- Κόστος (έλλειψης) ποιότητας Σχεδιασμός ποιότητας και ανάπτυξη διεργασιών (QFD, FMEA, WA) Στατιστικός έλεγχος ποιότητας (SPC) Διαχείριση ποιότητας –Το πρότυπο ISO 9001- Βελτίωση διεργασιών- Τεχνικές και εργαλεία επίλυσης προβλημάτων (Ανάλυση Pareto – Διάγραμμα αιτίου αποτελέσματος - Κύκλος PDCA). Μέτρηση επιχειρηματικών επιδόσεων -Συγκριτική αξιολόγηση (benchmarking) Μοντέλα επιχειρηματικής αριστείας- Αυτοαξιολόγηση επιχειρήσεων Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού Διαχείριση πόρων και διαδικασιών- Επίδραση στην κοινωνία και το περιβάλλον (κοινωνική ευθύνη-αειφορία) Ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης. Διοίκηση Ολικής Ποιότητας

Διδάσκοντες
Δ. Χατζηαβραμίδης - email: dhatz@chemeng.ntua.gr

Οργάνωση διδασκαλίας
Θεωρία: 3 ώρες εβδομαδιαίως (3ωρο)

Το μάθημα πραγματοποιείται με χρήση slides σε power point, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του μαθήματος. Προς το τέλος του εξαμήνου λαμβάνουν χώρα εργαστήρια για την εφαρμογή του περιεχομένου του μαθήματος με χρήση του ηλεκτρονικού πακέτου Minitab.

Εξετάσεις - Βαθμολογία
Το μάθημα έχει γραπτή τελική εξέταση (ανοιχτά βιβλία) με προβλήματα παρόμοια με αυτά που διδάχτηκαν και εργασία όπου χρησιμοποιείται η μεθοδολογία της ποιότητας. Ο τελικός βαθμός είναι το άθροισμα του 50% του βαθμού από την γραπτή εξέταση στο τέλος του εξαμήνο και του 50% του βαθμού για την εργασια. Το θέμα της εργασίας μπορεί να καθορισθή από τον διδάσκοντα ή να προταθή από τον/την σπουδαστή/σπουδάστρια.

Εξεταστέα ύλη
Η εξεταστέα ύλη του μαθήματος είναι το σύνολο των διαφανειών που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του μαθήματος. Το μάθημα δεν διαθέτει δικό του σύγγραμα μέσω του Εύδοξου.

Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2013

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος i griega την Δευ 30 Μαρ 2020, 2:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Υλικό

2

Αρχεία για τα οποία δεν δίνεται link υπάρχουν στο επόμενο post (scroll down a bit...).

Θεωρία
Ασκήσεις
  • Εκφωνήσεις ασκήσεων
    • Ασκήσεις DOE
    • Ασκήσεις ΑΝΟVA και GR&R
Θέματα Εξετάσεων Ιστοσελίδες
Σχετικά μαθήματα
Στο forum...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος i griega την Πέμ 08 Ιουν 2017, 12:17 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Αρχεία

3
Τα παρακάτω αρχεία είχαν ανέβει στο παλιό σύστημα της "Βιβλιοθήκης" και έχουν ήδη αναφερθεί στο "Υλικό".
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.