Αγορά κινητού

1
Καλησπέρα,
ειμαι εδώ και κάποιο καιρό στην αναζήτηση κινητού και γενικά έχω καταλήξει στο samsung s6, htc one M9 και iphone 6s. Λοιπόν από άποψη χαρακτηριστικών/τιμή το samsung νικάει (στην περίπτωση του htc το samsung νικάει και στα χαρακτηριστικά), ωστόσο η τελευταία εμπειρία μου με τα samsung (galaxy trend +) δεν ήταν η καλύτερη καθώς στο πρώτο update πέθανε, οπότε οι άλλες 2 επιλογές ήρθαν λόγω αξιοπιστίας που έχω ακούσει ότι έχουν, καθώς το κινητό θέλω να κρατήσει. Από την άλλη το παλιό samsung δεν ήταν flagship της εταιρίας όπως το s6.

Τα χαρακτηριστικά τους
http://www.phonearena.com/phones/compar ... ,9003,9501
(Η μνήμη που θέλω είναι η βασική και για τα 3 δηλαδή 32,32,16 gb αντίστοιχα)
Οι τιμές που τα έχω βρει είναι
s6: 440, M9:510, iphone6s: 650
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: Αγορά κινητού

2
Τι εννοείς ότι το προηγούμενό σου "πέθανε" στο πρώτο update; Αν απλώς έγινε αργό, τότε πιθανότατα μπορείς να το "αναστήσεις".

Πρώτα απ' όλα θα διαλέξεις αν θέλεις Android ή iOS (ή Windows Phone ή Blackberry ή Ubuntu Phone ή... ). Από iPhone δεν έχω ιδέα, οπότε θα σου πω μόνο για Android.

Μιας και έχω λίγο περίεργα κριτήρια, θα σου πρότεινα να αφήσεις στην άκρη τα Samsung, HTC κτλ και να μην συγκρίνεις τις προδιαγραφές μέχρι τελείας. Τα δικά μου κριτήρια (με τα οποία ίσως να συμφωνείς) είναι:
  • Αξιοπρεπές hardware (όχι απαραίτητα high-end, απλώς να μην έχει πχ 1GB RAM...). Η μεγάλη χωρητικότητα ή η θύρα για κάρτα SD είναι σημαντικά, καθώς όσο γεμίζεις την εσωτερική μνήμη, τόσο πιο αργό γίνεται.
  • Πρόσφατη έκδοση Android, με συχνές, γρήγορες ενημερώσεις για πολύ καιρό.
  • "Καθαρό" Android (δηλαδή όχι Android + 124134235 εφαρμογές της Samsung/HTC/whatever).
  • Αξιοπρεπής διάρκεια μπαταρίας. Το να το φορτίζεις δυο φορές τη μέρα δεν έχει νόημα.
  • Καλή ποιότητα κατασκευής. Δεν χρειάζεται να είναι μεταλλικό κτλ. Απλώς να μην χρειάζεσαι 15 θήκες και ζελατίνες για να μη σου μείνει στα χέρια. Πχ έχω δει Samsung να έχει ξεφτίσει το χρώμιο (?) που έχει στο πλάι. Κάποια έχουν και κάποιες τεχνολογίες όπως προστασία από νερό, "άθραυστη" οθόνη (νομίζω το τελευταίο Moto X) κτλ.
  • Μέγεθος (και αναλογία διαστάσεων). Εχμ... εννοώ μικρό μέγεθος. Δεν θέλω να χρειάζομαι δυο χέρια για να πάρω τηλέφωνο. Αυτό είναι λίγο δύσκολο να το βρεις πλέον. Νομίζω τα iPhone είναι ακόμα λίγο πιο φιλικά στο χέρι.
  • Μια αξιοπρεπής κάμερα θα ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη.
Από τη στιγμή που είσαι έτοιμος να δώσεις μια μικρή περιουσία, θα σου πρότεινα να σκεφτείς σοβαρά κάποιο από τη σειρά Nexus της Google ή ένα Motorola.

Εγώ έχω ένα Moto G 4G (2014, η πρώτη έκδοση που βγήκε) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ενδεικτικά:
1. παρότι το φορτίζω κάθε βράδυ, βγάζει άνετα δυο μέρες με 3G, Wi-Fi και χαμηλό σήμα.
2. το πήρα με Android 4.3 και τώρα έχω 5.1. Παρότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα το πάνε παραπέρα, είναι ήδη αρκετά μπροστά από άλλα. Το Nexus 5 (2013) έχει ήδη Android 6.0.
3. παραμένει αξιοπρεπώς γρήγορο. Έχει καμιά φορά ψιλοκολήμματα, αλλά τίποτα το σημαντικό.
4. το έχω χωρί θήκη και χωρίς ζελατίνα. Η οθόνη είναι μια χαρά. Η πλάτη φαίνεται λίγο τριμμένη αν την παρατηρήσεις αλλά το καπάκι αλλάζει (σαν τις προσόψεις των Nokia). Μου έχει πέσει 4-5 φορές, δεν έχει πάθει κάτι.
5. η κάμερα είναι απλώς "οκ", αλλά το ήξερα από πριν. Στα καινούργια την έχουν βελτιώσει πολύ.
6. μπορεί να μην είναι το πιο λεπτό ή ελαφρύ αλλά whatever. Στο χέρι κάθεται τέλεια.
7. και όλα αυτά με λιγότερο από 200€, το 2014. Ακόμα και αν πάθει κάτι τώρα, το λες και ότι "το έχω αποσβέσει".

Re: Αγορά κινητού

3
Πως να το αναστήσω? :p Λοιπόν, η πρώτη επιλογή στην αρχή ήταν το nexus 6P ή 5Χ ωστόσο και για τα δύο διαβάζοντας στο internet είδα πολλές αναφορές για mulfunctions το οποίο είναι περίεργο για κινητό που μόλις κυκλοφόρησε. Και αυτός ήταν ο ουσιαστικός λόγος που αποφάσισα να στραφώ στο samsung s6
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: Αγορά κινητού

4
Δεν θα αντιμετωπίσεις θέματα με τα updates με το S6 για μεγαλο (λογικα) χρονικο διάστημα λογω του οτι, οπως ειπες, ειναι το flagship της εταιρειας (btw το S7 θα βγει καπου το φεβρουαριο νομιζω). Προσωπικα θα σου προτεινα το iphone για πολλους και διαφορους λογους. αν ομως εσυ θελεις να πειραματιζεσαι να παρεις ενα android γιατι ειναι πιο customizable. τελος δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να βρεις αυτο το "καθαρο" android γιατι ειναι μονο σε συγκεκριμενες συσκευες ή μπορεις να το βαλεις εσυ αν κανεις ενα root, που δεν προτεινεται για καινουριο τηλεφωνο για να μη χαθει η εγγυηση