Re: Καθημερινές απορίες επιστημονικού ενδιαφέροντος

21
Η επιστήμη δεν ξέρει πολλά πράγματα. Συνεχίζει όμως να ψάχνει. Όχι απλώς διατυπώνοντας γνώμες, αλλά προσπαθώντας να σκεφτεί και να εκτελλέσει πειράματα που με μεθοδικό τρόπο θα λύσουν τις απορίες της.

Σου προτείνω το βιβλίο "We have no idea" των Jorge Cham και Daniel Whiteson. Παρουσιάζει ποια είναι τα κενά των επιστημονικών θεωριών για το σύμπαν αυτή τη στιγμή. Όχι για να πει "είμαστε άχρηστοι, δεν ξέρουμε τίποτα", αλλά για να πει "κοίτα τι συναρπαστικά πράγματα μπορούμε ακόμα να ανακαλύψουμε".

Re: Καθημερινές απορίες επιστημονικού ενδιαφέροντος

23
Πάντως είναι πολύ περίεργο για εμένα που οι σημερινοί επιστήμονες έχουν αντικαταστήσει τα μαθηματικά αντί για τα πειράματα τα οποία σε ένα έμπυρο μάτι αντανακλούν κρυμμένες αλήθειες που δεν φαίνονται στα μαθηματικά. Σήμερα αν δεν αποδείξεις με μαθηματικά την ιδέα σου για την επιστήμη δεν είσαι επιστήμονας και δεν ισχύει η ιδέα σου ενώ φαίνεται ότι το πείραμα δουλεύει.
Μπορεί ένας να γίνει εφευρέτης τυχαία από μια παρατήρηση που έκανε και μετά να έκανε ένα πείραμα πάνω σε αυτή την παρατήρηση να πέτυχε το πείραμα και επειδή δεν συμβαδίζει με τα μαθηματικά και τα φυσικά φαινόμενα να μην το επικροτούν οι επιστήμονες. Και αν είναι κάτι άγνωστο μη φυσικό φαινόμενο το πείραμα δεν ισχύει για την επιστήμη? Τρελό.
Ο άνθρωπος έχει να μάθει πολλά ακόμα και τα περισσότερα θα τα ανακαλύψει όχι στα φυσικά αλλά στα μη φυσικά φαινόμενα. Η επιστήμη έχει καλουπώσει πάνω στους φυσικούς νόμους το εύρος της γνώσης της και αυτό είναι μεγάλο λάθος
Η επιστήμη λέει ότι η μάζα ισούται με την ενέργεια που έχει αληθεύει?
Ναι αληθεύει για την επιστήμη.
Το περίεργο είναι ότι δεν αληθεύει για το Big Bank για το οποίο η επιστήμη λέει άλλα... δηλαδή ότι όλη η ενέργεια του σύμπαντος ήταν μέσα στην μάζα ενός αυγού πριν γίνει η μεγάλη έκρηξη! Όταν έγινε η έκρηξη μαζί της γεννήθηκαν και οι νόμοι που διέπουν το σύμπαν οι οποίοι από τότε δεν εξελίσσονται ενώ εξελίσσεται το σύμπαν.
Μόλις κατέρριψα την θεωρεία του Big Bang
Πέστε στους επιστήμονες στο Σέρν να προσέχουν γιατί αντί το σωματίδιο του θεού που ψάχνουν να βρουν μπορεί να βρούνε τα @@κια του!
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την Δευ 04 Δεκ 2017, 7:50 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Re: Καθημερινές απορίες επιστημονικού ενδιαφέροντος

24
Αν ένα σωστά σχεδιασμένο πείραμα επαναληφθεί πολλές φορές και δίνει συστηματικά το ίδιο αποτέλεσμα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ωστόσο μετά πρέπει να εξηγήσεις το αποτέλεσμα σου. Εξηγώντας το προσπαθεί κανείς να καταλάβει το τι συμβαίνει. Αν λοιπόν δεν καταλάβεις τα μαθηματικά του πειράματος πως μπορείς μετά να πεις ότι θα το εφαρμόσεις στην πράξη?

Re: Καθημερινές απορίες επιστημονικού ενδιαφέροντος

25
Antonyd έγραψε:Αν ένα σωστά σχεδιασμένο πείραμα επαναληφθεί πολλές φορές και δίνει συστηματικά το ίδιο αποτέλεσμα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ωστόσο μετά πρέπει να εξηγήσεις το αποτέλεσμα σου. Εξηγώντας το προσπαθεί κανείς να καταλάβει το τι συμβαίνει. Αν λοιπόν δεν καταλάβεις τα μαθηματικά του πειράματος πως μπορείς μετά να πεις ότι θα το εφαρμόσεις στην πράξη?
Δεν αμφισβητώ την αξία των μαθηματικών. Ο εφευρέτης δεν είναι μαθηματικός Πως του ζητάς να γίνει? Είναι αυτός που πρωτίστως βλέπει προβλήματα ( όχι μαθηματικά ) και έχει την ικανότητα να βρίσκει μεθόδους να τα λύνει. Τα μαθηματικά μπορεί να βοηθήσουν έναν εφευρέτη όπως ένας εργάτης βοηθάει τον μάστορα. Σε καμία περίπτωση όμως η επιστήμη δεν πρέπει να βάζει την μέθοδο σε δεύτερη μοίρα από τα μαθηματικά. Η μέθοδος είναι η επιστήμη τα μαθηματικά είναι εργαλείο.
Και όμως οι επιστήμονες θέλοντας να υποβιβάσουν τους εφευρέτες τους κρίνουν βάση των δικών τους μαθηματικών γνώσεων την στιγμή που δεν έχουν τα προσόντα της μεθοδολογίας των εφευρετών. Αν σου δείξω την διαδρομή Αθήνας Θεσσαλονίκης πρέπει να σου πω και πόσα χιλιόμετρα είναι για να πάς εκεί?
Κάνε όσα μαθηματικά θέλεις. Αν δεν ξέρεις τον δρόμο δεν πας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την Δευ 04 Δεκ 2017, 11:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: Καθημερινές απορίες επιστημονικού ενδιαφέροντος

27
Η πάκτωση των κόμβων της ανώτατης στάθμης των τοιχωμάτων μιας κατασκευής με το έδαφος χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας εκτρέπει τις ανοδικές αδρανειακές εντάσεις της ροπής ανατροπής μεταφέροντας αυτές ελεύθερα απευθείας από το δώμα μέσα στο έδαφος αποτρέποντας καθαυτόν τον τρόπο τις μετατοπίσεις της στροφής τους υπεύθυνες για όλες τις αναπτυσσόμενες εντάσεις πάνω στον κορμό των φερόντων στοιχείων που προκαλούν ανελαστικές παραμορφώσεις κάμψης και αστοχίες σε έναν μεγάλο σεισμό.

Re: Καθημερινές απορίες επιστημονικού ενδιαφέροντος

28
seismic έγραψε:Η πάκτωση των κόμβων της ανώτατης στάθμης των τοιχωμάτων μιας κατασκευής με το έδαφος χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας εκτρέπει τις ανοδικές αδρανειακές εντάσεις της ροπής ανατροπής μεταφέροντας αυτές ελεύθερα απευθείας από το δώμα μέσα στο έδαφος αποτρέποντας καθαυτόν τον τρόπο τις μετατοπίσεις της στροφής τους υπεύθυνες για όλες τις αναπτυσσόμενες εντάσεις πάνω στον κορμό των φερόντων στοιχείων που προκαλούν ανελαστικές παραμορφώσεις κάμψης και αστοχίες σε έναν μεγάλο σεισμό.
Οτι να ναι...
Θα σε παρακαλουσα να μην ποσταρεις ασχετα με τη θεματολογια του thread.
“Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”

Re: Καθημερινές απορίες επιστημονικού ενδιαφέροντος

29
Γειααα σας δίνω πανελλαδικές φέτος και ενδιαφέρει η σχολή χημικων μηχανικων...Έχετε να μου δώσετε καμιά συμβουλή ή να μου πείτε τίποτα όσων αφορά τη σχολή ;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Zed την Κυρ 29 Απρ 2018, 11:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: Καθημερινές απορίες επιστημονικού ενδιαφέροντος

30
Ο χώρος, χρόνος ο παρατηρητής και η ενέργεια μέσα στο σύμπαν
1) Για να καθορίσουμε τον χρόνο και τον χώρο πρέπει να ορίσουμε μια διάσταση αρχής και τέλους πάνω σε ένα μετρικό αριθμητικό σύστημα. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος στο σύμπαν και αν υπάρχει τι υπήρξε πριν και τι θα υπάρξει μετά την αρχή και το τέλος της μέτρησης?
2) Αν δεν υπήρχε ο παρατηρητής θα υπήρχε το σύμπαν ο χώρος και ο χρόνος ή μήπως ο χώρος ο χρόνος και το σύμπαν είναι δημιούργημα του παρατηρητή?
3) Ο παρατηρητής είναι ένα σκεπτόμενο μέρος του σύμπαντος Άλλο όμως είναι η ύλη και άλλο είναι η σκέψη τι σχέση έχουν τα άυλα και τα υλικά σώματα? Την μόνη σχέση που εγώ βλέπω είναι ότι και τα δύο εξαρτώνται από την ενέργεια.
Σαν η ενέργεια να είναι το πνεύμα ή αλλιώς ο προγραμματιστής και ο κατασκευαστής συγχρόνως ο οποίος ενεργεί κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας την δομή της ύλης και την σκέψη.
Ή μήπως ή σκέψη είναι η ίδια η ενέργεια η ίδια η ψυχή μας?
Αν η ενέργεια και η ψυχή μας είναι ένα και το αυτό, δεδομένου ότι η ενέργεια μεταβάλετε μεν αλλά δεν χάνετε δε, τότε και η ψυχή μας είναι αθάνατη το μεν σώμα μας είναι η στολή της ενέργειας - ψυχής μας και σκοπό έχει την εφαρμογή της μυικής δύναμης
Όλα στο σύμπαν είναι ένας χυλός ενέργειας αυξομειούμενος και οι αισθήσεις μας είναι ψευδείς διότι δεν υπάρχει χρώμα γεύση αφή αίσθημα ακοή κ.λ.π Πίσω από όλα αυτά υπάρχει απλά ενέργεια και προγραμματισμός από κάποιον προγραμματιστή να είμαστε ότι είμαστε. Από την άλλη η ύλη δεν υπάρχει πραγματικά σαν ύλη αλλά σαν άτομα τα οποία μία άγνωστη δύναμη τα ταλαντώνει και τα κρατά σε συνοχή. Αυτή την άγνωστη δύναμη την ονομάζω ενέργεια... σκεπτόμενη ενέργεια διότι δεν είναι δυνατόν κάτι τόσο πολύπλοκο σαν τον εγκέφαλο και την ύλη να έχει προγραμματιστεί τυχαία χωρίς την ύπαρξη προγραμματιστή.
Για εμένα υπάρχει ένας χυλός ενέργειας μέσα στον οποίο εμείς είμαστε προγραμματισμένοι από κάποιον ή από την ίδια την ενέργεια να του δώσουμε ζωή με χρώματα μέσα από matrix αισθήσεις.
Πολλοί ενδιαφέρονται στο που πάμε και ελάχιστοι από που ερχόμαστε.
Πολλοί λιγότεροι για την θέση μας στο σύμπαν.
Ίσος η θέση μας στο σύμπαν είναι η ίδια η ύπαρξή του άλλως πως θα υπήρχε αν δεν υπήρχαμε εμείς? Θα έλεγα ότι είμαστε μια εξελιγμένη μετάλλαξη της σκεπτόμενης ενέργειας η οποία αντιλαμβάνεται την αυξομείωση της ενέργειας ως αντικείμενα με κενά και χρώματα. Για εμένα χώρος και χρόνος είναι κατασκεύασμα των ανθρώπων λόγο της ανάγκης που έχουν να προσδιορίσουν τον χώρο που ζουν και τον χρόνο ζωής τους.
Ας θέσουμε το ερώτημα ποιοι είμαστε εμείς μέσα στο σύμπαν?
Ο άνθρωπος κοιτάει πάντα προς τα έξω χωρίς να εξετάζει το μέσα του.
Υπάρχουν ερωτήματα που μας απασχολούν αλλά δεν τα θέτουμε γιατί είναι καλά κριμένα και σιγά σιγά βγαίνουν. Ένα από αυτά τα ερωτήματα είναι αν η φυσική μπορεί να συναντηθεί και να συμφωνήσει με την μεταφυσική.
Η φυσική δεν συμφωνεί ότι μπορούν να συναντηθούν κάπου. Αντίθετα η κβαντομηχανική λέει το αντίθετο. Η κβαντομηχανική σε διαφορά από την κλασική φυσική λέει ότι δεν υπάρχει πραγματικότητα παρά μόνον αν ο παρατηρητής αν η συνειδητότητα ας το πούμε ο νους δεν λάβει μέρος στο φαινόμενο.
Δηλαδή το φαινόμενο δεν είναι μόνο του αλλά έχει να κάνει με τον παρατηρητή. Βασικά το σύμπαν δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαμε εμείς να το παρατηρούμε. Ή τουλάχιστον δεν μπορείς να αποκόψεις τον παρατηρητή από το σύμπαν.
Έχουμε την λανθασμένη εντύπωση πολλές φορές για πολλά πράγματα διότι εκεί μας πάνε οι αισθήσεις οι οποίες μας λένε ότι το σύμπαν είναι κλασικό, δηλαδή είναι εξωτερικό έχει αρχή... αλλά η πραγματικότητα που δεν βλέπουμε ( αυτό που βάζουμε κάτω από το χαλί ) είναι ότι ο χώρος είναι άπειρος ο χρόνος είναι άπειρος και δεν έχει καμία σχέση με την θεωρεία της σχετικότητας.
Το άπειρο ξεπερνά ακόμα και την φαντασία μας.
Η κβαντομηχανική έρχεται σήμερα και μας λέει ότι αν δεν είναι όλα αυτά 100% λάθος τότε δεν αντιπροσωπεύουν την ολική αλήθεια. Είναι εν μέρη σωστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο αυτοί πόλοι δεν θα συναντηθούν. Πως θα συναντηθούν?... με την συμπληρωματικότητα. Η κλασική φυσική είναι μέρος του σύμπαντος αλλά δεν είναι το όλον.
Έχω την εντύπωση ότι όλες οι αλλαγές στην ζωή μας είναι ψεύτικες αφού ψεύτικες είναι και οι αισθήσεις μας Βασικά ο θάνατος δεν είναι τίποτα άλλο από την παύση αυτών των ψευδαισθήσεων και η πραγματικότητα είναι αιωνίως αμετάβλητη και μοναδικής φύσης. Βλέπουμε με τα μάτια μας αλλά βλέπουμε και στα όνειρά μας χωρίς τα μάτια μας. Αυτό είναι κάτι άλλο μη φυσικό Πως γίνεται αυτό?
Γιατί το σύμπαν διαστέλλεται επιταχύνοντας συνεχώς την διαστολή του?
Έχει γεμίσει θεωρίες η επιστήμη αλλά όλες φαίνονται να μην απαντούν σε βασικά ερωτήματα. Η τελευταία θεωρεία είναι αυτή της μεγάλης έκρηξης η οποία όμως για να έχει συμβεί χρειάζεται μεγάλη ενέργεια.
Η ενέργεια πως δημιουργήθηκε?
Υπάρχει και η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια για τα οποία δεν ξέρει τίποτα η επιστήμη παρά μόνο την διαπίστωση ότι υπάρχουν μόνο και μόνο για να αιτιολογήσει την διαστολή του σύμπαντος και την βαρυτική τροχιά των γαλαξιών των οποίων τα απομακρυσμένα από το κέντρο άστρα τους κινούνται με την ίδια ταχύτητα με αυτά που είναι κοντά στο κέντρο του γαλαξία και αυτό δεν συμπίπτει με την θεωρεία της βαρυτικής έλξης.
Η επιστήμη λέει ότι η κανονική ύλη και ενέργεια είναι το 5% του σύμπαντος το 27% είναι σκοτεινή ύλη και το 68% είναι σκοτεινή ενέργεια.
Ενέργεια πίσω από όλα.
Η ενέργεια γεννά τα πάντα.
Γιατί το σύμπαν να μην διαστέλλεται λόγο της γένεσης που επιτελεί η ενέργεια?
Εμένα το σύμπαν μου θυμίζει την έγκυο γυναίκα της οποίας η κοιλιά μεγαλώνει παρά μια μεγάλη έκρηξη η οποία έτσι και αλλιώς θέλει ενέργεια για να γίνει για την οποία κανένας δεν ξέρει πως δημιουργείται. Το παράδοξο είναι ότι όσο το σύμπαν διαστέλεται δεν μειώνεται η σκοτεινή ενέργεια αλλά παραμένει μία σταθερή ιδιότητα!
Αυτό κάτι λέει. Λέει ότι η ενέργεια είναι σταθερή αλλά εφόσον το σύμπαν διαστέλλεται και η σκοτεινή ενέργεια παραμένει ίδια χωρίς να αλλοιώνεται η πυκνότητά της αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζεται.
Ας δούμε με την κοινή λογική τι είναι ο άνθρωπος.
Ο άνθρωπος είναι μια μηχανή την οποία γέννησε - κατασκεύασε μια άλλη μηχανή αυτή της μητέρας με την βοήθεια μιας άλλης μηχανής αυτή του πατέρα. Πρώτο συμπέρασμα Η κατασκευή ενός ανθρώπου αποτελεί την συνεργασία δύο άλλων διαφορετικών ανθρώπων του θηλυκού και του αρσενικού. Εδώ βλέπουμε έναν ηλεκτροχημικό μηχανισμό ζωής κάτι σαν το internet που για να μπεις μέσα χρειάζεσαι έναν υπολογιστή τον οποίο τον παρομοιάζω με το όργανο του ανθρώπινου sex, και έναν κωδικό που τον παρομοιάζω με αυτόν του DNA για να δημιουργηθεί μια άλλη ζωή. Μια άλλη ανθρώπινη ύπαρξη, η οποία σκέπτεται και κατά τον ίδιο τρόπο αναπαράγεται. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται άλλα δύο συστατικά.
α)ενέργεια β)γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και γνώση χημείας.
Πέστε ότι την ενέργεια την παίρνουμε από την τροφή.
Ο πάροχος του διαδικτύου είναι ο ήλιος.
Ο προγραμματιστής - νους ποιος είναι?
Η τροφή που παίρνουμε είναι ενέργεια προερχόμενη από το έδαφος και από τον ήλιο.
Ο νους είναι ενέργεια ή κάτι άλλο?
Αν ο νους είναι ενέργεια τότε η ενέργεια σκέπτεται γεννά και πολλαπλασιάζεται.Δηλαδή ο ανθρώπινος νους είναι ενέργεια.
Η ενέργεια δεν πεθαίνει οπότε δεν πεθαίνουμε απλά αποθηκευόμαστε σε έναν επεξεργαστή σκληρό δίσκο (DNA) και οι σκέψεις μας είναι προϊόν περασμένης εμπειρίας.
Πάντως τυχαία πρόγραμμα ζωής με προγραμματισμό γέννεσης δεν γίνεται.
Η ενέργεια εμφανίζεται με πολλές μορφές εκ του αποτελέσματος αλλά κανένας δεν ξέρει τι είναι και από που προέρχεται.
Στο ερώτημα Αν υπάρχει θεός ... απαντώ ότι αν είμαστε κατασκευασμένοι καθ εικόνα και ομοίωση και αν ο δημιουργός είναι ο προγραμματιστής θεός τότε και εμείς είμαστε μικροί προγραμματιστές αφού κατασκευάσαμε το διαδίκτυο.
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο του ότι εσύ και εγώ μιλάμε μέσα από μια οθόνη. Πως θα μπορούσε να είναι τυχαίο κάτι πιο πολύπλοκο όπως είναι ο άνθρωπος. Όλοι κάνουμε λάθη και λάθη είναι όλα όσα ξέρουμε. Απλά περιμένουν να αντικατασταθούν από κάτι άλλο το οποίο θα απαντά και θα λύνει περισσότερα προβλήματα. Η επιστήμη πιστεύει ότι ο χώρος και ο χρόνος υπάρχουν και πηγαίνουν σχεδόν παράλληλα και κάποτε θα συναντηθούν ( χωροχρόνος ) Δεν μας είπε όμως γιατί ο χρόνος πάει πάντα μπροστά ενώ ο χώρος είναι σταθερός εκεί. Μήπως δεν υπάρχει ο χρόνος που για την επιστήμη τρέχει συνεχώς και οι μόνοι που τρέχουμε είμαστε εμείς?
Για την επιστήμη και ο χώρος διαστέλλεται. Όμως πρόσφατα ανακάλυψαν ότι ενώ ο χώρος διαστέλλεται και θα έπρεπε να μειώνεται η πυκνότητα της σκοτεινής ενέργειας και η σκοτεινή ύλη στο σύμπαν λόγο της διαστολής ... άκουσον άκουσον αυτή παραμένει η ίδια. Πως το εξηγείς αυτό? Υπάρχει εξήγηση? Ναι υπάρχει και λέγετε γέννεση Η ενέργεια δεν διατηρείτε μόνον αναλλοίωτη και απλά αλλάζει μορφή, αλλά και πολλαπλασιάζεται. Η ενέργεια είναι παντού και παίρνει την μορφή της ύλης των χρωμάτων των αισθήσεων γενικώς. Όλα είναι αυξομειωμένη ενέργεια και ζούμε σε ένα εικονικό σύμπαν αυτό των αισθήσεών μας που είναι ψεύτικο αφού πίσω από αυτό υπάρχει μόνο ενέργεια.
ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ MATRIX?
1) Τι είναι η όραση?
Είναι ένας μηχανισμός ο οποίος μετατρέπει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του φωτός σε χρώματα. Επομένως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι το αίτιο της όρασης, και η όραση με αυτό το πανδαιμόνιο των χρωμάτων είναι ψεύτικη. Δεν είναι τίποτα άλλο από έναν μηχανισμό διαχείρισης της ενέργειας που μετατρέπει την ενέργεια σε χρώματα. Στην πραγματικότητα αυτά τα χρώματα είναι εικονικά διότι δεν υπάρχουν.
2)Τι είναι η ακοή?
Ακοή είναι ένας μηχανισμός που λαμβάνει συχνότητες μηχανικών κυμάτων τις οποίες τις μετατρέπει και τις στέλνει ως ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο.
Γενικά και οι άλλες 3 αισθήσεις της όσφρησης της γεύσης και της αφής είναι μηχανισμοί που λαμβάνουν ένα είδος ενέργειας την οποία την μετατρέπουν σε ηλεκτρικά ερεθίσματα και τα στέλνουν στον εγκέφαλο για επεξεργασία.
Συμπέρασμα.
Είμαστε ένας μηχανισμός ο οποίος μετατρέπει την ενέργεια των ηλεκτρομαγνητικών και μηχανικών κυμάτων σε ηλεκτρικά ερεθίσματα τα οποία στέλνονται στον εγκέφαλο ο οποίος αφού τα επεξεργαστεί κατάλληλα όπως αυτός έχει προγραμματιστεί να το κάνει μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε.
Τελικά ζούμε σε ένα Matrix γιατί το μόνο αληθινό που υπάρχει στις αισθήσεις μας είναι η ενέργεια.
Αυτά που βλέπουμε γύρω μας και όλη η γυάλα του σύμπαντος δεν είναι τίποτα άλλο από έναν χυλό ενέργειας. Θα παρομοίαζα το σύμπαν και την ζωή μας σαν μια στρογγυλή γυάλα ενός χρυσόψαρου η οποία παραμορφώνοντας τα είδωλα τα οποία είναι έξω από αυτή δημιουργεί ένα άλλο εικονικό σύμπαν για το χρυσόψαρο.
Ο άνθρωπος είναι μια μηχανή η οποία παίρνει κάτι από το σύμπαν και το μετατρέπει σε κάτι άλλο. Τι είναι αυτό που παίρνει? Είναι δύναμη είναι ενέργεια ή κάτι άλλο? Είναι παλμοί, συχνότητες, τις οποίες μετατρέπει αρχικά σε δύναμη και ενέργεια και μετά με την αρχή της βάσης αυτών των ιδιοτήτων τις μετατρέπει σε μορφές ύλης με χρώμα. Δηλαδή κατασκευάζει το σύμπαν που ξέρουμε το οποίον είναι υπαρκτό μόνον όταν περάσει μέσα από αυτό το μηχάνημα του ανθρώπου. Αλλού δεν υπάρχει υπό αυτή την μορφή.Αυτό το σύμπαν είναι ψεύτικο - ούτε καν υλικό.
Ένα παράδειγμα το οποίο δουλεύει όπως ο μηχανισμός του ανθρώπου είναι αυτή η οθόνη που επικοινωνούμε. Αυτά τα γράμματα τα γράφω εγώ αλλά αν δεν υπήρχε ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής δεν θα υπήρχαν εκεί να τα διαβάσετε. Αν δεν υπήρχε ο ανθρώπινος ηλεκτρονικός υπολογιστής αυτό το σύμπαν δεν θα υπήρχε. Το ερώτημα που μπαίνει μετά από αυτά και εκεί πρέπει να δώσει προσοχή πάνω στην εφαρμοσμένη έρευνα η επιστήμη είναι τι είναι αυτό που δεχόμαστε και το μετατρέπουμε στο γνωστό σύμπαν Πρέπει να πάψουμε να σκεπτόμαστε υλικά βάση των αισθήσεών μας και να εκπαιδεύσουμε την νόηση που ευτυχώς ο μηχανισμός του ανθρώπου διαθέτει, ώστε να ανακαλύψουμε άλλες γνώσεις άλλες πληροφορίες. Αλήθεια τι είναι η πληροφορία? Είναι ύλη είναι δύναμη είναι ενέργεια? Τίποτα από αυτά δεν είναι
Εικόνα