Re: IAESTE

12
Καλούνται οι φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της IAESTE για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά με e-mail στο iaeste@central.ntua.gr ή αυτοπροσώπως στο γραφείο της IAESTE (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Κτίριο Διοίκησης, 2ος όροφος, γραφείο 201)

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 07 Ιανουαρίου 2014 έως 31 Ιανουαρίου 2014.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσετε είναι:

1) Συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής, την οποία μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο της IAESTE ή εναλλακτικά να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.dropbox.com/s/jg6jpk20i5cx3 ... 02014.docx
2) Αναλυτική βαθμολογία σπουδών
Πηγή

Περισσότερα για την IAESTE στο αντίστοιχο site
"People don’t listen, they just wait for their turn to talk."
— Chuck Palahniuk

Re: IAESTE

13
2014 - 2015 IAESTE Internships

Ημερομηνία αιτήσεων: 18 Νοεμβρίου 2014 - 19 Δεκεμβρίου 2014
Δικαιολογητικά: 1) Αναλυτική βαθμολογία
2) Αίτηση συμμετοχής (http://tinyurl.com/IAESTE-Athens-2015)

Μπορείτε να στείλετε τις αιτήσεις σας ηλεκτρονικά στο iaeste@central.ntua.gr είτε να περάσετε από το γραφείο μας στην Πρυτανεία στον 2ο όροφο (ώρες 09.00-13.00).

Καλή επιτυχία σε όλους!

Keep calm and join IAESTE
Πηγή
"People don’t listen, they just wait for their turn to talk."
— Chuck Palahniuk

Re: IAESTE

14
Θα ήθελα να ρωτύχω εάν η πρακτική μέσω IASTE αναγνωρίζεται στην σχολή μας ως μέρος των σπουδών, όπως η πρακτική μέσω ERASMUS. Επιπλέον, εάν κατά την επιλογή τύπο εργοδότη από εμάς π.χ. Σε μένα δεν μου αρέσει καμία θέση από αυτές που έχουν μείνει μπορώ να πω οτι τελικά δεν θα πάω χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα?

Re: IAESTE

15
Ναι, αναγνωριζεται κανονικα (νομιζω μαλιστα οτι παιρνεις και περισσοτερα λεφτα απο το κρατος, σε σχεση με αλλους που την κανουν εγχωρια) και ναι, μπορεις να πεις οτι δεν θες καμια θεση, απλα η σκυταλη περναει στον επομενο!
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

Re: IAESTE

16
PeriklisP έγραψε:Ναι, αναγνωριζεται κανονικα (νομιζω μαλιστα οτι παιρνεις και περισσοτερα λεφτα απο το κρατος, σε σχεση με αλλους που την κανουν εγχωρια) και ναι, μπορεις να πεις οτι δεν θες καμια θεση, απλα η σκυταλη περναει στον επομενο!
Δεν πληρώνει το κράτος... το εμπ πληρώνει :P
Η διαφορά είναι ότι παλιότερα για τις "εγχώριες" πρακτικές τα μισά χρήματα καλύπτονταν από ΕΣΠΑ και τα άλλα μισά από το ΕΜΠ.
Τις πρακτικές εκτός ελλάδος δεν τις κάλυπτε το ΕΣΠΑ οπότε όλα τα χρήματα καλύπτονταν από το ΕΜΠ. Τα τελευταία 2 χρόνια (το δύο με μία μικρή αβεβαιότητα), λόγω PSI και συναφών το ΕΜΠ δεν είχε αρκετά κονδύλια να καλύψει και τις πρακτικές οπότε υπήρχε μόνο η αποζημίωση μέσω ΕΣΠΑ.

Εάν ισχύει αυτό που λέει ο PeriklisP που δεν το γνωρίζω το βλέπω ως εξής: ίσως δίνονταν χρηματα σε όσους εκαναν πρακτική στο εξωτερικό ως λιγότερα άτομα, ή να συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι πολλές θέσεις στο εξωτερικό είναι έμμισθες... But I know not.
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: IAESTE

17
Πάντως παιδιά που έκαναν στο εξωτερικό πήραν σχεδόν τα διπλά από εμάς. Δεν ξέρω αν ήταν από erasmus η κάτι συναφές, υποψιάζομαι Πώς απλά είχαν βρει τη θέση εκεί.
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: IAESTE

18
Για όσους κάναν πρακτική φέτος ξέρω:
1. Αν την έκανες μέσω ΑΤΛΑΝΤΑ (δλδ στην ΕΕ) πληρωνόσουν τα διπλά (και μάλλον από ΕΣΠΑ)
2. Αν την έκανες Ελλάδα πληρωνόσουν μέσω ΕΣΠΑ
3. Αν την έκανες εκτός ΕΕ (βλ. εμένα) έπαιρνες τίποτα απολύτως... ΓΤ όταν προσπαθούσα να εγγράψω την εταιρεία που ήθελα στο ΑΤΛΑΣ δεν μου είπε κανείς ότι δε χρειάζεται γτ είναι εκτός ΕΕ με αποτέλεσμα όταν με ενημέρωσε ο κύριος Βασιλακόπουλος να είναι πολύ αργά :bleh: Οπότε προσέχτε!
4. Για IAESTE ξέρω ότι προσφέρεται μισθός από τον εκάστοτε εργοδότη και έχω την εντύπωση ότι παλιότερα το χρηματοδοτούσε και το ΕΜΠ ...
5. Για ERASMUS δεν ξέρω.
Einmal ist keinmal