Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Μας νοιάζει τελικά ή είμαστε περαστικοί;

21
KiritoShu έγραψε:Βασικά το ένα ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί είναι το εξής...
Βοηθάνε όντως οι αφίσες σε κάτι; Υπάρχουν 825000 μέσα ενημέρωσης που μπορούν να αξιοποιήσουν οι παρατάξεις, υπάρχουν τα τραπεζάκια τους. Πώς δλδ αν βλέπεις έναν τοίχο γεμάτο με επαναλαμβανόμενα μοτίβο (κακόγουστα κιόλας...) από αφίσες, πως συμβάλλει στην προώθηση της παράταξης.. Πριν μερικές δεκαετίες ίσως θα ήταν χρήσιμο, αλλά τώρα δε βρίσκω νόημα. Ίσα ίσα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι έχουν και το αντίθετο αποτελεσμα τελικά, καθώς απωθούν μεγάλη μερίδα φοιτητών..

Επίσης προς αυτο που θα πεταχτεί και θα πει "οι αφίσες σας πείραξαν? εδώ ο κόσμος καίγεται", να τον παραπέμψω στο πρώτο ποστ του τόπικ αυτού, όπου αναφέρονται και αλλα θέματα, απλά αυτό πιάσαμε τώρα :P
Οι αφίσες μπαίνουν για να μπουν. Το να καλύψεις τρεις τοίχους με την ίδια αφίσα προφανώς και δεν έχει νόημα. Γίνεται, επειδή απλά το κάνει και η δίπλα παράταξη. Όμως κάτι πρέπει να κάνουν γαμώτο! Βγάλε την αφισοκόλληση, βγάλε και τα ΔΣ στο αναγνωστήριο, που θα φωνάξουνε για κάτι παντελώς άσχετο με τη σχολή (άλλωστε όλα πάνε ρολόι στους ΧΜ ΕΜΠ), το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί από εμάς, αλλά και να υπήρχε ακόμα αυτή η περίπτωση, σίγουρα δε θα λυνόταν πίνοντας καφέ στο κυλικείο όλη μέρα... και τι μένει; Ο καφές στο κυλικείο όλη μέρα (και σε άλλα μέρη της σχολής, μην είμαι άδικος)! Οπότε, ναι, οι αφίσες αποτελούν τη βασική προσφορά των παρατάξεων στη σχολή. Και επειδή αυτή η προσφορά δεν έχει όρια, θα μπουν και στην πόρτα του αναγνωστηρίου! :rant:

Re: Μας νοιάζει τελικά ή είμαστε περαστικοί;

22
γιατί όπως έχει ειπωθεί και παλαιότερα αποτελεί και στρατηγικο σημείο και έχει αποκτηθεί με κόπο το να μπαίνουν οι συγκεκριμένες αφίσες εκεί (ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ):P
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Μας νοιάζει τελικά ή είμαστε περαστικοί;

25
Papajim202 έγραψε:Πολλα νευρακια στο thread αυτο φατε κανα Snickers ρε παιδες
ούτε το ενα δέκατο από αυτα που είναι στην πραγματικοτητα ;)
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Μας νοιάζει τελικά ή είμαστε περαστικοί;

27
Καλησπέρα. Συνέβη να σκεφτώ κάτι παρόμοιο πριν δω το συγκεκριμένο θέμα. Δεν ξέρω αν κάποιος το έχει σκεφτεί ή προσπαθήσει στο παρελθόν αλλά θα θεωρούσα σκόπιμο και χρήσιμο ίσως να μαζευόμαστε κατά καιρούς παιδιά από τη σχολή και να καθαρίζουμε - συμαζεύουμε ό,τι μπορούμε. Θα ρωτήσει εύλογα κάποιος ''ε και τι θα γίνει ,μευθαύριο θα είναι πάλι τα ίδια;'' αλλά νομίζω πως αυτή είναι θανάσιμη νοοτροπία,του να μην κάνεις τίποτα. Εγώ θα το ήθελα αύριο κιόλας να πιάσουμε ρολά και να βάψουμε γελεία έως προσβλήτικά συνθήματα και να μαζέψουμε τα εκατοντάδες ή και χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια και χαρτιά που θα βρούμε πεταμένα (μέχρι και κρυμμένα !;) σε διάφορα μέρη της σχολής και να βγάλουμε τις αφίσες τύπου ''Ομιλία : ......... χ/χ/2010''. Αν κάποιος θέλει να πει ναι να οργανώσουμε μέρα και ώρα 1 φορά τη βδομάδα ή το δεκαπενθήμερο. Νομίζω ότι όταν αρχίσουμε θα θελήσουν και άλλοι να βοηθήσουν πρώτα από το φορουμ και βλέπουμε.

Re: Μας νοιάζει τελικά ή είμαστε περαστικοί;

28
Βρίσκω εξαιρετική αυτήν την ιδέα! Ας σκεφτούμε οτι αρχικά θεωρούσαμε αδύνατο να δημιουργηθεί ένα ανγνωστήριο από τους φοιτητές. Με πολύ κόπο έγινε και νομίζω πως πλέον διευκολύνει πάρα πολλούς φοιτητές, η λειτουργία του θεωρείτε δεδομένη και γίνεται προσπάθεια για την ολοένα βελτίωσή του. Στην συνέχεια υπήρχε τόσο μεγάλη αμφισβήτηση για την επίτευξη του βαψίματος των αμφιθεάτρων, παρόλα αυτά έγινε πραγματικότητα και μέχρι στιγμής γίνεται προσπάθεια και κρατούνται σε καλή κατάσταση.Να σημειωθεί οτι μου έκανε εντύπωση οτι οι αφίσες που μπήκαν την προηγούμενη εβδομάδα από φοιτητική παράταξη επειδή είχαν συγκέντρωση μετά το πέρας της βγήκαν!!Και παρόλο που ήμουν από αυτούς που ήταν μέσα στο αμφιθέτρο την ώρα της αφισοκόλλησης και εκνευρίστηκα ιδιαίτερα με αυτή την τακτική αναγνώρισα πως σεβάστηκαν τον χώρο και τελικά κατέβασαν τις αφίσες. Επομένως γιατί να μην γίνει και αυτό ας είναι καθορισμένες κάποιες ημέρες και όποιος θέλει να βοηθά στην καλυτέρευση της σχολής.

Re: Μας νοιάζει τελικά ή είμαστε περαστικοί;

30
XemMeX έγραψε:Να προτείνει κανείς ώρα να κάνουμε μια προσπάθεια αυτή την βδομάδα ή από την επόμενη;
Μια προσπάθεια οργάνωσης σε πρώτη φάση εννοείς υποθέτω. Γιατί να πάμε ντουγρού να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τόσο εφικτό :P
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα