[7ο] Τεχνολογία Καυσίμων & Λιπαντικών (2012-13)

1
Έπειτα και από τη σημερινή εξέταση, μερικά χρήσιμα στοιχεία για το μάθημα:

1. Όπως θα διαπιστώσετε, οι διαλέξεις του Καρώνη είναι ιδιαίτερα ζωντανές και η παρακολούθηση πραγματικά βοηθάει πάρα πολύ. Κάποια στιγμή θα μπει και ο Ζαννίκος ο οποίος κάνει λίγο πιο "αμήχανο" μάθημα. Μην χαθείτε, αν τον προσέξετε λέει καλά πράγματα και αυτός.
2. Γενικώς για την εξέταση αρκούν οι σημειώσεις για να "περάσει" απλώς κάποιος. Ειδικά ως προς τις ασκήσεις επιβάλλονται (όχι μόνο να τις διαβάσετε αλλά να παρακολουθήσετε τη λύση τους στον πίνακα). Κατά τα άλλα, θα πρότεινα να ρίξει κάποιος μια ματιά και στο βιβλίο τουλάχιστον στα ακόλουθα:
  • Κεφάλαιο 2.4: Ιδιότητες Αργών Πετρελαίων
  • Κεφάλαιο 3 - ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Προσωπικά στο τέλος είχα μπερδευτεί με τόσες διεργασίες, το βιβλίο ξεδιάλυνε αρκετά πράγματα. Πέφτει λίγο βαρύ να το διαβάσετε όλο μαζί, μην το αφήσετε στο τέλος!
  • Κεφάλαιο 4 και 5: δείτε την παρασκευή της βενζίνης και του ντήζελ. Τα υπόλοιπα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί πλέον από τις διαλέξεις. (τα επαναλαμβάνει συχνά)
  • Κεφάλαιο 7: Είναι μικρό και στα μαζούτ μπορεί να ρωτήσει πολλά πράγματα, ενώ δεν έχει δοθεί τόση πολλή έμφαση στις διαλέξεις σε σχέση με βενζίνη και ντήζελ (λογικό).
  • Κεφάλαιο 11: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Μπορεί να είναι μόνο ένα κεφάλαιο αλλά είναι μεγάλο και αναλογεί σε μεγάλο μέρος της εξέτασης. Επίσης έχει καινούργιες έννοιες (σε κάθε καύσιμο επαναλαμβάνεται κάπως).
Τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι έχετε παρακολουθήσει και έχετε διαβάσει τις σημειώσεις σας. Αξίζει να τα δείτε έστω "ξεφυλίζοντας". Το βιβλίο γενικώς είναι πολύ καλό. Έχει πάρα πολλή πληροφορία μέσα, μην χαθείτε σε λεπτομέρειες, ζητείται κυρίως ουσία.

3. Η εξέταση αποτελείται από δυο μέρη:
α) μισή ώρα ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (40-50 τω πλήθος), στις οποίες επιλέγει κάποιος 1-5 σωστές απαντήσεις από τις 5 επιλογές και υπάρχει και αρνητική βαθμολογία (πχ 3 λάθη αναιρούν ένα σωστό - την αναλογία τη λέω στην τύχη). Εδώ είναι με κλειστά βιβλία.
β) μιάμιση ώρα τρεις ασκήσεις. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι ασκήσεις που μπορεί να βάλει και έχουν θέμα συνήθως προσδιορισμό δείκτη ιξώδους, προσδιορισμό Θερμογόνου Δύναμης, ανάμειξη κλασμάτων για παραγωγή προϊόντος με κάποιες προδιαγραφές. Λύνουν σχετικές ασκήσεις στις διαλέξεις.

4. Εξοικειωθείτε με το κομπιουτεράκι σας ως προς log() και 10^()!!!

edit: Πριν ή παράλληλα με το μάθημα ίσως σας άρεσε να διαβάσετε τα εξής κόμιξ:
  • Αστερίξ Νο27: «Η Οδύσσεια του Αστερίξ»
  • Λούκυ Λούκ Νο24: «Στη σκιά των Ντέρικ»
Είναι σχετικά με το πετρέλαιο και γενικώς θα σας αρέσουν!

Re: Τεχνολογία Καυσίμων & Λιπαντικών (2012-13)

4
Οι διαφάνειες από την τελευταία παράδοση στα καύσιμα(13/12/2012)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
"People don’t listen, they just wait for their turn to talk."
— Chuck Palahniuk

Re: Τεχνολογία Καυσίμων & Λιπαντικών (2012-13)

7
Όπως και πέρσι:
Η εξέταση του μαθήματος περιλαμβάνει δύο στάδια:

- Α΄Μέρος: Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοιχίσεις, κλπ (με κλειστά βιβλία - σημειώσεις)

- Β΄Μέρος: Υπολογιστικές ασκήσεις (με ανοιχτά βιβλία - σημειώσεις)

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων, τόσο στο Α΄ μέρος (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής) όσο και στο Β΄ μέρος (ασκήσεις).

Για την επίλυση των ασκήσεων απαιτείται αριθμομηχανή (κομπιουτεράκι) οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας στην εξέταση γιατί δε θα επιτραπεί η χρήση του κινητού τηλεφώνου ούτε ως αριθμομηχανή.
"I went numb when I learned to see..."