[6ο] Περιβαλλοντική Επιστήμη (2010-11)

1
Το βιβλίο "Στερεά Απόβλητα" και οι διδακτικές σημειώσεις "Εισαγωγή στην περιβαλλοντική επιστήμη - Περιβαλλοντική πολιτική", της κ. Λοϊζίδου, είναι διαθέσιμα απ' το εργαστήριο γενικής χημείας, που βρίσκεται απέναντι απ' το αμφ. 1.
Stay far from timid; only make moves when your heart's in it; and live the phrase sky's the limit.

Re: Περιβαλλοντική Επιστήμη (2010-11)

2
Το βιβλίο "Περιβάλλον: Ατμοσφαιρική Ρύπανση" της κ. Όξενκιουν είναι διαθέσιμο στο γραφείο της κ. Τσακανίκα στη νέα πτέρυγα, εκεί όπου γινόταν η HPLC στα ΦΜΑ.
Stay far from timid; only make moves when your heart's in it; and live the phrase sky's the limit.

Re: Περιβαλλοντική Επιστήμη (2010-11)

3
Το μάθημα έχει εργασία η οποία ανήκει σε μία από τις 4 θεματικές ενότητες του μαθήματος(στερεά απόβλητα,υδάτινο περιβάλλον, ατμοσφαιρική ρύπανση και το κομμάτι της κυρίας Λοϊζίδου με τους κύκλους στοιχείων κλπ).

Η εξέταση χωρίζεται σε αυτές τις ενότητες κ κάθε καθηγητής παίρνει τις απαντήσεις του θέματός του σε ξεχωριστή κόλλα.

Όμως κάτι βασικό για αυτό το μάθημα(που το έμαθα επειδή την έπαθαν αρκετοί του έτους μου και δε χρειάζεται να το πάθουν κι άλλοι) είναι το εξής:

Εαν η εργασία που θα παραδόσετε είναι για παράδειγμα στα υγρά απόβλητα και στο θέμα των υγρών αποβλήτων δεν γράψετε σχεδόν τίποτα είστε ok χάρη στην εργασία σας αλλά αν δεν γράψετε τίποτα σε κάποιο από τα άλλα θέματα είναι πολύ πιθανόν να μην περάσετε.
Κοινώς η εργασία μετράει για τον καθηγητή στον οποίο ανήκει κ όχι για όλο το μάθημα...γι'αυτό προσοχή κυρίως στις ενότητες που δεν έχετε εργασία!

Τουλάχιστον αυτά ίσχυαν πριν 2 χρόνια. Αν έχει αλλάξει κάτι ας διορθωθεί εδώ για να μην παραπληροφορηθεί κάποιος άθελά μου.

Re: Περιβαλλοντική Επιστήμη (2010-11)

4
Απ' ό,τι ξέρω, αρχής γενομένης από πέρσυ, η εργασία είναι υποχρεωτική και λειτουργεί ως απαλλακτική για το τμήμα του μαθήματος στο οποίο αναφέρεται (πχ αέριος ρύπανση). αλλά επειδή το θέμα είναι λίγο on-going καλύτερα δώστε πολύ βάση στα όσα θα πουν οι καθηγητές μέσα στο μάθημα!
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Περιβαλλοντική Επιστήμη (2010-11)

5
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν αυτή η εργασία είναι ατομική ή ομαδική? Και αν είναι όντως ομαδική πόσα άτομα πρέπει να είναι σε κάθε ομάδα? Μερσί εκ των προτέρων ;)
"I went numb when I learned to see..."

Re: Περιβαλλοντική Επιστήμη (2010-11)

6
Είναι ομαδική και κάθε ομάδα θα αποτελείται από 6 άτομα είχε πει η κ. Λοϊζίδου στην 1η παράδοση. Αν άλλαξε κάτι ή κάποιος έχει ακούσει κάτι διαφορετικό ας το γράψει παρακάτω please.
Stay far from timid; only make moves when your heart's in it; and live the phrase sky's the limit.

Re: Περιβαλλοντική Επιστήμη (2010-11)

7
Σήμερα είπε η κ. Λοιζίδου ότι η εργασία μετράει κατά 30% στον τελικό βαθμό. Στην τελική εξέταση θα γραψουμε κανονικά όλα τα θέματα και το γραπτό θα μετρήσει 70%. Δεν ισχύει αυτό που λέγανε ότι με την εργασία απαλλάσσεσαι από ένα θέμα στο τέλος.

Re: Περιβαλλοντική Επιστήμη (2010-11)

10
Παραθέτω τα θέματα των εργασιών που ανακοινώθηκαν σήμερα για το κομμάτι της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (κα. Όξενκιουν-κος. Ζιώμας)

1. Ατμοσφαιρική ρύπανση από μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα (Γενικά). Ρύπανση της ατμόσφαιρας από ραδιενέργεια που προήλθε σε πυρηνικούς αντιδραστήρες.
2. Πρότυπα δειγματοληψίας και μετρήσεν ατμοσφαιρικής ρύπανσης με φυσικές μεθόδους ανάλυσης
3. Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)ως προς την ατμοσφαιρική ρύπναση. Γενικά (νομοθεσία) και ειδικά (επιλογή μιας βιομηχανίας ή ενός μεγάλου έργου για τα οποία απαιτείται Μ.Π.Ε. για άέρια ρύπανση. Διάγραμμα ροής.
4. Ατμοσφαιρική ρύπανση από οδικές μεταφορές και νέες τεχνολογίες αντιρρύπανσης. Έλεγχος εκπομπών.
5. Συνεισφορά των σωματιδίωνφυσικής προέλευσης στη ρύπανση από σωματίδια. Το παράδειγμα της σκόνης της Σαχάρας.
6. Σχηματισμός και κύκλος ζωής των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Επιπτώσεις στην υγείακαι διαχρονική εξέλιξη των αιωρούμενων σωματιδίων στην Αττική.

Τα ανωτέρω θέματα αφορούν αποκλειστικά το κομμάτι της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Για τα υπόλοιπα τρια μέρη του μαθήματος, θα ανακοινωθούν τα θέματα των εργασιών από τους υπόλοιπους διδάσκοντες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως ειπώθηκε σήμερα στο μάθημα. Οι ομάδες μπορούν να είναι 5-6μελής. Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ, η εργασία δεν είναι απαλλακτική του αντίστοιχου κομματιού στις εξετάσεις!