Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

41
Γιατι εκτος απο την κακη μας φυσικη κατασταση το κρατος χτυπαει ΚΑΙ το μονοπωλιο των ταξιτζιδων! Οσοι εχετε αυτοκινητο τωρα θα μαζεψετε πεντε-εξι συναδελφους (και κανα δυο στο πορτ-παγκαζ) και εγινε η δουλεια! :baby:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

42
Ρε παιδιά νταξι τώρα μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο επίπεδο.Δεν νοείται να γίνεται μάθημα ενώ δεν λειτουργούν τα ΜΜΜ.Αυτό δεν επιδέχεται παραπάνω συζήτηση κ συγγνώμη αν γίνομαι απόλυτη αλλά νομίζω ότι είναι πλήρω κατανοητό το γιατί.
Τώρα όσον αφορά τη συλλογικότητα νομίζω ότι ειδικά το έτος μας έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές οτι αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας οπότε το να ελπίζουμε σ'αυτό προσφέρει μόνο αβεβαιότητα.
Γι'αυτό πρέπει να κανονίσουμε και μια συνελευση έτους μπας και αρχίσουμε να συνενοούμαστε για διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν και επιτέλους να αρχίσουμε να κάνουμε κατι γι'αυτά.

@PeriklisP:χαχα ακριβώς!

edit by Nick Rss:
Αλλαγή απο ΜΜΕ σε ΜΜΜ... :razz:
~once you've grown up, you can never come back..~

43
@Tim
Ότι όπως εμείς μαμάμε το μάθημα του εκάστοτε καθηγητή κάνοντας καταλήψεις και εμποδίζοντάς τον να κάνει την ύλη που θέλει, έτσι και αυτός έχει κάθε δικαίωμα από τη στιγμή που του το δίνουμε να πει κόφτε το λαιμό σας εγώ μάθημα θα κάνω.
Η απάντηση στην βλακεία, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι η ηλιθιότητα...
Η άλλη λύση για κάποιον καθηγητή που δε θέλει να συμβιβαστεί με το: "δεν έχω πρόβλημα και να κάνω το 1/2 της ύλης που θα πρεπε για να έχει νόημα το μάθημα" θα ήταν να πει ΔΕΝ βάζω θέματα σε αυτή την εξεταστική για τους φοιτητές αυτού του έτους.Να ξαναπαρακολουθήσετε το μάθημα του χρόνου γιατί δεν πιστεύω ότι μπόρεσα να σας μάθω αυτά που ήθελα.
Αυτός είναι ο μόνος σωστός τρόπος κατα τη γνώμη μου. Αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι τόσο αποφασισμένος και φιλότιμος όσο θέλει να δηλώνει, ας το κάνει χωρίς τον ωχαδερφισμό του τι θα πει η κάθε παράταξη/σχήμα/Μαρία μετά... Έτσι θα χει καθαρή τη συνείδηση του και θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα, το δεύτερο σημαντικότερο αγαθό στη ζωή κατ' εμέ...

Πάντως απο άνθρωπο ο οποίος δηλώνει fan των επαναστάσεων (Συλλογικότητα και Μαζικότητα) και δεν διστάζει να αναφερθεί συχνότατα με κολλακευτικά σχολια, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά... :)
If opportunity doesn't knock... Build a door ;)

44
Καταλαβαίνεις όμως ότι εάν αρχίσει κάθε καθηγητής και κάνει αυτό το πράγμα που θα πάει η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κάθε καθηγητής θα συσσωρεύει έτη και στο τέλος αναγκαστικά θα πρέπει να ξεμπουκώσει το πράγμα κάπως.Δεν είναι λύση αυτή ειδικά όσο ο ΦΣ συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο τόσα χρόνια τις κινητοποιήσεις του.
Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που είπε ένα στέλεχος της ΧΑΜΑΣ:
Τα θέλω όλα εγώ!Δεν κάνω παζάρια.Τα θέλω όλα.
Προφανώς αναφερόμενος σε δημόσια εκπαίδευση,δωρεάν εκπαίδευση,δωρεάν σίτιση,δωρεάν μεταφορές,δωρεάν βιβλία.Πτυχία με κύρος,πτυχία με άμεση αποκατάσταση στην αγορά εργασίας.

Μόνο εγώ είμαι αυτός που δεν καταλαβαίνει ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα τα καταφέρει κάποιος αυτά αν δεν στρώσει τον κώλο του κάτω να δουλεψει?Με τις φωνές καμία χώρα δεν πήγε μπροστά.Και δεν πρόκειται να πάει.Μακάρι να καθόμασταν όλοι και να τα βρίσκαμε όλα μπροστά μας έτοιμα.Ουτοπία.
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

45
Μόνο εγώ είμαι αυτός που δεν καταλαβαίνει ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα τα καταφέρει κάποιος αυτά αν δεν στρώσει τον κώλο του κάτω να δουλεψει?Με τις φωνές καμία χώρα δεν πήγε μπροστά.Και δεν πρόκειται να πάει.Μακάρι να καθόμασταν όλοι και να τα βρίσκαμε όλα μπροστά μας έτοιμα.Ουτοπία.
:T: :clap:
Δυστυχώς η γενιά μας τα έχει βρει όλα έτοιμα στο πιάτο...
"I went numb when I learned to see..."

46
Το απαράδεκτο της όλης υπόθεσης είναι ότι εκτός από τους καθηγητές μας ούτε οι συμφοιτητές μας φάνηκαν να νοιάζονται πολύ.
Όλα τα σκεφτόμαστε, για όλα έχουμε άποψη και αντιδράμε (και καλά κάνουμε δεν λέω) αλλά ένα θέμα που αφορά όλους μας στην συνέλευση δεν μπόρεσε κανένας να το θήξει. Εγώ προσωπικά δεν ήμουν παρούσα και δεν χαίρομαι για αυτό αλλά κανένας από τους 200 που ήταν εκεί δεν σκέφτηκε να πεί αυριο ρε παιδιά τι θα κάνουμε??? :cry:
Γιατί όλοι γνωρίζουμε τις απόψεις και της στάσεις της συγκεκριμένης καθηγήτριας για τα εργαστήρια(μιλάω για το 3ο έτος τώρα), δεν φαντάζομαι να πίστευε κανείς πως θα έκανε κάτι διαφορετικό όσον αφορά την διεξαγωγή τους.
Τώρα για το κόψτε το λαιμό σας και ελάτε δεν εχω να πώ τίποτα. Είναι απλά απαράδεκτο. Ας μισθώνανε πουλμανάκια σε διάφορες περιοχές να έρθουμε όλοι, κανένα πρόβλημα. Αν και με την κίνηση πολυ αμφιβάλω για το κατά πόσο θα φτάναμε. Το να μας "τιμωρούνε" γιατί και καλά φταίμε που χάνουνε τις ώρες διδασκαλίας τους, με αυτό τον τρόπο, είναι θεωρώ φασιστικό. :wall:
Εγω αύριο έχω δύο εργαστήρια και δεν πρόκειται να πάω σε κανένα γιατί πολύ απλά δεν έχω τρόπο και δεν είμαι διατεθημένη να σπάσω τα νεύρα μου όντας με τις ώρες μέσα σε ένα TAXI κολλημένη στην κίνηση(όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι από εμάς). Ελπίζω να μπορέσω να τα αναπληρώσω. Αυτά...

47
Ρε παιδιά... χαλαρώστε λίγο...
1. (για τα γενικά): η απόφαση βγήκε 5:45, γραμματεία κλειστά, δεν υπάρχει άνθρωπος στη σχολή να ενημερώσει και να ενημερωθεί. Λογικά περιμένουν όλοι κάποια απόφαση προέδρου ή κάτι σχετικό για να δουν τι θα κάνουν. Και ακόμα και να έχουν αποφασίσει, άντε βρες βραδιάτικα άνθρωπο να ανανεώσει την ιστοσελίδα της σχολής. Έτσι το βλέπω εγώ...
2. Για τα Φαινόμενα Μεταφοράς ΙΙ: έχοντας στο μυαλό μου τον άνθρωπο για τον οποίο συζητάμε, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ανακοίνωση βγήκε σε ύφος "τώρα θα σας φτιάξω εγώ...". Περισσότερο πιστεύω πως η ανακοίνωση βγήκε σε ύφος "έχουν χαθεί πάρα πολλά εργαστήρια, ας γίνει αύριο να δούμε αν μπορέσει να έρθει κόσμος και σωθεί τίποτα και για τους υπόλοιπους βλέπουμε...". Ακόμα παραπέρα, μπορεί η ανακοίνωση να βγήκε σε στυλ "η σχολή αύριο τελικά θα είναι ανοιχτή, άρα θα γίνουν τα μαθήματα" χωρίς ίσως να γνωρίζει ότι έχει απεργία ΜΜΜ αύριο (έχει συμβεί κατά καιρούς και αυτό σε άλλα μαθήματα). Αν και δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό εδώ.

Πάντως πραγματικά, νομίζω πως το θέμα είναι πολύ απλό. Ένα τηλέφωνο το πρωί, λέμε ότι υπάρχει αυτό το θέμα και ζητάμε να μην γίνει το εργαστήριο. Έτσι κι αλλιώς, οι όσοι λίγοι πάνε στο μάθημα, μπορούν να το πουν αυτό. Πραγματικά, νομίζω πως είμαστε λίγο υπερβολικοί ως προς τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ούτε στις εξετάσεις δεν κάναμε έτσι που είχε ένα κάρο απεργίες...

Δεν ήθελα να γράψω καθώς μιλάω εκ του ασφαλούς (μένω πολύ κοντά) αλλά ο Nick Rss με έπρηξε να γράψω...

edit: επίσης λάβετε υπ' όψιν σας ότι κάπως "επισήμως" οι καθηγητές συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις... (αναφέρομαι στη σύγκλητο και τις αποφάσεις των σχετικών συλλόγων)

48
@Tim
Συγγνώμη που στο χαλάω, αλλά εάν αρχίσει ο κάθε καθηγητής και κάνει αυτό το πράγμα ίσως και να αρχίσουμε να γινόμαστε πανεπιστήμιο... Είναι καιρός σιγά σιγά ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και οχι να το παίζει "αρκουδόμαγκας"...
Και αυτό ισχύει τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το διδακτικό προσωπικό...

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα... όποιο κάλυμα και αν θέλουν να του βάλλουν κάποιοι.

Αυτή τη στιγμή έχω ενα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο είναι πραγματικότατο και χρήζει άμεσης λύσης. Δεν θα ασχοληθώ, λοιπόν, με γενικότητες και ξύλινη γλώσσα...
If opportunity doesn't knock... Build a door ;)

49
Για να γίνουμε πανεπιστήμιο πρέπει αρχικά οι ίδιο οι φοιτητές να μπαίνουν εκεί μέσα για να μάθουν ένα επάγγελμα-μία επιστήμη!Όχι για να περάσουν ζωή και κότα τα 10 χρόνια που λένε να σπουδάζουν(ανάλογα τα κέφια) ή να φωνάξουν και να επαναστατήσουν για τα χίλια κακά της μοίρας τους!Και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί πίστεψέ με.Οι καθηγητές έχουν και αυτοί ευθύνη αλλά από τη στιγμή που δεν τους δείχνουμε ότι θέλουμε να μάθουμε στα @@ τους και αυτωνών στην τελική!
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

50
Λοιπόν παιδιά πριν λίγη ώρα έστειλα μειλ στη κοπέλα που θα κανει τ εργαστήριο αύριο στη δική μου ομάδα.Και μου απάντησε τα εξής:''Συγγνώμη για την καθυστέρηση,έπρεπε να ενημερωθώ κιεγώ.Θα γίνουν κανονικά τα εργαστήρια,αυτή τουλάχιστον ήταν η ενημέρωση που έλαβα προλίγου.''

Οπότε έχουμε επίσημη ενημέρωση πλέον ότι τα εργαστήρια φμα θα πραγματοποιηθούν.congrats
~once you've grown up, you can never come back..~