Re: Διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού

11
Πλέον η ΒΡ προσβλέπει στα "βοηθητικά πηγάδια" καθώς κανένας απο τους τρόπους που χρησιμοποιήθηκαν για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στον κόλπο του Μεξικού δεν είχε αποτέλεσμα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ήδη η οικολογική καταστροφή που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει με πετρέλαιο, καθώς η διαρροή θα συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα:
"I went numb when I learned to see..."

Re: Διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού

13
Χαχα! Καλο!
Το πραγματικο ομως δεν ειναι καθολου αστειο, εβλεπα ενα simulation που εδειχνε τι θα γινοταν αμα την πιασει την κηλιδα το ρευμα του κολπου. Εν ολιγοις γεμιζει ολος ο Ατλαντικος με πετρελαιο!
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

Re: Διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού

14
Kόλπος Μεξικού: Κολοσσιαίο πρόστιμο 2,96 δισ. ευρώ στη BP

Το δικαστήριο των ΗΠΑ, ενέκρινε την επιβολή του μεγαλύτερου προστίμου στην αμερικανική ιστορία στον ενεργειακό γίγαντα BP - ύψους 4 δισ. δολαρίων (2,96 δισ. ευρώ) - για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε στον Κόλπο του Μεξικού το 2010. Το ποσό θα καταβληθεί σε διάστημα πέντε ετών.
Ενα απόσπασμα απο το Β' μέρος του ντοκυμαντέρ της εκπομπής της εμπόλεμης ζώνης του Δανέζη για το δυστύχημα στην πλατφόρμα της ΒΡ και τις επιπτώσεις στη υγεία των ανθρώπων της γύρω περιοχής:

"I went numb when I learned to see..."