Re: Εργαστήρια ΜΦΔ ΙΙ (2010-11)

4
Μπορεί κάποιος που έχει κάνει τον εξατμιστήρα να μου πεί τί ακριβώς είναι η θερμοκρασία και η πίεση του λέβητα που μας έδωσαν ως δεδομένα ? Είναι τα στοιχεία της τροφοδοσίας?
Life’s a game. You have two options. Either you play along or you sit in the bench, watching other play it.

Re: Εργαστήριο ΜΦΔ: Εξατμιστήρας λεπτού αναδ. στρώματος

5
Ο εξατμιστήρας έχει μια είσοδο "αραιού" διαλύματος και μια έξοδο συμπυκνωμένου διαλύματος (πχ ντοματόζουμο και συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας). Έχει επίσης γύρω του έναν εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος έχει μια είσοδο θερμού ατμού και μια έξοδο ψυχρότερου ατμού.
Ο λέβητας αυτό που κάνει είναι να θερμαίνει τον ατμό του εναλλάκτη. Άρα η θερμοκρασία και η πίεση που έχεις θα αναφέρονται στο ρεύμα εισόδου του εναλλάκτη. Από πίνακες ατμού (πχ αυτούς που βλέπαμε στον Κουμούτσο) μπορείς να ελέγξεις αν ο ατμός είναι κορεσμένος ή υπέρθερμος.

Re: Εργαστήριο ΜΦΔ: Εξατμιστήρας λεπτού αναδ. στρώματος

7
Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα την αναφορά, αλλά μου ακούγεται ιδιαίτερα λογικό η "θερμοκρασία τροφοδοσίας" να είναι η θερμοκρασία του "αραιού ντοματόζουμου", αφού με αυτό* τροφοδοτούμε τον εξατμιστήρα.

*Ναι, το ξέρω οτι δεν είχαμε ντοματόζουμο, απλώς θεώρησα αυτή την υπόθεση για να μην μπερδεύουμε τα δυο ρεύματα νερού που κυκλοφορούν στο σύστημα.

Re: Εργαστήριο ΜΦΔ: Εξατμιστήρας λεπτού αναδ. στρώματος

10
Παρακαλώ αν κάποιος έχει κάνει την άσκηση που δίνει ο κος Μιχαηλίδης (αυτή που προτείνεται να λυθεί με ASPEN) να μου στείλει ένα πμ, θέλω μια πιο άμεση επικοινωνία για να λύσω κάποιες απορίες.
Kuchiki Byakuya