[4ο] Φαινόμενα Μεταφοράς Ι (2017-18)

1
Γεια σας παιδια.. Σχετικά με την εργασία στο Comsol, έχω μια απορία. Στο τρίτο ερώτημα, που ζητάει να υπολογίσουμε την άνωση, από την θεωρία ξέρουμε πως η άνωση διαφέρει από την ανυψωτική δύναμη (η οποία μας έδειξαν στο εργαστήριο υπολογίζεται με την έκφραση: -p*ny+spf.K_stressy) και οτι αποτελεί τη συνιστάμενη δυνάμεων υδροστατικής πίεσης. Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η άνωση αντιστοιχεί στο -p*ny? Μπορούμε να την υπολογίσουμε απλά ως δύναμη ανά μονάδα βάθους από το γινόμενο ρ*g*εμβαδον-κύκλου? Έχω ψάξει λίγο στο διαδίκτυο, αλλά το μόνο που βρήκα για εφαρμογή στο Comsol, χρειάζεται να ορίσουμε Volume Force στην προσομοίωση. Κάτι που δεν μας έχουν δείξει και φαντάζομαι πως δεν θα το ζητούσαν.

Re: [4ο] Φαινόμενα Μεταφοράς Ι (2017-18)

2
Αν κάποιος άλλος είχε μπερδευτεί όπως εμένα, ρώτησα τους υπεύθυνους του εργαστηρίου και μου είπαν οτι δεν εννοούν την άνωση του Αρχιμήδη, απλά τη ψ-συνιστώσα της δύναμης......

Re: [4ο] Φαινόμενα Μεταφοράς Ι (2017-18)

3
1462018.jpg
Τα σημερινά θέματα 14-6-18
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ora την Πέμ 14 Ιουν 2018, 3:15 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Perché non passi lontana? Sì, lontana da Scïenza

Re: [4ο] Φαινόμενα Μεταφοράς Ι (2017-18)

4
Προς ενημέρωση να ξέρετε ότι στην επαναληπτική του Σεπτέμβρη το συγκεκριμένο μάθημα, σύμφωνα με τον Μπουντουβη, θα δωθεί πρώτο (γύρω στις 27 Αυγούστου νομιζω μας είχε πει) γιατί θα πρέπει να φύγει για το εξωτερικό.

Ανεπίσημα πάντα.