Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 11 από PeriklisP 007 έγραψε:Spoiler: showΚαταρχάς, απ' ότι καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα η σχολή θα τελεί υπό κατάληψη μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση, η οποία ορίστηκε την Τρίτη 19/10.[/strike] Γενικά με ποιο τρόπο καθορίζεται το πότε θα γίνει η επόμενη γενική συνέλευση; Γιατί μπορεί κάλλιστα να αλλάξει η κατάσταση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και η πλειοψηφία να θέλει π.χ. η σχολή να ανοίξει νωρίτερα, έστω μεθαύριο(έίναι απλό παράδειγμα για να κάνω κατανοητή την ερώτηση μου, δεν πιστεύω ότι η συλλογική άποψη αλλάζει τόσο γρήγορα). Ακόμη, αν η σχολή τελεί υπό κατάληψη μέχρι νεωτέρας συνέλευσης, η ημερομηνία της συνέλευσης αυτής είναι γνωστή πριν διενεργηθεί η ψηφοφορία για το αν η κατάληψη θα γίνει ή όχι; Όπως καταλαβαίνετε δεν ήμουν παρών στη σημερινή συνέλευση επειδή με την ευκαιρία της υποδοχής πρωτοετών και δεδομένου ότι δεν θα γινόταν μάθημα πήγα να πάρω τα συγγράμματα. Σχεδίαζα να πάω στη συνέλευση μετά αλλά λόγω του βάρους αναγκάστηκα να γυρίσω απευθείας σπίτι και μετά δεν βρήκα το κουράγιο να "ξαναταξιδέψω" μέχρι πάνω. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να εκφέρω πλήρη άποψη μέχρι να πάω στην επόμενη συνέλευση, την Τρίτη. Θα ήθελα όμως να πω, με κίνδυνο να κακοχαρακτηριστώ, ότι εμένα η ιδέα της κατάληψης δεν μου αρέσει. Σαφώς και μπορεί να υπάρχουν δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις(σκοπεύω να ψάξω το τί μέτρα προωθούνται για να είμαι ενημερωμένος και να μην αερολογώ, απλά τώρα μιλάω υποθετικά), απλά το "όπλο" της κατάληψης μου φαίνεται ότι υστερεί σε δύο σημεία: 1. Η πράξη αυτή είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία παράνομη. Και παρακαλώ να μην πει κάποιος ότι τους νόμους τους περνάνε άλλοι, γιατί το πολίτευμα της χώρας είναι έμμεσα δημοκρατικό(καλά, δεν έχουμε και δημοψηφίσματα) και αν κάτι ισχύει, σημαίνει ότι σε αυτό συμμετέχει και η πλειοψηφία. Αν θέλουμε να ισχύει η πλειοψηφία και η δημοκρατία στη συνέλευση, που είναι μικρογραφία της κοινωνίας, πρέπει να την δεχόμαστε και στην κοινωνία την ίδια. 2. Η παρατήρηση 1 ήταν απλά για να καταστεί κάτι σαφές. Η ουσιαστική παρατήρηση είναι η δεύτερη: πώς μπορείς να επιδιώκεις την απρόσκοπτη παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας τη στιγμή που εμποδίζεις την παροχή αυτή; Και σε κάποιον που διαβάζοντας την πρώτη παρατήρηση βιάστηκε να σκεφτεί "τι με νοιάζει εμένα αν είναι παράνομη, ποιος θα με εμποδίσει;" πρέπει να ρωτήσω: ποιος θα εμποδίσει τον καθένα μας που θέλει να κάνει μάθημα, να μην τρέχει να προλάβει μετά, να μην χάνεται χρόνος καθώς προχωράμε προς την εξεταστική, να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει; Είναι η απόφαση της πλειοψηφίας, άσχετα με το ποιοι συμμετέχουν στην συνέλευση (που δεν έχει σημασία, γιατί νομίζω πως όποιος θέλει να συμμετέχει μπορεί) να επηρεάσει κάποιον που αύριο θα ήθελε να κάνει μάθημα; Έχει κάποιος αυτό το δικαίωμα; Γιατί νόμιζα πως η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινά του άλλου. Παραπάνω είπα ότι ίσως κακοχαρακτηριστώ. Ειλικρινά πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να εκφέρει την άποψη του όπως και έκανα ανεξάρτητα από το τι θα γίνει. Κι η άποψη μου είναι ότι η κατάληψη επηρεάζει την ζωή άλλων που ενδεχομένως δεν την θέλουν, την στιγμή που υπάρχουν και αποτελεσματικότερες μέθοδοι διαμαρτυρίας. Υ.Γ. Μόλις διάβασα τη δημοσίευση του Περικλή και θέλω να πω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να ελέγχεται αλλιώς το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι μη αξιόπιστο. Αλλού ελέγχεται και αν ναι πώς; 1.Παρανομες νομιζω δεν θεωρουνται αν τις ψηφισει ο συλλογος(χρειαζεται μια παραθεση εδω για να μην πεταμε αερολογιες) 2. Οπως ελεγε και ο Μπερτραντ Ρασελ, η δημοκρατια δεν σεβεται το ατομο. Αυτο γιατι μπορει μεν με τον αλλον να εισαι ισος αλλα απεναντι σε πολλους εισαι παντελως ανισχυρος. Εφοσον λοιπον ο "συλλογος" αποφασισε με την (τρομερη) πλειοψηφια των 60(νομιζω) φταινε οι υπολοιποι 1300 της σχολης που δεν πηραν μερος(ουτε και γω, για πρωτη φορα στα χρονικα) Οπως και να το κανουμε καποια απο τα μετρα δεν συμφερουν κανεναν ΥΓ Σε καποιες σχολες πρεπει να δειξεις πασο για να ψηφισεις Α και καλυτερα πηγαινε σε καμια συνελευση, να δεις πως φτιαχνονται τα "λουκανικα" (Αν και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα καταληξεις στα ιδια συμπερασματα με τον kop3110 ) In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 12 από 007 θα πάω σε εκείνη της τρίτης. Πάντως αν η πλειοψηφία είναι της τάξης των 60 όντως φταίνε εκείνοι που θέλουν το αντίθετο και δεν παρίστανται. Συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Στο εξής θα προσπαθώ να αποφασίζω κατά περίπτωση και ελπίζω να μην μειοψηφώ. Αλλά όπως και να έχει μακάρι να ακουστεί η άποψη όλων μας, και γι' αυτό είμαστε απολύτως υπεύθυνοι οι ίδιοι. Στην τελική, αν δεν μας σέβονται, θα επιβάλλουμε το σεβασμό με τη δύναμη, γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, δύσκολα θα τον εξασφαλίσουμε με τον διάλογο ή παρεμφερή τρόπο.. ( ) Kuchiki Byakuya
Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 19/10/2010 13 από MakisH Αύριο, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου στις 12:00 στο αμφιθέατρο 1 ======> Βοηθήστε στο forum! <======
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 14 από fotinit17 Η σημερινή συνέλευση άρχισε στις 1 και τελείωσε στις 6.15 το απόγευμα και είχαμε 2 γύρους στη ψηφοφορία. Στο πρώτο γύρο τα αποτελέσματα ήταν: ΠΑΣΠ 57 ΔΑΠ 57 ΕΝΤΡΟΠΙΑ - ΑΡΕΝ 37 ΧΑΜΑΣ 23 Λευκά 15 Για το δεύτερο γύρο αποφασίστηκε να πάρουν μέρος μόνο οι 2 ισοψηφούντες του 1ου γύρου (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ) και τα αποτελέσματα ήταν: ΠΑΣΠ 57 ΔΑΠ 55 Η επιτροπή αγώνα τοποθετήθηκε στη συνέλευση, αλλά δεν κατέβασε πλαίσιο. Η σχολή θα παραμείνει ανοικτή. "I went numb when I learned to see..."
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 15 από fotinit17 Αύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στις 12.00 στο αμφιθέατρο 1 "I went numb when I learned to see..."
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 16 από Orpheus Η σημερινή συνέλευση (10/11/2010) άρχισε στις 13.20 και τελείωσε στις 16.05 το απόγευμα. Τα αποτελέσματα ήταν: ΔΑΠ 37 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (ΠΚΣ) 17 ΠΑΣΠ 31 ΠΛΑΙΣΟ ΑΓΩΝΑ (ΑΡΕΝ-ΕΝΤΡΟΠΙΑ-ΧΑΜΑΣ) 67 Λευκά 6 Η απόφαση του ΦΣ οδηγεί σε κλειστή σχολή ως και την Τετάρτη 17/11 (Περισσότερες πληροφορίες αργότερα)
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 17 από MakisH Το "Πλαίσιο Αγώνα" προέκυψε τελευταία στιγμή από συρραφή πλαισίων, συνεπώς δεν υπάρχει στα πλαίσια που μοιράστηκαν ώστε να το ανεβάσω. Οι διορθώσεις εκφωνήθηκαν αλλά δεν κατάφερα να τις συγκρατήσω. Παραθέτω όμως τι προβλέπει το πλαίσιο, από την ιστοσελίδα της ΑΡΕΝ: Spoiler: showΑποφασίζουμε: Συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17/11 Κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 11/11 και την Παρασκευή 12/11 Συμμετοχή του συλλόγου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 11/11 Συμμετοχή του συλλόγου στο συλλαλητήριο-πορεία που έχουν καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, την Δευτέρα 15/11 ενόψει της άφιξης της Τρόικας Δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης αμέσως μετά το τέλος της συνέλευσης για οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων τις ημέρες της κατάληψης Σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις πορείες, μου έστειλε σήμερα παιδί από την ΕΝΤΡΟΠΙΑ ότι θα γίνουν τα εξής: Πέμπτη 11/11 : Πανεκπαιδευτική πορεία (12 στα Προπύλαια) , προβολή της ταινίας "Ψωμί και φράουλες" το βράδυ και έπειτα συζήτηση για τους μετανάστες (που είναι και το θέμα της ταινίας) Δευτέρα 15/11 : Πορεία για την Τρόικα Τρίτη 16/11 : (Αναμένεται να μπει κάποια εκδήλωση στο κάτω Πολυτεχνείο) Τετάρτη 17/11 : Η αντι-ιμπεριαλιαστική πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το πλαίσιο δεν λέει κάτι για κατάληψη Δευτέρα & Τρίτη, παρόλο που ακούστηκε στη συνέλευση αυτό την ώρα της εκφώνησης του ενοποιημένου πλαισίου. Ανεξαρτήτως όμως του αν θα είναι ανοιχτή η σχολή, μαθήματα δεν θα γίνουν, μετά από απόφαση της πρυτανείας (την οποία αδυνατώ να βρω αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι σίγουρος οτι την έχω διαβάσει). Βγήκε επίσης μια σχετική ανακοίνωση από τη σχολή μας: Από την ιστοσελίδα της σχολής έγραψε:Λόγω της απόφασης για κατάληψη, που έλαβε η ΓΣ των Φοιτητών (10/11, 16.00), η Σχολή θα παραμείνει κλειστή τόσο κατά το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής, 11-12/11, όσο και κατά το τριήμερο του Εορτασμού του Πολυτεχνείου (15-17/11). Υπενθυμίζω ότι στη σύγκλητο του τριημέρου 15-17 θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το θέμα των αλλαγών στην εκπαίδευση, το οποίο θα τεθεί σε ανοιχτή Σύγκλητο στις 3 Δεκέμβρη. Το post του Flori, το οποίο βρισκόταν αμέσως μετά από αυτό το post, μεταφέρθηκε στον "Μπλε κάδο", μετά από αίτημα του χρήστη αυτού για διαγραφή του μηνύματός του. ======> Βοηθήστε στο forum! <======
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 19 από 007 Με πρόλαβες.. Και κανονικά δεν θα έπρεπε να καθίσταται σαφές το περιεχόμενο του πλαισίου και η δημιουργία του πριν την φήφιση του; Γιατί αλλιώς η 'συνεργασία μοιάζει με απλό κόλπο νίκης σε βάρος των άλλων, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει συνεννόηση των συνεργαζομένων παρατάξεων.. Kuchiki Byakuya
Re: Ανακοινώσεις Γενικών Συνελεύσεων Φ.Σ. 20 από Flori Εξηγω λοιπον. Κατα τη συρραφη δυο πλαισιων σε περιπτωση υπερψηφισης ουσιαστικα ισχυουν και τα δυο πλαισια και κατατιθονται αυτουσια. Η συνθεση ενος κοινου παλισου και το κοινο κατεβασμα πλαισιο αγωνα γινεται υστερα απο διαπραγματευσεις των πλευρων που το κατβαζουν κατα τη διαρκεια της συνελευσεις και τοτε αποφασιζεται το περιεχομενο του. Το πλαισιο αγωνα διαβαστηκε πριν τη ψηφοφορια αλλα λογω της μεγαλης φασαριας μαλλον δεν ακουστηκε αρκετα καθαρα.