Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 1 από MakisH Χθες, 11 Οκτωβρίου, μαζεύονταν υπογραφές για να γίνει γενική συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου την Τετάρτη 13 του μήνα. Είδα σήμερα αφίσες που έγραφαν οτι θα γίνει συνέλευση (και επιβεβαιώνεται από μήνυμα στο site της ΔΑΠ και του ΟΞΥ). Συνεπώς υποθέτω (με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας) ότι: αύριο, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο 1. Τα μαθήματα και τα εργαστήρια μετά τις 12:00 γενικώς δεν πραγματοποιούνται όποτε υπάρχει συνέλευση, άρα υποθέτω πως ούτε και αύριο. Κεντρικό θέμα της συνέλευσης θα είναι οι αλλαγές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που έχουν τεθεί στο τραπέζι συζητήσεων από το υπουργείο παιδείας. Διαβάστε τις σχετικές συζητήσεις: στο ChemEng , στο MQN , στο shmmy , στο semfe. ======> Βοηθήστε στο forum! <======
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 2 από MakisH Σύμφωνα με το "Blog ενημέρωσης φοιτητών Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ" η σχολή αύριο θα τελεί υπό κατάληψη, ενώ συνέλευση θα γίνει πάλι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου. edit: Επιβεβαιώθηκε και από της ιστοσελίδες των δαπ και πασπ ======> Βοηθήστε στο forum! <======
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 3 από kop3110 Για την συνελευση ένα έχω να πώ.Η εικόνα ήταν απαράδεκτη.Πρώτον το κάπνισμα όσο και αν ενοχλεί κάποιους απαγορεύεται σε εσωτερικούς χώρους.Περισσότερο με τεκέ θύμιζε ο χώρος παρά με αμφιθέατρο.Δεύτερον όλεσ οι παρατάξεις μείναν σε μια στείρα αντιπαράθεση χωρίς επιχειρήματα.Δεν μπορώ να ανεχτώ κανέναν να μιλά αερολογώντας.Τρίτον,η απόφαση ουσιαστικά αλλοιώθηκε καθώς ενώθηκαν σε έναν σχηματισμό όλες οι αριστερές παρατάξεις ενώ και η πκσ είχε αποχωρήσει ανεξήγητα.Τέλος, είδα πολλά άτομα δήθεν εκπροσώπους μας που έχουν υπερβεί κατά πολύ την ηλικία του φοιτητή και όμως ακόμα είναι θεωρητικά πάντα στα έδρανα.Ακόμα, κάτι που δεν κατανόησα είναι αν το πτυχιο αναγνωρίζεται σαν μάστερ ή όχι και τι παίζεται με το πτυχίο των πολιτικών μηχανικών που αναφέρθηκε...Λυπάμαι αν αυτοί είναι οι αυριανοί πολίτες-εκπρόσωποι μας.
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 4 από GK1992 Κατα ποσο ειναι εγκυρο οτι αυριο υπαρχει καταληψη ; Επιπλεον τι επικρατει συνηθως σε πανεπιστημιακες καταληψεις ;;; (π.χ. κυλικεια, πόρτες κλπ ) Θα χορέψετε ...
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 5 από Nick Rss @kop3110 Σχετικά με την ανάρτηση σου έχω να παρατηρήσω τα εξής. Αρχικά, η χρήση της λεξης τεκκές είναι απαράδεκτη. Πιθανότατα να μην γνωρίζεις οτι η λέξη σημαίνει μουσουλμανικό μοναστήρι και για λόγους μισαλλοδοξίας δόθηκε το χλευαστικό νόημα το οποίο εννοείς εσύ. Θα ταν καλό να μην διαιωνίζουμε τέτοιες πρακτικές... Θεωρώ επίσης τουλάχιστον άστοχη τη χρήση της φράσης: kop3110 έγραψε:.Τρίτον,η απόφαση ουσιαστικά αλλοιώθηκε καθώς ενώθηκαν σε έναν σχηματισμό όλες οι αριστερές παρατάξεις ενώ και η πκσ είχε αποχωρήσει ανεξήγητα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις αλλοίωση αποτελέσματος το δημοκρατικό δικαίωμα μιας ομάδας ανθρώπων να ψηφίσουν την ίδια πρόταση. Αν τώρα εννοείς κάτι διαφορετικο, διευκρίνησε το παρακάτω με μεγαλύτερη σαφήνεια. @GK1992 Η σχολή θα παραμείνει κλειστή αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ενώ οι πληροφορίες λένε οτι γενική συνέλευση θα ξαναγίνει την ερχόμενη Τρίτη (19/10). Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς τι επικρατεί σε μια πανεπιστημιακή καταλληψη πάντως Ίσως πάντως να λειτουργεί η γραμματεία αν εννοείς αυτό. If opportunity doesn't knock... Build a door
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 6 από PeriklisP Θα συμφωνησω με τον Νικο, δεν μπορει να μιλας για αλλιωση του αποτελεσματος επειδη συμφωνησαν, το αντιθετο μαλιστα! Αλλιωση θα ειχαμε αμα ερχοταν απο αλλες σχολες(κατι το οποιο δεν ελεγχεται, τουλαχιστον οχι στην δικη μας σχολη, κακως βεβαια) In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 7 από 007 Καταρχάς, απ' ότι καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα η σχολή θα τελεί υπό κατάληψη μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση, η οποία ορίστηκε την Τρίτη 19/10. Γενικά με ποιο τρόπο καθορίζεται το πότε θα γίνει η επόμενη γενική συνέλευση; Γιατί μπορεί κάλλιστα να αλλάξει η κατάσταση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και η πλειοψηφία να θέλει π.χ. η σχολή να ανοίξει νωρίτερα, έστω μεθαύριο(έίναι απλό παράδειγμα για να κάνω κατανοητή την ερώτηση μου, δεν πιστεύω ότι η συλλογική άποψη αλλάζει τόσο γρήγορα). Ακόμη, αν η σχολή τελεί υπό κατάληψη μέχρι νεωτέρας συνέλευσης, η ημερομηνία της συνέλευσης αυτής είναι γνωστή πριν διενεργηθεί η ψηφοφορία για το αν η κατάληψη θα γίνει ή όχι; Όπως καταλαβαίνετε δεν ήμουν παρών στη σημερινή συνέλευση επειδή με την ευκαιρία της υποδοχής πρωτοετών και δεδομένου ότι δεν θα γινόταν μάθημα πήγα να πάρω τα συγγράμματα. Σχεδίαζα να πάω στη συνέλευση μετά αλλά λόγω του βάρους αναγκάστηκα να γυρίσω απευθείας σπίτι και μετά δεν βρήκα το κουράγιο να "ξαναταξιδέψω" μέχρι πάνω. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να εκφέρω πλήρη άποψη μέχρι να πάω στην επόμενη συνέλευση, την Τρίτη. Θα ήθελα όμως να πω, με κίνδυνο να κακοχαρακτηριστώ, ότι εμένα η ιδέα της κατάληψης δεν μου αρέσει. Σαφώς και μπορεί να υπάρχουν δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις(σκοπεύω να ψάξω το τί μέτρα προωθούνται για να είμαι ενημερωμένος και να μην αερολογώ, απλά τώρα μιλάω υποθετικά), απλά το "όπλο" της κατάληψης μου φαίνεται ότι υστερεί σε δύο σημεία: 1. Η πράξη αυτή είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία παράνομη. Και παρακαλώ να μην πει κάποιος ότι τους νόμους τους περνάνε άλλοι, γιατί το πολίτευμα της χώρας είναι έμμεσα δημοκρατικό(καλά, δεν έχουμε και δημοψηφίσματα) και αν κάτι ισχύει, σημαίνει ότι σε αυτό συμμετέχει και η πλειοψηφία. Αν θέλουμε να ισχύει η πλειοψηφία και η δημοκρατία στη συνέλευση, που είναι μικρογραφία της κοινωνίας, πρέπει να την δεχόμαστε και στην κοινωνία την ίδια. 2. Η παρατήρηση 1 ήταν απλά για να καταστεί κάτι σαφές. Η ουσιαστική παρατήρηση είναι η δεύτερη: πώς μπορείς να επιδιώκεις την απρόσκοπτη παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας τη στιγμή που εμποδίζεις την παροχή αυτή; Και σε κάποιον που διαβάζοντας την πρώτη παρατήρηση βιάστηκε να σκεφτεί "τι με νοιάζει εμένα αν είναι παράνομη, ποιος θα με εμποδίσει;" πρέπει να ρωτήσω: ποιος θα εμποδίσει τον καθένα μας που θέλει να κάνει μάθημα, να μην τρέχει να προλάβει μετά, να μην χάνεται χρόνος καθώς προχωράμε προς την εξεταστική, να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει; Είναι η απόφαση της πλειοψηφίας, άσχετα με το ποιοι συμμετέχουν στην συνέλευση (που δεν έχει σημασία, γιατί νομίζω πως όποιος θέλει να συμμετέχει μπορεί) να επηρεάσει κάποιον που αύριο θα ήθελε να κάνει μάθημα; Έχει κάποιος αυτό το δικαίωμα; Γιατί νόμιζα πως η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινά του άλλου. Παραπάνω είπα ότι ίσως κακοχαρακτηριστώ. Ειλικρινά πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να εκφέρει την άποψη του όπως και έκανα ανεξάρτητα από το τι θα γίνει. Κι η άποψη μου είναι ότι η κατάληψη επηρεάζει την ζωή άλλων που ενδεχομένως δεν την θέλουν, την στιγμή που υπάρχουν και αποτελεσματικότερες μέθοδοι διαμαρτυρίας. Υ.Γ. Μόλις διάβασα τη δημοσίευση του Περικλή και θέλω να πω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να ελέγχεται αλλιώς το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι μη αξιόπιστο. Αλλού ελέγχεται και αν ναι πώς; Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Τετ 13 Οκτ 2010, 9:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά. Λόγος: strikethrough μορφοποίηση στο πρώτο κομμάτι για να μην προκληθεί σύγχυση Kuchiki Byakuya
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 8 από Nick Rss Να επισημάνω ξανά οτι η σχολή θα τελεί υπο κατάληψη μόνο αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου. Παρασκευή και Δευτέρα μάθημα θα γίνει κανονικά. If opportunity doesn't knock... Build a door
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 9 από 007 Ευχαριστώ για την επισήμανση. Ούτως ή άλλως η πρώτη γραμμή της δημοσίευσης μου ήταν έμμεση ερώτηση γι αυτό αλλά μάλλον δεν το έκανα αρκετά σαφές. Όπως και να 'χει όμως έλαβα απάντηση. Δεν ήμουν σίγουρος επειδή όλοι αναφέρατε πότε θα γίνει η επόμενη συνέλευση και νόμισα ότι είχε κάποιο παραπάνω νόημα. Kuchiki Byakuya
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 10 από MakisH Επειδή αρχίσαμε να μιλάμε για προβλήματα που υπάρχουν στις συνελεύσεις, υπενθυμίζω οτι υπάρχει ήδη σχετικό topic για την καταγραφή των όποιων προβλημάτων και συζήτηση για τη βελτίωσή της. Δείτε το εδώ. ======> Βοηθήστε στο forum! <======