Πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

1
Καλησπερα σας, θα ηθελα να ρωτήσω παιδια που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς χρημάτων απο την Ελλάδα τωρα που υπάρχουν και τα capital controls. Ενδιαφέρομαι πιο πολυ για λογαριασμό στην Αγγλία. Ευχαριστω πολυ

Re: Πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

2
Για μικρο ποσο και γρηγορη συναλλαγή μπορεις να χρησιμοποιησεις western union.(googlare to )

Αλλιως ο κλασικος τροπος είναι μεσω τραπεζικου λογαριασμου.Γινεται καταθεση των μετρητων στην τραπεζα εδώ στο δικο σου λογαριασμο και εσυ τα σηκωνεις από οποιοδηποτε ΑΤΜ του εξωτερικου με ελαχιστη επιβαρυνση.(προτείνω να χρησιμοποιείς την καρτα σου debit card για οποιαδήποτε αγορα.Ετσι λειτουργουν στο εξωτερικο γενικα)
Να χρησιμοποιείς e-banking είναι πολύ χρησιμο ,αφου μπορεις να ελεγξεις όλα τα στοιχεια και τις λςπτομερειες του λογαριασμου σου.Οι πιο πολλες τράπεζες εχουν βγαλει ακομη και application για τα smartphones!

Re: Πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

3
Σ ευχαριστω πολυ για την απάντηση, συμφέρει σε καποια συγκεκριμένη τράπεζα; Για παράδειγμα η HSBC προσφέρει εναν λογαριασμό που μπορεις να ανοιξεις απο εδω και μπορούν οι γονείς σου να σου κάνουν κατάθεση σε κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα.

Re: Πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

4
Τουλάχιστον πέρσι τέτοια εποχή υπήρχε ειδική διαδικασία για να στείλεις χρήματα σε φοιτητές στο εξωτερικό, όπου τα όρια ήταν αρκετά χαλαρότερα. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια βεβαίωση από τη σχολή σου ότι είσαι φοιτητής εκεί. Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει σήμερα, θα σου πρότεινα όμως να απευθυνθείς στην ελληνική τράπεζα από την οποία θα ήθελες να κάνεις τη μεταφορά, σίγουρα θα ξέρουν.

Φυσικά μπορείς να κάνεις και ανάληψη με την ελληνική κάρτα σου στο εξωτερικό, να ξέρεις όμως ότι υπάρχει κάποια επιβάρυνση (νομίζω όχι εξωφρενική, αλλά υπάρχει). Φυσικά ξέρεις ήδη ότι στη χώρα που σπουδάζεις είναι καλύτερο και ενδεχομένως να είσαι και υποχρεωμένος να έχεις έναν λογαριασμό σε μια τράπεζα αυτής της χώρας (π.χ. για να νοικιάσεις σπίτι).