Τίτλοι τέλους

1
Αγαπητά μέλη της κοινότητας του chemeng-ntua forum,

Τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος και ο σκοπός της κοινότητας έχει παρερμηνευθεί. Να υπενθυμίσουμε ότι η κοινότητα δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια πριν προκειμένου να δώσει βήμα έκφρασης στους φοιτητές της Σχολής ώστε να επικοινωνήσουν τα τεκτενόμενα εντός και εκτός των αμφιθεάτρων και της Σχολής. Επίσης είχε (και ακόμη έχει) να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της ανωνυμίας (γεγονός που ενισχύει την ελεύθερη έκφραση) και της απόλυτης ελευθερίας στην εύρεση συζητήσεων και υλικού (πράγμα ανέφικτο για άτομα που δεν είχαν λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή βρίσκονταν σε διαφορετικά έτη της Σχολής). Το forum έδωσε ακόμα ένα πεδίο για να βρεθούν άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και πολλές φορές υπήρξε χώρος για την ανταλλαγή πολιτικών απόψεων, χωρίς το φόβο και το «αποκρουστικό» περιβάλλον των συνελεύσεων, τουλάχιστον μερικά χρόνια πριν, και την επίλυση τρεχόντων προβλημάτων. Τέλος είχε πάντα ρόλο υποστηρικτικό τόσο στα μαθήματα και τις εξετάσεις (μέσω της Βιβλιοθήκης) όσο και σε εξωτερικές δράσεις όπως η ανακαίνιση του Αναγνωστηρίου και των αμφιθεάτρων, αλλά και έδωσε χώρο (έστω και μικρό) σε διάφορες φοιτητικές ομάδες να διαδώσουν τη δράση τους.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, ο πραγματικός στόχος έχει παρερμηνευθεί. Παρατηρείται μια μείωση της επισκεψιμότητας και της συμμετοχής σε συζητήσεις, με μόνη εξαίρεση τις εξεταστικές περιόδους όπου υπάρχει ανάγκη για σημειώσεις, παλιά θέματα και κυρίως τις λύσεις (πολλές φορές υπάρχει δυσαρέσκεια που δεν βρίσκονται ΚΑΙ οι λύσεις!). Η Βιβλιοθήκη δυστυχώς θεωρείται πλέον το μόνο «χρήσιμο» κομμάτι της κοινότητας, αφού τουλάχιστον το κομμάτι της διάδρασης και της επικοινωνίας έχει μεταφερθεί σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να θίξουμε είναι και αυτό της συντήρησης της κοινότητας. Πέρα από τα έξοδα που έχουν ήδη γίνει και ομολογουμένως κατά καιρούς, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη της κοινότητας στο να συμβάλλουν σε αυτά, υπάρχει και το συντονιστικό-διαχειριστικό κομμάτι. Η δουλειά των συντονιστών είναι καίρια για την τακτοποίηση των θεμάτων και την ομαλή λειτουργία του forum. Ενδεχομένως τα περισσότερα μέλη να μην έχουν ιδέα για τη δουλειά και το χρόνο που επενδύθηκε κατά καιρούς ώστε να υπάρχει μια συγκεκριμένη εμφάνιση, δομή και λειτουργικότητα της σελίδας. Οι περισσότεροι συντονιστές έχουν αποφοιτήσει εδώ και καιρό από τη Σχολή και παρόλα αυτά αφιερώνουν πολύ προσωπικό χρόνο, κόπο και ψυχικά αποθέματα εις βάρος των νέων δραστηριοτήτων τους, για τη συντήρηση της κοινότητας, και μάλιστα βλέποντας πως όλες αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν ανταπόκριση. Σε αυτό το σημείο να ανακοινωθεί ότι αποδεσμεύονται πλήρως από τα δικαιώματα των συντονιστών οι χρήστες KiritoShu και i griega, καθώς έχουν δώσει όλα όσα μπόρεσαν στην κοινότητα και δεν έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν.

Το μέλλον του forum είναι αρκετά ξεκάθαρο.
  • Χρειάζονται άτομα με μεράκι που θα αναλάβουν μέρος της συντονιστικής δουλειάς. Πρέπει να είναι φοιτητές που είναι σήμερα στη Σχολή και αντιμετωπίζουν τα σημερινά προβλήματα και τη σημερινή καθημερινότητα. Οι παλιοί συντονιστές έχουμε χάσει αναπόφευκτα τον παλμό των φοιτητών. Η «δουλειά» δεν είναι πολλή και μάλιστα αν μοιραστεί ανάμεσα σε πολλούς μπορεί να φτάσει και σε λιγότερα από 10 λεπτά την εβδομάδα. Τα άτομα θα εκπαιδευτούν από τους παλιούς συντονιστές πλήρως και θα καθοδηγούνται τουλάχιστον στις αρχές. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην συντονιστική ομάδα, επικοινωνήστε με ΠΜ προς τους συντονιστές, στη διεύθυνση griega850 AT gmail DOT com ή με ΠΜ στη σελίδα του forum στο fb.
  • Χρειάζεται οικονομική στήριξη για να παραμείνει ανεξάρτητο. Η προηγούμενη προσπάθεια απέδωσε καρπούς αλλά τα έξοδα συνεχίζουν να συσσωρεύονται.
  • Χρειάζεται ενεργά μέλη. Μέλη που θα μπουν στο κλίμα της κοινότητας και θα συμμετέχουν στις συζητήσεις και δε θα απαιτούν μόνο παλιά θέματα.
Αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι υποχρεωτικό και δε θα αναγκάσουμε κανέναν να γράφει ή να αναλάβει συντονιστικό ρόλο. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι το forum δε μπορεί να υπάρξει με τη μορφή που χρησιμοποιείται σήμερα. Για τους λόγους αυτούς θα προτιμούσαμε να κλείσουμε τη σελίδα εδώ, αφού έχει επιτελέσει το σκοπό της στο έπακρο.

Στο σημείο αυτό ενημερώνουμε πως εάν μέχρι και τις 1/4/2019 δε βρεθεί ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών που να είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν στη συντονιστική ομάδα, το forum θα κλείσει μετά το πέρας και της εαρινής εξεταστικής και την κατάθεση βαθμολογίας που έχει οριστεί σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο στις 5/7/2019. Επίσης θα ληφθεί υπόψιν και η επισκεψιμότητα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα. Μια τέτοια προοπτική δε μας ευχαριστεί, αλλά είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει.

Μετά το κλείσιμο του forum δε θα υπάρχει πρόσβαση ούτε στις συζητήσεις ούτε στο υλικό που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια (φωτογραφίες, καταστατικά, αποφάσεις συνελεύσεων, βοηθητικό υλικό για διάφορες διαδικασίες της Σχολής κλπ).

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της κοινότητας που συμμετείχαν ενεργά όλα αυτά τα χρόνια, όσους ενίσχυσαν οικονομικά, όσους βοήθησαν στη Βιβλιοθήκη και όσους παρείχαν τεχνογνωσία κατά τα πρώτα βήματα του forum. Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέλη που βοήθησαν στο στήσιμο, στην ανανέωση και στο συντονισμό του forum όλα αυτά τα χρόνια:

Την ιδρυτική ομάδα: MakisH και fotinit17
Και τους κατά καιρούς συντονιστές: madadayo, Nick Rss, BrAVeSirRObin, PeriklisP, KiritoShu, Papajim202, geoste, 007, Andonyd, Nickk και i griega.

Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγραφεί η συμβολή τους. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα.
Ομάδα διαχείρισης του ChemEng NTUA forum
chemeng-ntua.gr

Re: Τίτλοι τέλους

5
christmas έγραψε:Και μένα παρακαλώ! Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να σταματήσει να υπαρχει το forum!

Ωραίο ότι υπάρχει κύμα ατόμων που θέλουν να συνεχίσει το φόρουμ. Όμως να τονίσουμε ότι δεν είναι το θέμα ότι πρέπει να υπάρχει για να υπάρχει. Πρέπει να υπάρχει συζήτηση από τους φοιτητές . Πχ καλό παράδειγμα αυτό που έγινε με το ποστ στα ΜΦΔ αυτές τις μέρες. Αλλά όχι μόνο μες την εξεταστική αλλά γενικότερα ολο το έτος. Πείτε τους προβληματισμούς, ρωτήστε απορίες, απαντήστε σε ό,τι απορίες μπορείτε να δώσετε απάντηση. Σημασία είναι να μην είανι αποθήκη αλλά μία ζωντανή κοινότητα. Καλά τα γκρουπάκια στο φέισμπουκ δε λέω αλλά εδώ η πληροφορία μένει και για τους επόμενους και είναι και εύκολη η πρόσβασή της.

Επίσης, αρκετά σημαντικό.... Τα διαβάζουν όλοι (ή τουλάχιστον τα διαβαζαν όλοι) . Που και που βελτιώνεται κατι εξαιτίας όσων γράφονται εδώ μέσα γιατί μπαίνουν και οι καθηγητες και οι ΕΔΙΠ και όλοι σε περίπτωση που γραφτεί κάτι για αυτούς . Για αυτό με ένα καλό username μπορείτε άνετα να γράψετε ό,τι σας κατέβει, να καμετε διάλογο, να εξυμνήσετε, να θάψετε κλπ (εντάξει μη βρίσετε όμως, κρατήστε ένα επίπεδο.. ) Και αν φοβάστε να γράψετε μη σας βρουν και σας πουν τπτ και υποστείτε και συνέπειες, μην ανησυχείτε.... εγώ θα έπρεπε να μην είχα τελειώσει τη σχολή με όσα είχα γράψει κατά καιρούς εδώ μέσα.....

Από αυτήν την πλατφόρμα εδώ να υπενθυμίσω ότι ξεκίνησε η δράση για να υπάρχει ένα σωστό ας πουμε αναγνωστήριο στη σχολή και όχι το αίσχος που ήταν πριν καθώς και η δράση για να βαφτουν τα αμφιθέατρα με αντιγκράφιτι μπογιες και να μη θυμίζουν υπόγεια διάβαση στη συγγρου... Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι κανούργιοι... Για αυτό αν έχετε και καμια άλλη πρωτοβουλία για να κάνετε κάτι στη σχολή, μπορείτε να την αρχίσετε από δω...

Και μη φοβάστε! Δεν κάνει καλό.....

Αυτά....
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Τίτλοι τέλους

6
Χαίρετε
υπάρχει κάτι νεότερο περί του θέματος;

προσωπικά το φόρουμ πιστεύω αξίζει να συνεχιστεί, είναι υπερβολικά χρήσιμο στην ανοργάνωτη σχολή και λειτουργεί αρκετα καλύτερα αν το συγκρίνεις με αντίστοιχα community (όπως φμπ), παρόλου που περνάει μια κρίση τελευταία.

Γ αυτό και όπου χρειαστεί βοήθεια ως μέλος είμαι μέσα καθώς και για οικονομική ενίσχυση σε περίπτωση συνέχισης (τουλάχιστον έστω για τη διατήρηση του σερβερ).

Re: Τίτλοι τέλους

7
Καλησπέρα!

Υπάρχουν πολύ καλά νέα, ήδη έχουν πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συνέχιση της πλατφόρμας και έχει ήδη σχηματιστεί μια ομάδα από δόκιμους συντονιστές. Με λίγα λόγια το forum θα συνεχίσει να υπάρχει, όσο υπάρχουν άτομα που το νοιάζονται και το χρησιμοποιούν (και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό). Εννοείται πως όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει από κάποιο συντονιστικό ρόλο μπορεί να μου στείλει ένα ΠΜ!

Επειδή οδεύουμε προς το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, και επειδή την προηγούμενη περίοδο λόγω εξετάσεων (αλλά και δικών μου υποχρεώσεων) ήταν δύσκολο να οργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ όλων των Δοκίμων. Νομίζω θα αρχίσουμε ξανά τις συζητήσεις (για να οργανωθούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, να μοιραστούν οι ρόλοι μεταξύ των νέων συντονιστών, αλλά και για να συζητηθούν θέματα hosting κ.λ.π.) από Σεπτέμβριο, κι αν όλα πάνε καλά η νέα ομάδα θα είναι απολύτως έτοιμη από τον Οκτώβριο.

Φυσικά όποιος θέλει να προτείνει κάτι, προσωπικά είμαι όλη αφτιά!

Επίσης για να μην ξεχνάμε, μπορείτε (όσοι θέλετε) να κάνετε μια συνεισφορά μέσω paypal. Έχουν γίνει κάποια έξοδα (περίπου 140€) στο προηγούμενο έτος που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί. Όποιος δε θέλει να συνεισφέρει μέσω paypal, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου (μέχρι τις 26 Ιουλίου θα γυροφέρνω στη Σχολή).

Σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους ενδιαφέρεστε! :D

Καλό καλοκαίρι!
Και για τις αποφάσεις,/ σ' εκείνες τις στιγμές της ανυπολόγιστης δύναμης μας,/ κανείς δεν πήρε την ευθύνη ύστερα από την ήττα.
Κι όχι γιατί δεν μετρήσαμε κόστη, συνέπειες ή απώλειες,/ αλλά ήτανε τέτοιες οι επιθυμίες/ που όλα τα δικαιολογήσαμε.

Re: Τίτλοι τέλους

9
enkoufo έγραψε:Θα ήθελα να σηνισφέρω
Μας αρκεί που έμαθες τον Αντετοκούμπο να κάνει άλματα. Για τα υπόλοιπα, τώρα που έπιασες δουλειά, κάνε μια μικρή σηνισφορά εδώ :heart:
Και για τις αποφάσεις,/ σ' εκείνες τις στιγμές της ανυπολόγιστης δύναμης μας,/ κανείς δεν πήρε την ευθύνη ύστερα από την ήττα.
Κι όχι γιατί δεν μετρήσαμε κόστη, συνέπειες ή απώλειες,/ αλλά ήτανε τέτοιες οι επιθυμίες/ που όλα τα δικαιολογήσαμε.
cron