Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Γενική Συνέλευση ΦΣ - Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 (?)

1
Ακούγεται ότι έχουν μαζευτεί υπογραφές, οτι έγινε ΔΣ και οτι τελικά καλέστηκε συνεδρίαση της Γενική Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο 1.

Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο να το γράψει εδώ, διευκρινίζοντας τις πηγές του.

Σημειώστε ότι:
1. μετά από συλλογή υπογραφών θα πραγματοποιηθεί (λένε) συνέλευση και στους Πολιτικούς Μηχανικούς την ίδια μέρα.
2. δεν θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ τουλάχιστον κατά το διάστημα 11:00-17:00

Η συνέλευση ξεκίνησε αλλά δεν συγκέντρωσε απαρτία. Στη θέση της έγινε "ανοιχτό ΔΣ".

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 (?)

2
Μερικές πληροφορίες επί της "συνέλευσης":

Στην τελευταία συνέλευση στο αρχικό κείμενο του υπερψηφισθέντος πλαισίου προστέθηκε ΠΡΙΝ την ανάγνωση των πλαισίων ένα κόμματι, το οποίο μίλαγε για απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξεταστικών. Τα ΕΑΑΚ ωστόσο σφράγισαν (με την σφραγίδα του συλλόγου μας, την οποία κατέχουν παράνομα, άλλη μεγάλη ιστορία αυτή...) το αρχικό πλαίσιο το οποίο μοιράστηκε. Έτσι, πιάστηκαν από το ότι το υπερψηφισθέν πλαίσιο που σφραγίστηκε δεν μίλαγε πουθενά (ή έστω εννούσε διπλωματικά) για μη διεξαγωγή συνέλευσης και ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές. Οι υπογραφές αυτές θα πρέπει να περάσουν από ΔΣ για να εγκριθούν. Στο ΔΣ όμως δεν κατέβηκαν (τουλάχιστον) 5 από τα 9 μέλη του, λόγω της παραπάνω παρατυπίας. Ως εκ τούτου οι συλλεχθείσες υπογραφές δεν έχουν εγκριθεί από την πλειψηφία του ΔΣ και άρα δεν έχει συγκληθεί συνέλευση από το όργανο αυτό.

Άρα συνοψίζοντας, όποια συνέλευση πραγματοποιηθεί βάσει όλων των παραπάνω θα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, μιας και έχουν γίνει αρκετές παραβάσεις. Αυτά προς ενημέρωση όλων.

3
Επίσης ακούγεταιότι η συνέλευση θα είναι νομότυπη σε περίπτωση που τη Δευτέρα υπάρξει απαρτία. Ότι δηλαδή αν παρευρεθεί συγκεκριμένος αριθμός φοιτητών τότε μπορούν να πάρουν αποφάσεις. Αυτό ισχύει ή όχι; Αν μια οποιαδήποτε μέρα μαζευτούμε 100 φοιτητές μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για όλους;

4
@alex εγώ πληροφορήθηκα ότι έγινε κανονικά ΔΣ. Δεν τίθεται θέμα απαρτίας του ΔΣ από την στιγμή που μαζεύτηκαν οι υπογραφές, δεν μπορεί να πει κάποιο μέλος όχι εγώ δεν έρχομαι..(I think)
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

5
Αν δεν μαζευτεί το ΔΣ για οποιοδήποτε λόγο, λέει το καταστατικό ότι μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές για να εκλεγεί καινούριο..Γενικά ό,τι να ναι είμαστε!
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

6
@Aimme: Αυτό που λες ισχύει. Δεν είμαι αυτή τη στιγμή απόλυτα σίγουρος αν το νούμερο που λες (νομίζω ότι πρέπει να είναι κάπου στους 120-130). Ωστόσο αυτή η συνέλευση έχει συγκληθεί με βάση το ΔΣ το οποίο ανέφερα τι θέματα είχε, οπότε θα είναι παράνομη. Επίσης υπενθυμίζω ότι σφράγισαν λάθος πλαίσιο...

@MaHaHoU: Δεν ισχύει αυτό που λες. Αν πχ εγώ πω ότι έχω μαζέψει 200 υπογραφές, οι οποίες είναι από ανθρώπους που μένουν στη γειτονιά μου θα μπορώ να συγκαλέσω συνέλευση; :P Θα πρέπει να συγκληθεί ΔΣ, το οποίο θα ελέγξει (όσο γίνεται) την εγκυρότητα των υπογραφών, θα επικυρώσει το χαρτί με αυτές και θα συγκαλέσει συνέλευση.

@Τim: Θα το κοιτάξω αυτό που λες. Όπως και να έχει, εφόσον ένας συγκεκριμένος αριθμός εδρών ανήκει σε μια συγκεκριμένη παράταξη, η οποια αντικατάσταση μελών θα πρέπει να γίνει από άλλα μέλη αυτής. Δυο (σίγουρα) παρατάξεις έλειπαν, άρα ούτε κάτι τέτοιο συνέβη την Παρασκευή.

Τέσπα, θεωρώ πως από όπου και να το πιάσει κανείς φαίνεται ξεκαθάρα το παράτυπο της συνέλευσης αυτής...

7
Παράτυπη ή όχι, πρέπει να παρευρεθούμε όλοι όσοι είμασταν στην προηγούμενη κι ακόμη περισσότεροι. Να μην λείψει κανείς. Ειδικά όποιος νιώθει αδικημένος από την σύγκληση αυτής της συνέλευσης.
To trolls: Get a life and stop trying to boost your ego by annoying or trying to put others down.

8
Η συμμετοχή όμως είναι σαν να νομιμοποιείς όλη την παραπάνω διαδικασία... Και ποιος σου λέει ότι (αν υποθέσουμε ότι αποφασιστεί ανοιχτή σχολή και τη Δευτέρα) δεν θα μαζέψουν πάλι υπογραφές την Τρίτη για να κάνουν συνέλευση την Πέμπτη; Έχοντας νομιμοποιήσει όλη αυτή τη διαδικασία τους δίνεις ένα δεδικασμένο στο οποίο θα μπορούν να πατούν στο μέλλον λέγοντάς σου πως τέτοιου τύπου διαδικασίες είναι ορθές και αποδεκτές...

Δύσκολη κατάσταση...

9
Βρε δεν είπα ότι οι υπογραφές κάνουν συνέλευση (ότι μπορείς να συγκαλέσεις μόνος σου συνέλευση έτσι), αλλά ότι αν μαζευτούν (ο απαραίτητος αριθμός) τα μέλη του ΔΣ οφείλουν να συνεδριάσουν. Δεν μπορούν να πουν όχι δεν έρχομαι αμα υπάρχουν οι υπογραφές. Και αν είναι όντως έγκυρες όλες οφείλουν να συγκαλέσουν ΓΣ. Υπογραφές σημαίνει: Ο φοιτητικός σύλλογος θεωρεί πως υπάρχουν σοβαρά θέματα προς συζήτηση και θέλει να κάνει Γενική συνελευση. Υπογραφές δεν μαζεύει απαραίτητα κάποιο μέλος παράταξης αλλά μπορεί να το κάνει οποιοδήποτε μέλος του συλλόγου χημικών μηχανικών αν θεωρεί πως υπάρχουν "θεματα" που πρέπει να συζητηθουν. Ισχύει πως τις περισσότερες φορές γίνεται από παρατάξεις though!
Πάντως έτσι είναι "και καλά" η ροή των πραγμάτων. Μετά από τις φοιτητικές εκλογές...δημοκρατικά οι ψηφισμένες παρατάξεις μιλάνε εκ μέρους μας και δουλειά τους είναι να μας ακούνε. Νομίζω πως το καταστατικό λέει κιόλας πως υποχρεούνται να κάνουν ΔΣ όταν υπάρχουν υπογραφές....
Για να εξηγηθούμε πλήρως, τα μέλη του ΔΣ είναι ψηφισμένα από τις φοιτητικές εκλογές που έγιναν τον Μάη. Το πόσες έδρες έχει ο καθένας αλλάζει σε κάθε εκλογικό αποτέλεσμα (αν και μεταξυ μας τελευταία δεν έχει αλλάξει τίποτα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα). Οι αντιπρόσωποι των παρατάξεων δεν είναι καταγεγραμμένοι ονομαστικά-αυτό λάθος το λέω- αυτό που εννοώ είναι πως γνωρίζουμε πόσες έδρες έχει κάθε παράταξη αλλά τυχαίνει σε κάθε ΔΣ να αλλάζει και ο κάθε αντιπρόσωπος. Π.χ η Α παράταξη (ΠΑΣΠ/ΔΑΠ/ΧΑΜΑΣ/ΕΝΤΡΟΠΙΑ/ΠΚΣ/ΟΞΥ) έχει 2 έδρες στο ΔΣ, αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε ΔΣ πηγαίνουν αποκλειστικά και μόνο δύο συγκεκριμένα άτομα. Τα άτομα αλλάζουν, ο αριθμός εδρων μένει ίδιος. Γι'αυτο και δεν τίθεται το θέμα "δεν μπορεί το τάδε μέλος του ΔΣ να παρουσιαστεί", πρέπει να παρουσιαστεί κι αν δεν παρουσιαστεί αυτό παρουσιάζεται άλλο που εκπροσωπεί την ίδια παράταξη.
Και τώρα λέμε ότι δεν πήγαν 2 παρατάξεις? Εμενα μου είπαν πως το ΔΣ έγινε κανονικά πάντως. Ποιος σας ενημέρωσε ότι δεν πήγαν 2 παρατάξεις? Έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν αυτό αλλά αν δεν έχει απαρτία (ούτε καν όχι απαρτία αλλά αν δεν είναι όλοι) το ΔΣ δεν γίνεται (δεν υπάρχει η περίπτωση να γίνει και να βγει απόφαση). Όσο και να χτυπιούνται τα ΕΑΑΚ...και το λέω με σιγουριά γιατί όπως είπα και πιο πριν έχει επαναληφθεί το σκηνικό.
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

10
Οφείλουν να συνεδριάσουν ΑΝ όλα έχουν ακολουθήσει την νομότυπη διαδικασία. Όπως προείπα σφραγίστηκε λάθος πλαίσιο, στο οποίο δεν γινόταν αναφορά σε ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής!! Άρα όταν κάποιος κάνει διάφορα παράτυπα κάπου αρχίζει να αμφιβάλει κανείς για το τι οφείλει να κάνει ή όχι...
Επίσης από φέτος η κάθε παράταξη έχει δώσει συγκεκριμένα ονόματα ατόμων που μπορούν να την εκπροσωπήσουν ίσο με 2*Ν (οπού Ν ο αριθμός των εδρών). Άρα πλέον μπορεί να τεθεί το ζήτημα "δεν μπορεί το τάδε μέλος του ΔΣ να παρουσιαστεί".
Τώρα όσον αφορά το ποιος με ενημέρωσε για το ότι δεν πήγαν 2 παρατάξεις. Ξέρω σίγουρα πως δεν κατέβηκε η ΔΑΠ διαμαρτυρόμενη για το λάθος πλαίσιο που σφραγίστηκε και για το ότι δεν γίνεται έτσι σεβαστή η απόφαση του συλλόγου. Επίσης ήμουν μπροστά όταν η ΠΑΣΠ είπε πως δεν έχει μέλη να στείλει. Άρα αμέσως αμέσως 5/9 δεν πήγαν. Και δεν νομίζω πως άλλαξε κάτι...