Re: Μηχανική Χημικών Διεργασιών Ι (2010-11)

61
Δεν απευθυνόμουν σε εσένα Δήμητρα, προς θεού! :)
Απλώς, προφανώς, όλο και κάποιοι καθηγητές επισκέπτονται το forum και βλέπουν οτι υπάρχουν και παλιά θέματα και ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα για το τι είναι και το τι δεν είναι αυτό το site, ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Re: Μηχανική Χημικών Διεργασιών Ι (2010-11)

62
καλησπέρα, επειδή ξεκίνησα να διαβάζω το μάθημα πρώτη φορά για το Σεπτέμβρη έχω κάποιες απορίες: σελ. 109 του μπεζ βιβλίου (Εκδόσεις ΕΜΠ) που λέει για το γενικό αλγόριθμο για λειτουργία αντιδραστήρων εμβολικής ροής όπως κ σελ. 150 αντιδραστήρες πλήρους ανάδευσης η εμβολικής ροής παράλληλα είναι πρακτικά εκτός (δεν παίζουνε)? επίσης τα πρώτα κεφ. 1,2 είναι στην ουσία εισαγωγικά (δηλ. δεν πέφτουν ασκήσεις)?
Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh I believe in yesterday

Re: Μηχανική Χημικών Διεργασιών Ι (2010-11)

63
Για τον "γενικό αλγόριθμο για λειτουργία αντιδραστήρων εμβολικής ροής" θα μπορούσες να πεις οτι είναι "εκτός", με την έννοια πως πρακτικά σου δείχνει πώς να καταστρώσεις στη γενική του μορφή ένα (μεγάλο κυρίως) πρόβλημα. Είναι λίγο σαδιστικό να πέσει κάτι τέτοιο σε εξετάσεις... Κατά τα άλλα δεν λέει κάτι "καινούργιο" μέσα, συγκεντρώνει και γενικεύει όσα έχει αναλύσει προηγουμένως.

Η παράλληλη σύνδεση είχε αναφερθεί ελάχιστα στο μάθημα (ένα σχήμα και μία άσκηση ουσιαστικά).

Από το πρώτο κεφάλαιο δεν "πέφτουν ασκήσεις"... τι να βάλει;
Το δεύτερο είναι βασικό κεφάλαιο και φέτος το πρώτο θέμα ήταν από εδώ. Αλλά η αλήθεια είναι οτι αφορά μόνο Χημική Θερμοδυναμική και οποιοδήποτε θέμα αφορά μόνο το κεφάλαιο 2 θα μπορούσε να μπει και στη Φυσικοχημεία Ι. Αν αναρωτιέσαι για το αν μπορείς να το προσπεράσεις και να αρχίσεις από το 3, σου απαντάω οτι είναι βασικό κεφάλαιο. :)

Re: Μηχανική Χημικών Διεργασιών Ι (2010-11)

64
Μπορει καποιος να μου πει, που πρεπει να δωσω βαση στα κεφαλαια των ετερογενων διεργασιων??? δηλ. στα 11,12,13?? Εχει πολλους τυπους και εχω χαθει με το ποιος ειναι σημαντικος κ ποιος οχι, ποιον χρησιμοποιουμε πιο συχνα κλπ...

Re: Μηχανική Χημικών Διεργασιών Ι (2010-11)

67
Πιο συγκεντρωμένοι στο Fogler; Ίσα ίσα...
Το τυπολόγιο που υπάρχει στο πίσω μέρος του βιβλίου το έχεις υπ' όψιν σου; Αυτό μπορείς να έχεις μαζί σου στις εξετάσεις αν θες (υπάρχει και στη σελίδα του μαθήματος).

Το βασικό είναι να καταλάβεις τι παίζει με το ελέγχον στάδιο θα έλεγα πάντως...