bubble sort

1
Λοιπόν έχω ολοκληρώσει την άσκηση 4 εκτός από το "καταραμένο" το bubble sort..Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου κάνει κάποια υπόδειξη..Έχω βρει την λύση της άσκησης στο ιντερνετ αλλά στην c και δεν μπορώ να την κατανοήσω πλήρως.Aντίστοιχη εντολή swap υπάρχει?Ευχαριστώ...

Re: bubble sort

2
Για Fortran τη θες?Αν ναι νομίζω ότι είναι αυτό(δικό μου πρόγραμμα,εσύ μπορεί να το έκανες διαφορετικά..)
Spoiler: show
!Program Bubble Sort
program Bubble_Sort
implicit none
real help
real,allocatable:: A(:)
integer:: i,j=0,n
write(*,*)'Dose mou to plithos twn arithmwn pou thes na sou topothetisw se auksousa taksi'
read(*,*) n
allocate(A(n))
write(*,*)'Dose mou tous arithmous sou'
read(*,*) (A(i),i=1,n)
do while (j<n-1)
do i=1,n-1
if (A(i)>A(i+1)) then
help=A(i)
A(i)=A(i+1)
A(i+1)=help
exit
else
j=j+1
endif
enddo
enddo
write(*,*)'Oi arithmoi,taksinomimenoi einai:',(A(i),i=1,n)

end program
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Κυρ 31 Οκτ 2010, 5:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Έβαλα τον κώδικα σε spoiler
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

3
@kop3110: Πες μου πού ακριβώς κολλάς ώστε να μπορέσω να σε βοηθήσω. :)

@tim: Έβαλα τη λύση σου σε spoiler. Η άσκηση είναι μια από αυτές που θα γίνουν στο αυριανό μάθημα και καλό θα ήταν να μην δίνεις έτοιμη τη λύση σε κάποιον πριν το προσπαθήσει. Επίσης κάποια πράγματα που χρησιμοποιείς στον κώδικά σου δεν έχουν διδαχτεί ακόμα φέτος. Συνεπώς το έβαλα σε spoiler ώστε να το δει μόνο όποιος θέλει. :)

4
Ούτε που θυμάμαι τη σειρά των μαθημάτων στη Fortran,οπότε απλά αντέγραψα τον κώδικα μου:P!Thanks για τον καλωπισμό πάντως!
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

6
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Τελικά χρησιμοποιώντας το λινκ wiki που υπήρχε είδα την δομή της άσκησης στην c.Κατάλαβα αρκετά την λογική και την μετέφερα σε fortran.Πλεόν οι αριθμοί μπαίνουν στην σειρά.:p