Re: Προβλήματα κατά τον προγραμματισμό σε Fortran

22
Hi! Γενικά χρησιμοποιώ fortran σε linux (ή προσπαθώ τουλάχιστον) από το command window το πρόβλημα είναι ότι τόσα χρόνια έχω βολευτεί με περιβάλλοντα όπως visual studio ή nag builder όπου έκανες εύκολα debugging (έβαζες την κόκκινη κοκκίδα και σταμάταγε ο κώδικας) ξέρει κανείς πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό στο linux? (χωρίς τη χρήση κάποιου builder γιατί δεν μαρέσουν οι builders που υπάρχουν και επίσης δεν μπορώ να συνδέσω κάποιες βιβλιοθήκες με το builders)
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: Προβλήματα κατά τον προγραμματισμό σε Fortran

23
Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο "builders", αλλά αυτό που λες γίνεται με έναν debugger. Μάλιστα τα γραφικά περιβάλλοντα που έχεις δει συνήθως χρησιμοποιούν κάποιον command-based debugger από πίσω. Ο πιο γνωστός είναι ο gdb. Αν θες να κάνεις debugging ένα παράλληλο πρόγραμμα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον αντίστοιχο debugger. Ο μόνος που έχω χρησιμοποιήσει είναι ο TotalView (δεν είναι ελεύθερος, αλλά μπορεί να τον έχουν εγκατεστημένο).

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να κάνεις compile χρησιμοποιώντας κάποια επιλογή που να σου δημιουργεί και debug symbols ('-g' στους gfortran/ifort compilers).
cron