Re: Ενόργανη Χημική ανάλυση (ΦΜΑ) (2010-2011)

11
Χθες έγινε μάθημα και για τα δυο τμήματα με την κα Παππά στην αίθουσα 28. Θα ακολουθήσουν μερικά μαθήματα ακόμα που θα κάνουμε ξεχωριστά τα δυο τμήματα και μετά θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με την κα Παππά μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Είπαμε για τη φασματομετρία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR) και τη φασματομετρία μάζας (MS). Επισυνάπτω τις διαφάνειες που προβλήθηκαν στη διάλεξη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Τετ 16 Φεβ 2011, 11:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αφαίρεση attachment

Re: Ενόργανη Χημική ανάλυση (ΦΜΑ) (2010-11)

12
Τα ξεχνάω αλλά δεν τα ζητάει και κανείς να τα θυμηθώ... :P
(για αύριο είπαμε, εργαστήριο για τις ομάδες Β' 10:45-12:30)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Τετ 16 Φεβ 2011, 11:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αφαίρεση attachment

Re: Ενόργανη Χημική ανάλυση (ΦΜΑ) (2010-11)

13
Από την Παρασκευή που μας πέρασε, οι διαλέξεις ΦΜΑ της Παρασκευής θα ξεκινούν στις 9:00. Θα ενημερώσω το topic αν υπάρξουν αλλαγές. Σημειώστε πως, εδώ και μερικά μαθήματα, κάνουμε και τα δυο τμήματα μαζί, με την κα Παππά και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του εξαμήνου. Την Τρίτη που μας έρχεται θα μοιραστούν και τα φύλλα αξιολόγησης του μαθήματος (περάσανε από τη γραμματεία χθες αλλά δεν επαρκούσε το δείγμα).

Στην "Βιβλιοθήκη" του forum ανέβηκε ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις και ασκήσεις που λύσαμε στο χθεσινό μάθημα, πάνω στις χρωματογραφικές μεθόδους. Την Τρίτη θα ασχοληθούμε με τις ασκήσεις 11, 15, 19 που βρίσκονται στις σελ. 110,112,115 αντίστοιχα του βιβλίου της κας Παππά.

Re: Ενόργανη Χημική ανάλυση (ΦΜΑ) (2010-11)

15
Η Κα. Παππά ανακοίνωσε στο σημερινό μάθημα, ότι θα επιθυμούσε ένα επιπλέον 2ωρο για να ολοκληρώσει την ύλη της. Θεωρήθηκε, ότι καταλληλότερες ώρες, που να μην συμπίπτουν με κάποιο άλλο μάθημα ή εργαστήριο είναι οι πρωινές ώρες της Δευτέρας. Επομένως, το μάθημα θα ξεκινήσει Δευτέρα στις 9.00. Από την ύλη υπολείπονται να διδαχθούν η πολαρογραφία, που θα παραδοθεί στο μάθημα της Τρίτης, ενώ UV-Vis και IR, θα παραδοθούν τη Δευτέρα.
Επισημαίνουμε, ότι το μάθημα της Παρασκευής 28/01/2011 δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά η Κα. Παππά θα είναι διαθέσιμη για τυχόν απορίες.

Re: Ενόργανη Χημική ανάλυση (ΦΜΑ) (2010-11)

16
Ανέβηκαν και οι διαφάνειες των θερμικών μεθόδων ανάλυσης (δυο τελευταία μαθήματα) στη Βιβλιοθήκη.
Αν κάποιος χρειάζεται για το εργαστήριο, πήρα ήδη από σήμερα και τις διαφάνειες για το IR (το UV-Vis υπάρχει ήδη στη Βιβλιοθήκη). Μπορώ να τις στείλω σε όποιον ενδιαφέρεται αλλά στο forum θα τις ανεβάσω τη Δευτέρα μετά το μάθημα για ευνόητους λόγους. :)

Re: Ενόργανη Χημική ανάλυση (ΦΜΑ) (2010-11)

17
Σήμερα έγινε μάθημα 9-12 το πρωί, στην αίθουσα 27. Είπαμε για IR και UV-Vis. Οι διαφάνειες και των δυο υπάρχουν ήδη στη βιβλιοθήκη.

Αύριο θα πούμε για την πολαρογραφία.

Την Παρασκευή το μάθημα θα ξεκινήσει στις 9:00. Θα λυθούν απορίες και θα γίνει μια σύντομη επανάληψη όλων των μεθόδων της ενόργανης χημικής ανάλυσης που έχουμε μάθει μέχρι τώρα. Αίθουσα 26 (πιθανότατα), διαφορετικά στην αίθουσα 27.

Re: Ενόργανη Χημική ανάλυση (ΦΜΑ) (2010-11)

20
Και εγώ αυτό σκέφτηκα, αλλά δεν έχει βγει κάποια "επίσημη" ανακοίνωση και είπα μπας και είχε ανακοινώσει η ίδια κάτι σε κάποιο απο τα τελευταία μαθήματα. Λογικά θα είναι όλες οι μέθοδοι που αναφέρονται και στις διαφάνειες της Παππά...
"I went numb when I learned to see..."