Πλαστικά

1
Καλησπέρα σας, αναγκάστηκα να κάνω εγγραφή στην σελίδα για ένα θέμα που με ταλαιπωρεί πόσες μέρες. Ανήκω στο τμήμα κλωστουφαντουργων μηχανικων που τωρα εχει αλλαξει σε ΒΣΠ του ΠΑΔΑ. Είμαι στο κομμάτι της πτυχιακής και αυτο που εχω διαλεξει ειναι τα πλαστικα (πως το ακατέργαστο πετρέλαιο μετατρέπεται σε ενα πλαστικο υλικο) . Ψάχνω ποσες μέρες σε διάφορα επιστημονικά σαιτ , αλλα δεν υπάρχει ουτε ενα αρθρο η βιβλίο που να περιγράφει πληρως τα στάδια που πραγματοποιουνται για την δημιουργία ενος παλστικου, τοσο σε εργστηριακη κλιμακα οσο και σε βιομηχανική. Αυτα που εχω καταφέρει να βρω όσον αφορά την εργαστηριακή κλίμακα εχουν να κάνουν με τον ανιοντικο πολυμερισμο (γραμμη υψηλου κενου).

Εγώ αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πως πραγματοποειται από την αρχή η σύνθεση του πολυμερούς σε ένα εργαστηριού και πως από το εργαστήριο φτάνουμε στην δημιουργία πλαστικών pellets . Από εκεί και μετά γνωρίζω τι διαδικασίες πραγματοποιουνται για την επίτευξη διαφόρων πλαστικών.
Επαναλαμβάνω και δίνω και μερικα παραδείγματα βιβλιων που δεν μπόρεσα να βρω την εργαστηριακή και βιομηχανική κλίμακα πλαστικών.....Handbook of Plastics Analysis (Plastics Engineering),brydson-plastics-materials-7th-edition_compress .
Όποιος γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων .

Re: Πλαστικά

2
Νομίζω πολλά από αυτά τα στάδια που περιγράφεις είναι ακόμα trade secrets, αλλά αν ψάξεις πχ στο youtube "How PVC is made" θα σου βγάλει ένα βίντεο που αναλύει τα πάντα με εικόνες από εργοστάσιο. Κάθε πλαστικό φτιάχνεται με διαφορετικό τρόπο βέβαια, οπότε θέλει και άλλο εξοπλισμό κλπ.
Ars Longa, Vita Brevis

Re: Πλαστικά

3
dimitrisbl έγραψε: Δευ 27 Δεκ 2021, 6:09 pm Νομίζω πολλά από αυτά τα στάδια που περιγράφεις είναι ακόμα trade secrets, αλλά αν ψάξεις πχ στο youtube "How PVC is made" θα σου βγάλει ένα βίντεο που αναλύει τα πάντα με εικόνες από εργοστάσιο. Κάθε πλαστικό φτιάχνεται με διαφορετικό τρόπο βέβαια, οπότε θέλει και άλλο εξοπλισμό κλπ.
Αυτό που έγραψες ήταν από τα πρώτα που σκέφτηκα αλλά λέω δεν παίζει, ε μπας περιπτωση εχω συλλέξει καποιες πληροφοριες τις οποιες προσπαθώ να τις ενωσω ωστε να βγαινει νοημα οσον αφορα την συνθεση ενος πλαστικου απο το 0 (ναθφα-πψ αιθυλενιο-πολυμερρισμος-πολυ-αιθυλενιο-pellets...). Ευχαριστω για την παράθεση
.