Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 51 από tim Emily έγραψε:Λοιπόν παιδιά πριν λίγη ώρα έστειλα μειλ στη κοπέλα που θα κανει τ εργαστήριο αύριο στη δική μου ομάδα.Και μου απάντησε τα εξής:''Συγγνώμη για την καθυστέρηση,έπρεπε να ενημερωθώ κιεγώ.Θα γίνουν κανονικά τα εργαστήρια,αυτή τουλάχιστον ήταν η ενημέρωση που έλαβα προλίγου.'' Οπότε έχουμε επίσημη ενημέρωση πλέον ότι τα εργαστήρια φμα θα πραγματοποιηθούν.congrats Και γω μίλησα με τη δικιά μας.Το ίδιο μου είπαν. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΤρί 07 Δεκ 2010, 11:40 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 52 από fotinit17 Δεν νομίζω οτι όλοι οι φοιτητές μπαίνουν στη σχολή για να περάσουν ζωή και κότα. Θέλω να πιστεύω οτι οι περισσότεροι απο εμάς εκεί μέσα μπήκαν με όρεξη και διάθεση για να σπουδάσουν, πραγματικά σπουδάσουν. Στην πορεία ανακαλύπτεις χίλια δυο κακά και στραβα των ελληνικων πανεπιστημίων και ξενερώνεις όμως δυστυχώς. Φυσικά και αρκετοί καθηγητές έχουν τις ευθύνες τους, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε τελείως. Δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και αξιόλογοι καθηγητές, αλλά και αξιόλογοι φοιτητές. Τώρα για το οτι θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια αυριο τι να πω? (βλεπε διπλανο εμοτικον) "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΤρί 07 Δεκ 2010, 11:41 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 53 από tim Συμφωνώ!Αλλά δυστυχώς ούτε το 30% των φοιτητών δεν πιστεύω ότι έχουν αυτοσκοπό της πορείας τους να σπουδάσουν πραγματικά.Και το υπόλοιπο 70% αντί να τους αφήνει στην ησυχία τους, τους βγάζει την πίστη!Στο εξωτερικό όποιος δεν έχει όρεξη να σπουδάσει πάει σπιτάκι του!Όχι όπως εδώ που άπαξ και μπεις δε σε βγάζει ο πρωθυπουργός ο ίδιος! People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΤρί 07 Δεκ 2010, 11:45 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 54 από fotinit17 Σωστό και αυτό "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΤρί 07 Δεκ 2010, 11:52 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 55 από dimitra δεν πιστεύω πως το 70% των φοιτητών έχει σαν σκοπό να εμποδίσει την μάθηση των υπολοίπων..επίσης δε ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό και δε με νοιάζει κιόλας..σε πανεπιστήμιο στην Ελλάδα έχουμε περάσει..ας πορευτούμε με αυτό...και ας σκεφτούμε τι συμβαίνει και στην ελληνική πραγματικότητα.. ΠαράθεσηΤετ 08 Δεκ 2010, 12:15 am
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 56 από tim Δε νομίζω ότι στέκει αυτό που λες.Δεν γίνεται να βάλουμε παρωπίδες και να μη βλέπουμε τι γίνεται στο εξωτερικό.Ειδικά από τη στιγμή που πλέον και η αγορά εργασίας είναι παγκοσμιοποιημένη.Όπου υπάρχει κάτι σωστό στο εξωτερικό πρέπει να μας παραδειγματίζει και όχι να το απορρίπτουμε λέγοντας εδώ είναι Ελλάδα,δε δουλεύει έτσι το πράμα. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΤετ 08 Δεκ 2010, 12:22 am
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 57 από Nick Rss Εγώ δηλώνω υπεύθυνα οτι δεν πρόκειται να προσέλθω αύριο στο πανεπιστήμιο για κανέναν λόγο. Θεωρώ οτι η Αξιοπρέπεια και η Συλλογικότητα είναι πολύ σημαντικότερες απο ένα εργαστήριο... Έχω γράψει και στο παρελθόν οτι: Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα απο μια ανοιχτή σχολή. Το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Μου δίνει ελπίδα το γεγονός οτι μια ομάδα ατόμων, η οποία έχει αυτοκίνητο και θα μπορούσε να παρακολουθήσει το εργαστήριο δεν θα το παρακολουθήσει, σε μια πράξη αλλυλεγγύης προς τους συμφοιτητές του και καλώ και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Νομίζω οτι το αίτημα μας είναι ορθό και δίκαιο. Απο την άλλη ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν φαίνεται να ασπάζεται την ίδια άποψη. Αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει, κάθε ατομική γνώμη και ενέργεια είναι σεβαστή. Για μένα το σωστότερο για όσους θα ανέβουν θα ήταν να μείνουν επειδηκτικά έξω απο το Pc Lab σε ένδειξη διαμαρτυρίας... edit by Nick Rss: Δείτε και εδώ μια εναλλακτική τεχνική απο κάποιο άλλο μάθημα, η οποία ήταν πολύ προσφιλής στον κο Ασημακόπολο αλλα φαίνεται οτι στις κρίσιμες περιστάσεις την ξεχνάει... http://doodle.com/2md2yupxv6tkie8u If opportunity doesn't knock... Build a door ΠαράθεσηΤετ 08 Δεκ 2010, 12:25 am
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 58 από dimitra tim μου δεν είπα πως δεν πρέπει να μας παραδειγματίζει το καλύτερο !!απλά στο εξωτερικό ίσως δεν υπάρχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή!!!ίσως και τα δικά μας πανεπιστήμια να είναι καλύτερα σε κάποιον τομέα...απλά μου φαίνεται άδικο να λέμε πως το 70& των συμφοιτητών μας θέλουν να υποβαθμίσουν την παιδεία και το πανεπιστήμιο μας!!σε καμία περίπτωση..θεωρώ πως κάποιοι(σίγουρα όχι όλοι) αγωνίζονται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον.. ΠαράθεσηΤετ 08 Δεκ 2010, 12:37 am
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 59 από tim Εντάξει, μπορεί να είναι υπερβολικό το νούμερο, πάντως ακόμα και αυτοί που το πιστεύουν όλο αυτό περί αντίστασης-επανάστασης-αγώνα_για_κάτι_καλύτερο δεν το κάνουν με το σωστό τρόπο.Εμποδίζοντας άλλους φοιτητές να κάνουν αυτό για το οποίο μπήκαν στη σχολή, να σπουδάσουν.Τα δικά μας πανεπιστήμια είναι καλύτερα σε έναν μόνο τομέα κατά τη γνώμη μου.Στα μυαλά που έχουν μέσα.Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλό επίπεδο φοιτητών, πολλά έξυπνα και εφευρετικά άτομα,τα οποία απλά χαραμίζονται.Και όσοι είναι αρκετά οπορτουνιστές θα σηκωθούν να πάνε κάπου όπου θα αναγνωριστεί η προσπάθεια-ικανότητά τους.Και πίστεψέ με αυτό το κάπου δε θα είναι η Ελλάδα. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΤετ 08 Δεκ 2010, 12:46 am
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 60 από Emily Κοίτα tim συμφωνώ πως από τη στιγμή που η κατάληψη έχει γίνει το ''απόλυτο μέσο αγώνα'' έχει αρχίσει να ευτελίζεται το πράγμα.Αλλά από την άλλη πιστεύω πως πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα λίγο πιο συνολικά.Και όχι επειδή κάτι εμάς προσωπικά δεν μας ''αγγίζει'' δεν μας πλήττει να μένουμε άπραγοι.Υπάρχουν άνθρωποι γύρω που υποφέρουν από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.Και όλα αυτά που λέω μπορεί να φαίνονται εκτός θέματος αλλά δεν είναι γτ υπάρχει έντονα το κλίμα του αγωνιζομαστε για το τίποτα για να στρογγυλέψουμε τις τυρόπιτες και τέτοια.Δεν ξέρω καν αν έχουμε καταλάβει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σαν χώρα.Και η παιδεία είναι ένας τομέας που πλήγεται εδώ και δεκαετίες.Δεν μπορούμε να κάτσουμε άπραγοι! Το ζήτημα είναι όμως τα πανεπιστήμια να είναι χώροι επικοδομητικής συζήτησης και ουσιαστικής δράσης,δλδ σίγουρα όχι ότι γίνεται τώρα,σ'αυτό συμφωνώ πάλι. Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο για την κατάληψη του Κειμπριτζ στην αγγλία.Που ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ παρακαλώ όλοι απ'ότι κατάλαβα είναι με το μέρος των φοιτητών εξασφαλίζοντάς τους και τροφή και θέρμανση και πράγματα που πήγαν να τα κόψουν στους φοιτητές που ζουν στην κατάληψη.Αλλο πράγμα θα μου πείτε εκεί. Οχι δεν είναι.Ας μην κρυβόμαστε τα πανεπιστήμιά μας έχουν σοβαρά προβλήματα και δεν θαπρεπε κανείς να παίζει με την παιδεία σαν να είναι μπαλάκι του τεννις. Στο χέρι μας είναι.Εχουμε δύναμη το θέμα είναι να τη χειριστούμε δημιουργικά και σωστά.Αυτή είναι η άποψή μου. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη για τη φλυαρία μου. ΥΓ:πιστεύω καλό θα ήταν όσοι πάμε αύριο να μιλήσουμε με τους καθηγητές των εργαστηρίων και ως ένδειξη αλλυλεγγύης να μην μπουμε στα εργαστήρια χωρίς βέβαια να κρίνω όποιον θελήσει να μπει-δικαίωμα του καθενός:). ~once you've grown up, you can never come back..~ ΠαράθεσηΤετ 08 Δεκ 2010, 1:19 am