[7o] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2016-17)

1
Παιδιά καλημέρα!
Ξέρουμε αν επειδή δεν δόθηκε το βιβλίο των Μοροπούλου-Βασιλείου-Σιμιτζή-Ζουμπουλάκη, θα αλλάξει και η μορφή των θεμάτων!
Πέρυσι το κομμάτι της εξέτασης με ανοιχτά βιβλία, είχε τρία κομμάτια Α,Β,Γ και στο Α και Γ είχε θέματα να επιλέξεις (Α: Κουή ή Μπακόλας και Γ: Πολυμερή ή Κεραμικά)! Άκουσε κανείς αν θα είναι και φέτος έτσι?

Re: [7o] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2016-17)

2
Αν μπορει καποιος να μου απαντησει μερικες ερωτησεις:

Το βιβλιο που εχω στα χερια μου ειναι του 2012, υπαρχουν νεωτερες εκδοσεις με εξτρα ασκησεις κτλ μεσα? Στο βιβλιο που εχω δεν εχει καθολου ασκησεις στο 1ο μερος στις οποιες αναφερονται ολοι οι συναδελφοι για τα παλιοτερα θεματα (μιλαω για τις ασκησεις του 1ου μερους με ασκηση τασης, μειωση μηκους Χmm και να βρεις πως αλλαζουν οι ιδιοτητες κτλ). Σε καποια παλιοτερα θεματα πχ ο συναδελφος εχει γραψει πανω σελιδα ταδε για την απαντηση αλλα το βιβλιο μου εχει την απαντηση 2-3 σελιδες πιο μπροστα ή πισω.

Τωρα αν καποιος εχει καποιες κατευθυντηριες γραμμες για τις απαντησεις στο θεμα του ζουμπουλακη με τα αρματα μαχης, δλδ με βαση ποια κριτηρια διαλεγουμε τα υλικα ή στο θεμα με τα πολυμερη ποιο αντιστοιχει σε ποια καμπυλη του σχηματος του βιβλιου θα βοηθουσε πολυ.

Περισσοτερο θα με βοηθαγαν λυμενες οι ασκησεις του πρωτου κομματιου (βασικα ουτε ποιους τυπους να χρησιμοποιησω δεν εχω καταλαβει), καθως περα απο το διαγραμμα με την παραμορφωση του χαλκου στο αλλο θεμα που δεν ξερω πως να το διαβασω δεν καταφερα να καταλαβω πολλα.

Re: [7o] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2016-17)

3
Φέτος δώθηκε-- ευτυχώς-- σύγγραμμα μέσω Ευδόξου και όχι το μπεζάκι, αλλά (προσωπικά) αμφιβάλλω πως θα αλλάξει η δομή των παλαιότερων θεμάτων, ή και τα θέματα τα ίδια δηλαδή (μιχ).

Γενικά, τα πρώτα θέματα είναι απελπιστικά απλά. Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανά ακούγεται άσχημο, όμως είτε δεν έχεις ανοίξει καν το βιβλίο, και ζητάς στο πιάτο τις απαντήσεις (το πιθανότερο), είτε βρίσκεσαι σε λάθος σχολή, είτε βρισκόμαστε εμείς οι υπόλοιποι σε λάθος σχολή (μιχ**2). Λίγη αξιοπρέπεια δηλαδή-- αν είναι δυνατόν-- στην Ενότητα Α οι λύσεις απαιτούν το πολύ αντικατάσταση ενός μεγέθους σε έναν τύπο!

Re: [7o] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2016-17)

4
Καταλαβαινω γιατι σου δημιουργηθηκε η ιδεα οτι ζηταω τις απαντησεις στο πιατο. Η αληθεια ειναι οτι δεν μελετησα το βιβλιο διεξοδικα, αλλα ασχοληθηκα αρκετη ωρα (αρκετα επιφανειακα παραδεχομαι) με ολα τα παλιοτερα θεματα και δεν εντοπισα καποιον τυπο που να μου δινει την απαντηση, για αυτο και κατεφυγα στο να ρωτησω το προηγουμενο βραδυ της εξετασης καθως ειναι πιθανο να μην συνειδητοποιησα οτι με κοιταει ο τυπος στα ματια και εγω ειμαι τυφλος ή να ψαχνω κατι πιο πολυπλοκο ενω η απαντηση ειναι υπερβολικα απλη.

Επισης, οπως ειπα εχω το βιβλιο του 2012 και ηδη διαπιστωσα μερικες ασυμβατοτητες με οτι ειδα στα παλαια θεματα και δεν γνωριζω αν εχει αλλαξει που ηταν το πρωτο κομματι της ερωτησης μου.


Εdit: το δικαιολογημενο σου ξεσπασμα με εκανε να αναρωτηθω και εγω με τον εαυτο μου, φυσικα κ ειχα βρει τους τυπους απλα δεν ειχα συνειδητοποισει οτι ηταν αυτοι που χρειαζομαι. Οποτε ευχαριστω οσον αφορα αυτο τουλαχιστον!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Illsigvo την Πέμ 26 Ιαν 2017, 10:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: [7o] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2016-17)

5
[offtopic]
Αγαπάτε αλλήλους και μην ξεσπάτε απότομα. Ευχαριστούμε
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: [7o] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2016-17)

6
Τα σημερινά θέματα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
“Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”