Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

1
Καλησπέρα σε όλους.

Πριν λίγο έμαθα ότι σήμερα, αν και ήταν ημέρα φοιτητικών εκλογών, πραγματοποιήθηκαν ορισμένες εργαστηριακές ασκήσεις στο μάθημα του 6ου εξαμήνου "Μηχανική Χημικών Διεργασιών I" (δεν ξέρω αν και σε μαθήματα άλλων εξαμήνων έγινε κάτι ανάλογο). Υποθέτω ότι η ανακοίνωση της πρυτανείας απλώς δεν ίσχυσε...

Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις των μελών του φόρουμ επί του θέματος.
~T.C.

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

2
Αν έγιναν με τη λογική του "εμείς εδώ θα είμαστε, αν θέλετε ελάτε να κάνετε την άσκηση για να μην την έχετε να την αναπληρώνετε μετά" δε βρισκω λόγο να μη γίνουν. Εφόσον υπάρχει συγκαταθεση και απο τις 2 πλευρές, why not? Άλλωστε δεν παρεμποδισαν τη διαδικασία της εκλογικής διαδικασίας. Συ διπλα κτίριο ήταν οι εκλογές, άρα άνετα μπορούσαν να πάνε μετά να ψηφίσουν όσοι κάναν εργαστηριακή άσκηση.
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

3
Αγαπητέ συνάδελφε καλησπέρα,

Αρχικά συνδέθηκα στο forum μετά από πολύ καιρό για να δηλώσω, προς έκπληξη πολλών εδώ μέσα που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι με ξέρουν, ότι με βρίσκεις σύμφωνο σε αυτό που υπαινίσσεσαι αλλά δεν έχεις το θάρρος να πεις και αντ' αυτού δήθεν ζητάς τη γνώμη μας για να μην πέσουν να σε φάνε διάφοροι καλοθελητές.

Ότι δηλαδή θα έπρεπε να ακολουθηθούν πιστά οι εντολές της πρυτανείας.

ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, επειδή καθαρά από περιέργεια μπήκα να διαβάσω τι ακριβώς γράφει η ανακοίνωση στην οποία παραπέμπεις, διαπιστώνω με λύπη μου ότι δεν έχεις προσέξει πως αναφέρεται αποκλειστικά σε ΜΑΘΗΜΑΤΑ και όχι σε εργαστήρια.

Οφείλω λοιπόν να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην πρυτανεία που μαεστρικά άφησε αυτή την τρύπα την οποία ήρθε να εκμεταλλευτεί το καθηγητικό μπλοκ, στα πλαίσια της πάγιας προσπάθειας τους να εδραιωθεί η καθηγητική αυθαιρεσία και στο εξής να είναι μαύρο status quo. ΜΠΡΑΒΟ.

Σε περίπτωση που αναφέρεσαι σε άλλη ανακοίνωση για την οποία δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, και η οποία αφορά σε εργαστήρια, παρακαλείσαι θερμά να την προσκομίσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα για να κινηθεί η νομική διαδικασία σε βάρος του μπλοκ (βλ. παραπάνω).

Καλή συνέχεια

edit before posting: Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα και αγαπητό διαχειριστή και εκλεκτό συνάδελφο μεταξύ συναδέλφων κο KiritoShu.
Kuchiki Byakuya

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

4
007 έγραψε:ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, επειδή καθαρά από περιέργεια μπήκα να διαβάσω τι ακριβώς γράφει η ανακοίνωση στην οποία παραπέμπεις, διαπιστώνω με λύπη μου ότι δεν έχεις προσέξει πως αναφέρεται αποκλειστικά σε ΜΑΘΗΜΑΤΑ και όχι σε εργαστήρια.
Πραγματικά, όμως, δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχουν τα εργαστήρια από τα μαθήματα, ώστε τα μεν να πραγματοποιούνται, ενώ τα δε όχι. Το πρώτο που καταλαβαίνει κάποιος, βλέποντας αυτή την ανακοίνωση, είναι ότι τα "μαθήματα" εννοούνται με την ευρύτερη έννοια, των "διαλέξεων" και των "εργαστηρίων". Αν δεν κάνω λάθος, και το εργαστήριο "μάθημα" θεωρείται. Άλλωστε, τι είναι αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ τους φοιτητές, αν θα πραγματοποιηθεί; Η "διάλεξη" (ή "μαθημα", σύμφωνα με εσένα), που, ως γνωστόν, είναι μη υποχρεωτική, ή τα εργαστήρια, που είναι υποχρεωτικά;

Edit after posting: Η προσπάθειά σου να παραστήσεις τον έξυπνο, απέτυχε. ;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TheodoreC την Τετ 18 Μάιος 2016, 8:39 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
~T.C.

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

5
KiritoShu έγραψε:Αν έγιναν με τη λογική του "εμείς εδώ θα είμαστε, αν θέλετε ελάτε να κάνετε την άσκηση για να μην την έχετε να την αναπληρώνετε μετά" δε βρισκω λόγο να μη γίνουν. Εφόσον υπάρχει συγκαταθεση και απο τις 2 πλευρές, why not? Άλλωστε δεν παρεμποδισαν τη διαδικασία της εκλογικής διαδικασίας. Συ διπλα κτίριο ήταν οι εκλογές, άρα άνετα μπορούσαν να πάνε μετά να ψηφίσουν όσοι κάναν εργαστηριακή άσκηση.
Αν είναι έτσι, τότε να πούμε στην πρυτανεία να μην αναρτά τέτοιες ανακοινώσεις, γιατί γελοιοποιείται και η ίδια, αφού στο τέλος, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει...
~T.C.

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

6
Σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, φέτος χάρηκα ιδιαίτερα που οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν εντός της Πολυτεχνειούπολης (παρόλο που ήταν κατ' εξαίρεση) και στο μέλλον θεωρώ πως οι φοιτητικές εκλογές θα πρέπει να διεξάγονται μάλιστα εντός της κάθε Σχολής. Μιας και η Σχολή δεν είναι μόνο τα κτίρια και οι φοιτητές δε συναντιούνται μόνο μέσα στα αμφιθέατρα για μάθημα αλλά και έξω από αυτά για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, μια τόσο σημαντική διαδικασία για το φοιτητικό σύλλογο θα πρέπει να γίνεται εντός των Σχολών.

Σχετικά με το αν πρέπει να γίνονται μαθήματα (με την ευρύτερη έννοια) την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, νομίζω πως με κατάλληλο προγραμματισμό θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται, αν μάλιστα οι εκλογές γίνονταν εντός της Σχολής όπως είπα παραπάνω. Δε θεωρώ πρόβλημα να χαθεί μια μέρα διαλέξεων, αλλά θεωρώ πρόβλημα να μη θέλουν οι φοιτητές να μη γίνονται διαλέξεις (και εργαστήρια), αν μάλιστα δεν επηρεάζουν και τους υπόλοιπους φοιτητές. Αν λοιπόν 5 φοιτητές θέλουν τη μέρα των εκλογών -εκτός από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα- να κάνουν και την εργαστηριακή άσκηση της ΜΧΔΙ, ιδιαίτερα αν δεν επηρεάζουν άλλους φοιτητές, δεν πρέπει να τους κατηγορήσουμε. Ούτε οι καθηγητές πρέπει να αρνηθούν επειδή βγήκε απόφαση της Πρυτανείας, κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με τον εκπαιδευτικό τους ρόλο: τα μέλη ΔΕΠ, ΙΔΑΧ, ΕΤΕΠ και όσοι υπάρχουν και δουλεύουν στα Πανεπιστήμια έχουν λόγο ύπαρξης μόνο και μόνο επειδή υπάρχουμε εμείς, οι φοιτητές, άρα αν ζητούμε κάτι οφείλουν να μας βοηθήσουν. Το ό,τι έγιναν κάποιες εργαστηριακές ασκήσεις σήμερα δεν είναι λόγος για λαϊκό ξεσηκωμό.

Ξέρω πως είναι λίγο ουτοπικό να μιλάω για εκλογές και μαθήματα την ίδια μέρα. Όπως είπα το θέμα μου δεν είναι ότι θα χαθεί μια μέρα διαλέξεων (με κατάλληλο προγραμματισμό όλα βολεύονται), το θέμα μου είναι ότι είναι θλιβερό να "νεκρώνουν" οι Σχολές μια από τις μέρες που θα έπρεπε να είναι πιο "ζωντανές" από ποτέ. Επίσης κάτι άλλο που θεωρώ θλιβερό είναι πως παρόλο που δε γίνονται μαθήματα για να διευκολυνθούν οι φοιτητές να ψηφίσουν (ειδικά όταν ψηφίζουμε στο κέντρο), και πάλι οι φοιτητές δεν πάνε να ψηφίσουν... Το ότι στις κάλπες προσέρχονται λιγότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους φοιτητές στη Σχολή είναι ένα πρόβλημα που ίσως πρέπει να συζητηθεί: η απαξίωση του φοιτητικού συλλόγου από το φοιτητικό σύλλογο.
Και για τις αποφάσεις,/ σ' εκείνες τις στιγμές της ανυπολόγιστης δύναμης μας,/ κανείς δεν πήρε την ευθύνη ύστερα από την ήττα.
Κι όχι γιατί δεν μετρήσαμε κόστη, συνέπειες ή απώλειες,/ αλλά ήτανε τέτοιες οι επιθυμίες/ που όλα τα δικαιολογήσαμε.

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

7
Προσωπικά πιστεύω ότι οι φοιτητικές εκλογές είναι μια αρκετά σημαντική διαδικασία (αν και πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανενός είδους κόμμα στα πανεπιστήμια για πολλους και διάφορους λόγους). Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος, ειδικά φέτος, να χάνεται μάθημα για να γίνουν αυτές αφού είναι 2 βήματα παραπέρα. Έστω, όμως, ότι δεν γίνεται μάθημα. Ακόμα δεν μπορώ να δώ γιατί υπάρχει πρόβλημα να γίνουν κάποια εργαστήρια εφόσον γίνει η συνεννόηση των φοιτητών και των καθηγητών γιατι πιθανότατα θα γλυτώσουν χρόνο από την επόμενη εβδομάδα που είναι η τελευταία πριν την εξεταστική. Νομίζω ότι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αντί να θεωρούμε λάθος την όποια κίνηση για διευκόλυνση φοιτητών από τη στιγμή που δεν θίγουν τους υπόλοιπους.

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

8
ggianniko έγραψε:Νομίζω ότι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αντί να θεωρούμε λάθος την όποια κίνηση για διευκόλυνση φοιτητών από τη στιγμή που δεν θίγουν τους υπόλοιπους.
Γιατί να θεωρήσω σωστή μία κίνηση που πραγματοποιήθηκε ανεπίσημα, εκτός προγράμματος, και που, εν τέλει, δε με διευκόλυνε καθόλου, αλλά, αντιθέτως, με οδήγησε να βρίσκομαι ξεκρέμαστος, αφού, έχοντας βασιστεί στην ανακοίνωση της πρυτανείας για τη συγκεκριμένη ημέρα, είχα κανονίσει αλλιώς τις δουλειές μου, ενώ όλη η υπόλοιπη ομάδα μου έκανε το εργαστήριο; Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο δεν είναι η πραγματοποίηση του εργαστηρίου, μαθήματος, ή όπως αλλιώς σας αρέσει να το λέτε (που και με αυτήν ακόμη διαφωνώ, από τη στιγμή που η πρυτανεία είχε ανακοινώσει το αντίθετο), αλλά η έλλειψη συναδελφικότητας.

Απογοητεύομαι που είμαι ο μόνος εδώ μέσα που θέτει την έννοια της συναδελφικότητας - ομαδικότητας. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πάψουμε να αποκαλούμε ο ένας τον άλλον συνάδελφο σε αυτή τη σχολή...

Προς τους διαχειριστές: Κλειδώστε το topic, έτσι κι αλλιώς αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά και κακώς την άνοιξα.
~T.C.

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

9
Προφανώς και ΠΡΕΠΕΙ να παψουμε να αποκαλούμε ο ένας τον άλλον συνάδελφο. Δεν είμαστε συνάδελφοι, είμαστε συμφοιτητές. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι απλή λογική. Επιπλέον, δυστυχώς θυμόμαστε την έλλειψη συναδελφικότητας όταν θιγόμαστε προσωπικά. Τέλος, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει έμεινες ξεκρέμαστος επειδή η υπόλοιπη ομάδα σου έκανε το εργαστήριο. Είναι η ομάδα που επέλεξες εσύ να είσαι και είναι προφανές ότι θα έπρεπε να ενημερωθείς και αν δεν ήσουν σύμφωνος να μη γίνει το εργαστήριο. Το συγκεκριμένο αφορά εσένα και την ομαδα σου, δυστυχώς.

Re: Φοιτητικές εκλογές και εργαστήρια

10
ggianniko έγραψε:Δεν είμαστε συνάδελφοι, είμαστε συμφοιτητές.
Λυπάμαι που σκέφτεσαι έτσι. Αν δεν το έχεις καταλάβει, έχουμε ακολουθήσει όλοι την ίδια επαγγελματική κατεύθυνση και μάλιστα, κάποιοι από εμάς, στο μέλλον ίσως βρεθούμε και στον ίδιο επαγγελματικό χώρο. Είμαστε συνάδελφοι, λοιπόν, ή όχι; Εκτός αν δεν γνωρίζεις την ακριβή έννοια της λέξης.
ggianniko έγραψε:Επιπλέον, δυστυχώς θυμόμαστε την έλλειψη συναδελφικότητας όταν θιγόμαστε προσωπικά.
Θα σε παρακαλούσα να μη χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό, γιατί εγώ δεν δρω αντισυναδελφικά, κατηγορηματικά ποτέ.
ggianniko έγραψε:είναι προφανές ότι θα έπρεπε να ενημερωθείς και αν δεν ήσουν σύμφωνος να μη γίνει το εργαστήριο.
Και βέβαια ενημερώθηκα, δεν ήμουν σύμφωνος, και όμως το εργαστήριο έγινε.
~T.C.