ChemEng NTUA goes mobile! - Χρήση μέσω κινητού

1
Το chemeng-ntua.gr υποστηρίζει και smartphones/tablets! Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε το forum από τα εξής περιβάλλοντα:

Tapatalk mobile app
Η δωρεάν εφαρμογή Tapatalk είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή για Android, iOS, Windows Phone και Windows 8.
Αφού την κατεβάσετε, αναζητήστε το "ChemEng NTUA".
Υποστηρίζονται οι περισσότερες λειτουργίες που έχετε συνηθίσει στο desktop σας, καθώς και facebook login.

Κατεβάστε το Tapatalk από εδώ
ή δοκιμάστε να το κατεβάσετε (δωρεάν) από τη συσκευή σας.
tapatalk-timeline.png
tapatalk-topic.png

Mobile browsers
Όταν μπαίνετε στο forum από τον browser μιας φορητής συσκευής, πρέπει να βλέπετε μια πιο λιτή μορφή του forum, φιλικότερη προς μικρότερες οθόνες και οθόνες αφής. Η μορφή αυτή είναι καταλληλότερη και για παλαιότερα κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα πρόσβασης στο internet και πολύ μικρή οθόνη. Αν δεν ενεργοποιηθεί αυτόματα, μπορείτε να εναλλάξετε την πλήρη ή την λιτή μορφή με το αντίστοιχο κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.
Firefox Android.png
Μπορείτε μάλιστα να συμμετέχετε στο forum από παλαιότερα κινητά με δυνατότητα πρόσβασης στο internet, ακόμα και με οθόνες πολύ μικρότερες από τις σημερινές. Για παράδειγμα, έτσι φαίνεται αυτό το topic σε ένα Nokia του 2009 με οθόνη 320*240px και Opera mini:
Nokia-OperaMini.jpg
Desktop browsers
Η μορφή που όλοι μας έχουμε συνηθίσει, καταλληλότερη για μεγαλύτερες οθόνες. Δεν προτείνεται για φορητές συσκευές, ωστόσο αν την προτιμάτε μπορείτε να αλλάξετε σε αυτήν με το πλήκτρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Μπορείτε να μειώσετε το ύψος της σελίδας, πατώντας πάνω στους τίτλους των κατηγοριών για να τις ελαχιστοποιήσετε.
desktop.png

Re: ChemEng NTUA goes mobile!

2
Διορθώθηκε ένα bug στο Tapatalk, κατόπιν επικοινωνίας με τους developers. Θα είχατε παρατηρήσει (αλλά κανείς δεν το ανέφερε τόσο καιρό :P ) ότι όταν μπαίνει κάποιος μέσω browser, εμφανίζεται πάνω-πάνω μια κορδέλα που προτείνει να δεις το forum μέσω Tapatalk. Μέχρι πριν λίγο, πατώντας αυτό το link έβγαζε ότι το forum δεν υπάρχει στο Tapatalk. Τελικά δεν συνεργαζόταν σωστά με το HTTPS.

Κοινώς: αν θέλετε ξαναδοκιμάστε την εφαρμογή, βγαίνουν συνεχώς νέες εκδόσεις με νέες λειτουργίες και bug fixes!

Re: ChemEng NTUA goes mobile! - Χρήση μέσω κινητού

4
Μόλις ανακάλυψα πώς μπορείτε να δημιουργήσετε συντόμευση στο κινητό σας που να ανοίγει κατευθείαν το forum στο tapatalk. Τουλάχιστον σε Android:
1. πηγαίντε στο μενού
2. γυρίστε τις σελίδες μέχρι να βρείτε τα Widgets και από εκεί προσθέστε το Forums-Shortcuts και επιλέξτε το ChemEng NTUA.
Εικόνα