Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 41 από αϊ-ο Ωραία αυτά των αρχιτεκτόνων, πορεία με στόχο, μαζική προσέλευση, όλα ιδανικά.Όμως, μια εύλογη απορία, πώς θα γίνουν αυτά με ανοιχτή σχολή ακριβώς; Όταν έχεις μάθημα ή εργαστήριο, πώς θα κατασκηνώσεις στο σύνταγμα? Μέσω skype? In my glass coffin. I'm waiting. ΠαράθεσηΠέμ 02 Δεκ 2010, 2:54 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 42 από PeriklisP Συγγνωμη που γινομαι ειρωνικος, αλλα η περισταση το επιβαλει: Ειναι που ετσι και αλλιως ολοι οι φοιτητες ειναι συνεχεια στην σχολη και εχουν 10 εργαστηριο την ημερα, ε? In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΠέμ 02 Δεκ 2010, 5:47 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 43 από BrAVeSirRObin MakisH έγραψε: [*]Μεταλειολόγοι - (δεν γνωρίζω, υποθέτω κλειστά) Στο πανό του Πολυτεχνείου λίγη ώρα πριν στην πορεία έγραφε και ''καταληψη μεταλειολόγων'', άρα λογικά είναι κλειστά Πάντως, για όλους αυτούς που λένε ανοιχτή σχολή και πορεία ως μέσο διαμαρτυρίας δεν τους είδα λίγο πριν, με εξαίρεση 3 το πολυ 5 άτομα (τουλάχιστον στο μπλοκ του πολυτεχνείου...) Δεν μπορεί να έτυχε όλοι να έχουν δουλειά σήμερα, άλλωστε η πορεία έγινε την ώρα που πραγματοποιουνται υπό κανονικές (?) συνθήκες μαθήματα... ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΠέμ 02 Δεκ 2010, 7:16 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 44 από MakisH αϊ-ο έγραψε:Ωραία αυτά των αρχιτεκτόνων, πορεία με στόχο, μαζική προσέλευση, όλα ιδανικά.Όμως, μια εύλογη απορία, πώς θα γίνουν αυτά με ανοιχτή σχολή ακριβώς; Όταν έχεις μάθημα ή εργαστήριο, πώς θα κατασκηνώσεις στο σύνταγμα? Μέσω skype? Νομίζω πως, ακριβώς στην περίπτωση των αρχιτεκτόνων (λόγω φόρτου εργασίας στη σχολή και λόγω τοποθεσίας) αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει (και μάλιστα πολύ μαζικά), λαμβάνοντας υπ' όψιν τα εξής: Η "κατασκήνωση" και το λοιπό σκηνικό κρατάει πολύ περισσότερο σε διάρκεια από μια πορεία. Συνεπώς, μπορούν να "εναλλάσσονται" βάρδιες. Όποιος κωλύεται να παρακολουθήσει ένα εργαστήριο, πετάγεται μέχρι τη σχολή (κοντά είναι), τελειώνει, γυρνάει. Πηγαίνοντας στη σχολή (στην οποία υπάρχει κόσμος), ενημερώνει και άλλους που μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση και τους φέρνει μαζί. Το μεσημέρι-απόγευμα (που μαθήματα και εργαστήρια μπορεί να μην υπάρχουν, κόσμος στην πλατεία συντάγματος όμως πολύς) συγκεντρώνεται πολύς περισσότερος κόσμος (ίσως και από άλλες σχολές) και κορυφώνεται η ενημερωτική δράση. Και ενημερωμένος κόσμος = δυσαρέσκεια του κόσμου = ό,τι συνεπάγεται αυτό σε όξυνση λοιπών διαμαρτυριών και πολιτικού κόστους. Ό,τι δηλαδή θα έκανε και μια πορεία, μόνο που θα ενημερωθούνε περισσότεροι και πληρέστερα από ό,τι από μια "περαστική" πορεία. (χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το ρόλο της) Και, πραγματικά, πιστεύω πως όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί και να συμμετάσχει στη δράση, θα μπορεί πολύ πιο αβίαστα να το κάνει. Περνάς, βλέπεις τι γίνεται, ενημερώνεσαι κιόλας και, αν συμφωνείς και σε εμπνέει, μένεις και βοηθάς και επεκτείνεις την προσπάθεια. Και στο κάτω κάτω, αν κάποιος βάζει τα μαθήματα και τα εργαστήριά του ή τον καφέ του ή τον καναπέ του παραπάνω από την εκάστοτε διαμαρτυρία (οι προτεραιότητες διαφέρουν ανάλογα με το θέμα της κάθε διαμαρτυρίας), τότε ας μείνει στις προτεραιότητές του, δε νομίζω να μπορεί να βοηθήσει. Φαίνεται όντως ιδανικός τρόπος (στα χαρτιά), αφού και όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί διαμαρτύρεται (χωρίς να κάνει μεγάλες θυσίες) και όποιος θέλει να έχει πρώτα τις σπουδές του δεν ενοχλείται και η διαμαρτυρία πιάνει τόπο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ενημέρωση. Το μόνο που λείπει (το οποίο δεν ξέρω πόση παραπάνω πίεση ασκεί) είναι η παρεμπόδιση της λειτουργίας των σχολών. Όπως και να 'χει, είναι ένα σενάριο που θα δούμε πώς θα δουλέψει... Προσωπικά σκοπεύω να περάσω μια βόλτα το Σάββατο, τουλάχιστον για να δω το κλίμα που θα επικρατεί. Για παραπέρα δεν ξέρω... (edit: και μόλις συνειδητοποίησα οτι η δράση προτείνεται αρχικά για Σάββατο, συνεπώς δεν χρειαζόταν καν όλη η ανάλυση) @ BrAVeSirRObin: Σε ποιους αναφέρεσαι ακριβώς (αν δεν θες να μιλήσεις συγκεκριμένα, ok)? Στην τελευταία συνέλευση δεν είδα κάποιο πλαίσιο να υποστήριζε "πορεία αλλά όχι κατάληψη". Στις προηγούμενες οκ, λέγονταν διάφορα... Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το "πορεία αλλά όχι κατάληψη" μπορεί να το λέει και πολύ αβίαστα κάποιος, ο οποίος απλώς δεν θέλει να κλείσει η σχολή, αλλά ούτε και κόπτεται ιδιαίτερα να πάει στην πορεία. Υπάρχει και η άποψη όμως "όποιος θέλει να αγωνιστεί, θα τις κάνει τις θυσίες", αλλά εύλογα σου απαντάει ο άλλος "στις 2 απουσίες κόβεσαι". Είναι πολύ λεπτό το θέμα... Προσωπικά πάντως, πιστεύω ότι αυτό που μας λείπει είναι η ενημέρωση, η συνειδητοποίηση και ο στόχος. Γιατί προσωπικά, για κάτι που δεν έχω συνειδητοποιήσει, δεν ακολουθώ... Πριν λίγο μιλούσα με ένα παιδί (άλλης σχολής) ο οποίος νόμιζε ότι όλες οι καταλήψεις τόσο καιρό γίνονται μόνο "για τον Γρηγορόπουλο" ή "έτσι"... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠέμ 02 Δεκ 2010, 8:04 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 45 από juliette22 Πάντως, αν το σκεφτείς, και εμάς θα συνέφερε να αφήναμε ανοιχτή τη σχολή και μισή ώρα πριν ξεκινήσει η πορεία να την κλείνουμε για να κατεβούμε κέντρο για να συμμετάσχουμε. Πιο πιθανό είναι να πάει κάποιοσ στην πορεία όταν είανι ήδη στη σχολή του από πιο πριν, γιατί και συνήθως η σχολή πέφτει πιο κοντά στο κέντρο απ'ότι το σπίτι του(από έξοδο Ζωγράφου παίρνεις το 608 και σε πάει κατ'ευθείαν Προπύλαια) και δεν έχει όλη τη βαβούρα του να ξυπνήσει, να σηκωθεί και μετά να πάρει τα ΜΜΜ να πάει στην πορεία. Είναι απτο πρωί σχολή και μετα πετάγεται και κέντρο για να διαμαρτυρηθεί. Άσε που, τώραπου το σκέφτομαι, μπορούμε να οργανωνόμαστε όλοι μαζί ως μπλοκ Πολυτεχνείου, ήδη από την Πολυτεχνειούπολη, και να κατεβαίνουμε μέχρι το κέντρο για να βρούμε τουσ συλλόγους από τις άλλες σχολές. Με αυτό τον τρόπο και θα κινούμε το ενδιαφέρον των περαστικών και και θα "ξυπνάμε" το αγωνιστικό πνεύμα των φοιτητών που αράζουν στις καφετέριες. Αυτό το τελευταίο το είχαμε κάνει τις ημέρες με τον Γρηγορόπουλο, την πρώτη Δευτέρα μάλιστα, όπου αμέσως μετά την Πανπολυτεχνειακή συνέλευση, είχαμε ξεκινήσει από του Ζωγράφου και φτάσαμε στο Σύνταγμα όπου και συναντήσαμε άλλους συλλόγους,καθηγητές και δασκάλους. 9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα ΠαράθεσηΠέμ 02 Δεκ 2010, 8:33 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 46 από BrAVeSirRObin Μάκη, αναφέρομαι σε (σχεδον) όλους αυτούς τους ανεξάρτητους (????) που αβίαστα μιλούσαν για ανοιχτή σχολή, μιλούσαν για εξοργιστικά μέτρα, αλλά από πράξη τιποτα. Άλλη μια φορά θεατές στο ίδιο σκηνικό... Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το "πορεία αλλά όχι κατάληψη" μπορεί να το λέει και πολύ αβίαστα κάποιος, ο οποίος απλώς δεν θέλει να κλείσει η σχολή, αλλά ούτε και κόπτεται ιδιαίτερα να πάει στην πορεία. Αυτό ακριβώς ρε συ Μακη, αυτό ακριβώς. Τόση αδιαφορία πια? Δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης? ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΠέμ 02 Δεκ 2010, 8:52 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 47 από fotinit17 Εννοείς οτι απο λόγια και θεωρίες πολλές, αλλά απο πράξη τίποτα αν κατάλαβα καλά. Welcome to Greece! Στα λόγια είμαστε πρώτοι (κ δυστυχώς δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου )! "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΠέμ 02 Δεκ 2010, 9:00 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 48 από MakisH Μα δεν την καταλαβαίνει αν δεν ενημερωθεί, αν δεν συζητήσει, αν δεν συνειδητοποιήσει τι γίνεται. Το να σε πάρει κάποιος και να σου πει "όλα αυτά είναι σοβαρά, πρέπει να αντιδράσεις" δεν λέει κάτι, ίσως να σε στρέφει και προς την αντίθετη πλευρά (εμένα τουλάχιστον, το να μου λέει κάποιος κάτι "έτοιμο", συνήθως με απωθεί ή μου δημιουργεί άσχημα συναισθήματα. Ίσως είμαι και υπερβολικός όμως...). Αν αναφέρεσαι στο πρώτο πλαίσιο, αυτό δεν έλεγε "πορεία με ανοιχτή σχολή". Έλεγε "ανοιχτή σχολή για να συζητήσουμε". Αλλά αυτό ήταν κάπως άστοχο καθώς δεν πρότεινε κάτι συγκεκριμένο που θα έκανε τη διαφορά αυτές τις μέρες και δεν θα μπορούσε να γίνει πιο πριν... Επίσης νομίζω (προσπαθούσα να το προσέξω), δεν μίλαγε για "εξοργιστικά μέτρα". Το παιδί προσπάθησε με κάθε δύναμη να μην πάρει θέση ως προς το αν είναι θετικά ή αρνητικά τα μέτρα. Είπε μόνο οτι είναι σοβαρό το θέμα. Αυτό μου έμεινε εμένα, μπορεί όμως να μην θυμάμαι και καλά... Αυτό που λες πάντως ναι, ακούγεται τον τελευταίο καιρό και το έχω πει και εγώ κατά καιρούς στην ίδια λογική (άλλοτε μετανιώνοντας για αυτό και άλλοτε όχι)... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠέμ 02 Δεκ 2010, 9:06 pm
Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 49 από MakisH Επισυνάπτεται το "Πρόγραμμα κατάληψης Χημικών Μηχανικών", όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΟΞΥ Πρόγραμμα κατάληψης ΧΜ 1-7/12/2010 Επίσης, υπενθυμίζω ότι σήμερα ξεκινάει η εναλλακτική διαμαρτυρία των Αρχιτεκτόνων στο Σύνταγμα. Πρέπει να έχουν ήδη ξεκινήσει να μαζεύονται στην Αρχιτεκτονική και αναμένεται να φτάσουν στο Σύνταγμα στις 12. Οι κυρίως δράσεις αναμένεται (από ό,τι μου είπε ένας Αρχιτέκτονας χθες) να διαρκέσουν μέχρι τις 4 το απόγευμα. Περάστε μια βόλτα, θα έχει ενδιαφέρον. Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο forum των αρχιτεκτόνων και στο T12online. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 04 Δεκ 2010, 9:53 am