Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

1
Φοιτητές του 2ου έτους Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ καταδικάζουμε το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση σε καιρό πανδημίας με κλειστές σχολές, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τον πειθαρχικό κώδικα τις διαγραφές και το όριο φοίτησης. Σαν συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων και της πάγιας υποχρηματοδότησης του ΕΜΠ, οι φοιτητές καλούμαστε να σπουδάσουμε μέσα από μία πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, μακριά από τα εργαστήρια, τα οποία ωστόσο λειτουργούν κανονικά για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στις σχολές ούτε θα λύσει τα προβλήματά μας. Ας δώσουν τα 30 εκ. ευρώ για την συνολικότερη αναβάθμιση των σπουδών μας, για να βγούμε επαρκώς καταρτισμένοι στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Το νομοσχέδιο μας βρίσκει αντίθετους! Καλούμε την πρυτανεία του ΕΜΠ να πάρει ξεκάθαρη θέση καταδίκης του και το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να το αποσύρουν ΤΩΡΑ!
Καλούμε και άλλους φοιτητές της σχολής μας και του ΕΜΠ να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΑΝΑ, ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΑ!

Re: Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

2
Δικαιο το αίτημα εν γένει για επιστροφή στα έδρανα και τα εργαστήρια αλλά μέχρι εκεί. Ολο το υπόλοιπο ρε παιδιά είναι σαν κείμενο της ΚΝΕ από τις 2 προηγούμενες δεκαετίες. Ειδικά στο κομμάτι ότι το ΕΜΠ λειτουργεί για τους επιχειρηματικους ομίλους, ενα "κάτω ο καπιταλισμός λείπει". Επίσης το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι πια εντελώς γραφικό ως έκφραση. Αν θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά και είστε όντως φοιτητές του 2ου έτους, τώρα που είστε νέοι, ζυγιστε λίγο καλύτερα τα πράγματα, μη λέτε όχι σε όλα χωρίς καμία κρίση και αλλάξτε ύφος στο λόγο. Επίσης χρησιμοποιήστε δομημένα αντεπιχειρηματα που δε βασίζονται σε μεταφυσικές ανησυχίες "πχ αν υπάρχει φύλαξη στο ΕΜΠ, θα περιοριστούν οι ακαδημαϊκές ελευθερίες..." είδαμε πόσες ακαδημαϊκές ελευθερίες υπάρχουν και χωρίς φύλαξη. Έχουμε 2021. Αν θέλετε να κάνετε σωστή αντιπολίτευση εγκαταλειψτε τα στεγανά και μιλήστε με δεδομένα και επιχειρήματα. Δε θα ακουστειτε ποτέ με κομματικό λόγο από άλλες εποχές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KiritoShu την Τρί 19 Ιαν 2021, 8:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

3
Το παραπάνω κείμενο δεν εκπροσωπεί ,σε καμία περίπτωση, τους φοιτητές του 2ου έτους. Ως φοιτήτης αυτού του έτους, μπορώ να πω ότι δε συζητήθηκε τίποτα σχετικό με το κείμενο, ούτε καν με το νομοσχέδιο.

Re: Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

5
Μαζευτήκαμε κάποιοι φοιτητές από το 2ο και είπαμε δεν θέλουμε πανεπιστημιακή αστυνομικά μετά από ανακοίνωση που βγήκε στο μάθημα της δευτέρας(μαθηματικά 4).Γράφει ανακοίνωση από φοιτητές 2ου έτους. Δεν λέει απόφαση 2ου έτους χημικών μηχανικών, έχει διαφορά.
Αλλά δεν ξέρω γιατί ενοχλεί τόσο μία ανακοίνωση που λέει αντί να δοθούν 30 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία να δοθούν στις σπουδές μας.

Re: Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

6
Κατ'αρχάς βλέποντας κάποιος "Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ" το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κάποιος σε πρώτη ανάγνωση είναι ότι πρόκειται για μία απόφαση που εκπροσωπεί τους φοιτητές του δευτέρου έτους εν γένει. Όχι για μερικά παδιά από το 2ο έτος τυχαία.. Άρα θα μπορούσε κάποιος να κρίνει κάπως .... παραπλανητικό... τον τίτλο... Εσκεμμένα ή όχι δεν γνωρίζω. Αλλά εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε συνήθως..

Τώρα σχετικά με την άρνηση της αστυνομίας στα πανεπιστημία, δε λέω ότι είναι η καλύτερη λύση. Και εγώ ιδανικά δεν έχω καμία όρεξη να έχω κάποιον κεχαγιά να ελέγχει πότε μπαίνω πότε βγαίνω κλπ. Αλλά για πες μου εσύ μία λύση βιώσιμη και εφάρμοσιμη για να σταματήσει το σίριαλ των κλοπών και των βανδαλισμών του ΕΜΠ. Ήρεμα ρωτάω. Και να ειναι πρακτικά εφαρμόσιμη ξανατονίζω. Το να το παίξουμε Ντόρα η μιρκή εξερευνήτρια και να λέμε "μην κλέβεις κλέφτη" δεν υπάγεται σε αυτές.

Τώρα για τη χρηματοδότηση της παιδείας είναι άλλο ζήτημα, το οποίο δεν αναιρεί το γεγονός ότι χρειάζεται να γίνει κάτι γιατί χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο μπάχαλο η κατάσταση από άποψη ασφάλειας στο ΕΜΠ.

Όσο για το "γιατί ενοχλεί τόσο μία ανακοίνωση που λέει αντί να δοθούν 30 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία να δοθούν στις σπουδές μας." θα έλεγα ότι βγάζει μάτι ο παλαιοκομματικός λόγος που είναι ξέχειλος σε όλη την ανακοίνωση και συνεπάγεται ότι κανείς δε θα την πάρει στα σοβαρά. Ειδικά γνωρίζοντας την μετέπειτα πορεία όλων όσως έβγαζαν τέτοιες ανακοινώσεις στο παρελθόν που κάθε άλλο παρά επαναστατική ήταν....
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

7
Σχετικά με αυτό που λένε "φοιτητές 2ου έτους ΧΜ" για τα 30 εκ. ευρώ να πάνε για τις σπουδές μας και όχι για αστυνομία στα πανεπιστήμια, διαβάστε αυτό:

Μια εκδοχή αυτού του απατηλού σχήματος (γιατί-αυτό-αντί-το-άλλο) είναι η ρήση που έκανε διάσημη ο υπουργός Προπαγάνδας των ναζί Γιόσεφ Γκέμπελς, όταν σε ομιλία του το 1936 ανέφερε: «Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς βούτυρο, αλλά παρά την αγάπη μας για την ειρήνη, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς όπλα. Ουδείς μπορεί να πυροβολήσει με βούτυρο, παρά μόνο με όπλο». Στο δίλημμα «βούτυρο ή κανόνια», απάντησε αργότερα ο Χέρμαν Γκέρινγκ: «Κανόνια, διότι θα μας κάνουν ισχυρούς, ενώ το βούτυρο θα μας κάνει χοντρούς».

Ακόμη αντέχουν οι συνταγές προπαγάνδας του 1936..., ακόμη κι αν δεν τις γνωρίζουν αυτοί που τις χρησιμοποιούν εδώ στο forum. Αλλά τις γνωρίζουν καλά αυτοί που τους γράφουν τα σκονάκια...

Re: Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

8
ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ

Ενώ οι σχολές μας παραμένουν ουσιαστικά κλειστές έναν χρόνο τώρα, η απάντηση της πρυτανείας και της κυβέρνησης στο αίτημα των φοιτητών να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια και μέτρα προστασίας είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να το κάνουμε. Ωστόσο, η κυβέρνηση βρήκε 30 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία τα οποία τα έχει πάρει από τις τσέπες τις δικές μας και των γονιών μας. Για να αντιμετωπίσει τι με την αστυνομία; Την εγκληματικότητα; (εδώ γελάει ο κόσμος).
Η κυβέρνηση θέλει να αντιπετωπίσει τους ίδιους τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους που αφορούν στο άνοιγμα των σχολών, την πρόσληψη καθηγητών (το υπουργείο δεν έχει τηρήσει ούτε το νόμο για μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση ΔΕΠ), το άνοιγμα των εργαστηρίων και την κατάλληλη στελέχωσή τους, τη φοιτητική μέριμνα κ.λπ. Η κατάσταση με την υποχρηματοδότηση έχει φτάσει στο απροχώρητο όπως παραδέχεται η ίδια η σχολή (όχι εμείς) στο επόμενο διάγραμμα που έχει δημοσιεύσει στο σάιτ της :
IMG-a1750ad53227251affa5deaf86539199-V.jpg
Για αυτό καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά είναι για τις ανάγκες των σπουδών του καθένα μας τα 30 εκατομμύρια για αστυνομία, τα 300.000 ευρώ κεφάλαιο που παραχώρησε το ΕΜΠ για την ίδρυση spinoff εταιρίας μαζί με άλλες μεγάλες επιχειρήσεις κ.ά.

Για αναλυτικότερη συζήτηση και για να πάρουμε αποφάσεις καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας στη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας την Τρίτη στη 13.00 που θα γίνει διά ζώσης με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

ΥΓ: Όποιοι θέλει να εκφράσει τις διαφωνίες του μπορεί ελεύθερα και δημοκρατικά να το κάνει στη γενική συνέλευση, ώστε να γίνει και συζήτηση. Το να κρύβεται κανείς πίσω από ανώνυμα ποστ που εκστομίζουν χυδαίες κατηγορίες (π.χ. Γκέμπελς) είναι θρασυδειλία.

Re: Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

9
gggg, εσύ που δεν κρύβεσαι πίσω από ανώνυμα posts (χα, χα, χα συνειδητοποιείς την πατάτα σου φιλαράκο) , πες μου που θα είσαι στη συνέλευση να κρατήσω απόσταση ασφαλείας (και με μάσκα βέβαια) εγώ ο θρασύδειλος μπας και γλύτώσω το ξύλο που μου υπόσχεσαι .

Λες τα διάφορα τα ξύλινα και δείχνεις και διαγράμματα. Επιλέγεις κάτι που νομίζεις ότι σε βολεύει και κάνεις την προπαγάνδα σου αλλά στην πηγή σου (σχολή) είναι κι άλλα που δεν τα λες ενω τα καταγγέλεις (συνταγές του ακατονόμαστου) , όπως
"δημιουργία τεχνοβλαστών και εταιρικών μορφών, θα πρέπει να προωθούνται ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της Σχολής",
"Τα πανεπιστήμια θα πρέπει επίσης να είναι περισσότερο έτοιμα να αίρουν τα στεγανά μεταξύ επιστημών και να συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών. Επιπλέον, τόσο η γενική όσο και η τεχνική εκπαίδευση θα πρέπει να προσαρμοστούν καλύτερα στις αναδυόμενες επιχειρηματικές και κοινωνικές ανάγκες προσφέροντας πιο ευέλικτα μαθησιακά προγράμματα που θα βοηθήσουν να κλείσει το χάσμα δεξιοτήτων και να δοθεί ώθηση στην ταχύτερη διάδοση, αναχρησιμοποίηση και πρόσβαση στη γνώση"

Καληνύχτα gggg

Re: Ανακοίνωση φοιτητών 2ου έτους ΧΜ

10
"Ενώ οι σχολές μας παραμένουν ουσιαστικά κλειστές έναν χρόνο τώρα" Οι σχολές κλείσαν μέσα Μαρτίου, ανοίξαν μέσα Μαίου (3 μήνες κλειστά). Και ξανακλείσαμε αρχές Νοέμβρημ .Αρα μέχρι τώρα άλλοι 3 μήνες κλειστά. Συνολικά 6 μήνες κλειστά. Τον χρόνο που τον βρήκες?

"ασφάλεια και μέτρα προστασίας" Ο ορισμός της γενικότητας. Τι ακριβώς εννοείς; Ποια είναι τα μέτρα προστασίας?

"Για να αντιμετωπίσει τι με την αστυνομία; Την εγκληματικότητα; (εδώ γελάει ο κόσμος)." Ναι για αυτό. Και τους βανδαλισμούς. Π.χ. λέω εγώ τώρα στο διήμερο που ήταν κλειστά το ΕΜΠ την προηγούμενη βδομάδα κάποια ζώα πήγαν και στο δρόμο στην πύλη ζωγράφου γράψαν συνθήματα. Δλδ καμία παιδεία πια? Ο πανεπιστημιακός χώρος δεν είναι για τις αντι-καλλιτεχνικές και αντιαισθητικές ανησυχίες του κάθε ιδεολογικά φανατισμένου. Και για πρότεινε ρε φίλε και κάτι για τις κλοπές που γίνονται κατά κόρον στο ΕΜΠ. Αν τις βάλεις κάτω βγαίνουν ένα μεγάλο ποσό, το οποίο και αυτό ο Έλληνας φορολογούμενος το πληρώνει. Αλλά εκεί δε μας νοιάζει? Αρκεί να εκτονώνενται ο κωλοπαιδισμός του καθενός?

"την πρόσληψη καθηγητών" θεωρείς οτι πχ στη σχολή μας δεν έχουμε αρκετούς καθηγητές? Ή υπονοείς ότι πρέπει με φαστ τρακ διαδικασίες πρέπει να προσληφθούν καθηγητές απλά και μόνο για λόγους λαϊκισμού? Ναι μακροπρόθεσμα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, αλλά να γίνει σωστά η διαδικασία με σωστά στημένα εκλεκτορικά σώματα, βιογραφικά υποψηφίων που να έχουν κάτι να πουν κλπ. Διαδικασίες που δεν γίνονται σε μία μέρα. Και όχι να μπουν από τα παράθυρα άνθρωποι σε καθηγητικές θέσεις. Έτσι θα αναβαθμιστεί το επίπεδο του δημοσίου πανεπιστημίου και όχι με προσλήψεις με το τσουβάλι.

" κατάλληλη στελέχωσή τους" δλδ να απολύσουμε όλους τους ΕΔΙΠ που είναι δεν πατάνε ποτέ στη σχολή και πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο χωρίς να προσφέρουν τίποτα και να προσληφθούν νέοι με αντικειμενικά κριτήρια? Σε αυτό μαζί σου!
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
cron