Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

11
Αυτές τις μέρες γίνεται πάλι μια μεγάλη προσπάθεια να εμπλουτίσουμε τη "Βιβλιοθήκη".
Όσοι μπορείτε και ειδικά νεότεροι, βοηθήστε! :D

Θέλουμε κυρίως:
1. Διορθώσεις-επικαιροποίηση στις πληροφορίες κάθε μαθήματος.
2. Χρήσιμα αρχεία (π.χ. παλιά θέματα) και ιστοσελίδες.
3. Πληροφορίες για μαθήματα επιλογής και εμβαθύνσεων.

Χρησιμοποιήστε τα topics των μαθημάτων για ό,τι μπορείτε να προσφέρετε.
Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί πιο ενεργά, μπορεί φυσικά να στείλει πμ για να δούμε τι μπορεί να γίνει!

Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

12
Το σύστημα της "βιβλιοθήκης" άλλαξε. Πλέον οι καρτέλες βρίσκονται υπό μορφή topics στο νέο subforum "Καρτέλες μαθημάτων - "Βιβλιοθήκη"".

Η μέχρι τώρα "βιβλιοθήκη" βασιζόταν σε πρόσθετο κώδικα, ο οποίος δεν συντηρείται πλέον (και δεν προσφέρε κάτι ιδιαίτερα διαφορετικό). Θεωρούμε ότι με την αλλαγή αυτή είναι πιο εύκολη η μετακίνηση ανάμεσα στις συζητήσεις και τις καρτέλες μαθημάτων. Ο βασικότερος λόγος ωστόσο, είναι ότι θέλαμε ένα σύστημα το οποίο να είναι όσο το δυνατόν πιο "δεμένο" με το forum και να απαιτεί το ελάχιστο δυνατό "χέρι". Η λύση ήταν τόσο απλή! Τώρα μπορείτε να βλέπετε τις καρτέλες και μέσα από το tapatalk, ενώ είναι ένα απαραίτητο βήμα για επόμενες αλλαγές.

Σημείωση: Έχουν ενημερωθεί όσα links εντοπίστηκαν, ωστόσο πιθανότατα έχουν μείνει ακόμα αρκετά. Αν βρείτε κάποιο που να στέλνει στην παλιά "Βιβλιοθήκη" ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, πείτε μας να το φτιάξουμε!

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τα topics των μαθημάτων για να ανεβάζετε πληροφορίες και υλικό! Οι συντονιστές και μια ομάδα "βιβλιοθηκάριων" αναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα. Μας λείπουν κάποια μαθήματα εμβαθύνσεων και επιλογής, μπορείτε να βοηθήσετε να συγκεντρώσουμε υλικό και για αυτά; Επικοινωνήστε με τους συντονιστές αν θέλετε να βοηθήσετε πιο ενεργά!

Τη μεταφορά πραγματοποίησαν οι τιτανομεγιστοτεράστιοι, εργατικότατοι και ορεξάτοι συμφορουμίτες:
BrAVeSirRObin
griega
KiritoShu
Nickk


(και εγώ :P )

Αξίζει μια μπύρα για τον καθέναν τους:
:bigbeer: :bigbeer: :bigbeer: :bigbeer:

Απολαύστε υπεύθυνα!
και μην ξεχνάτε να βοηθάτε...

Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

13
Ολιγοπώλιο "Σχεδιασμού"-Υλικών; :hm:

Μπορείς να το αλλάξεις! :neo:

Προσφέρετε πληροφορίες για Τρόφιμα-Οργανικές-Ανόργανες!
(λείπουν επίσης τα επιλογής "Βιομηχανική Ρύπανση" και "Σχεδιασμός Χημικών Προϊόντων" του 7ου εξ.)
Στείλτε μου πμ για περισσότερα.

Για κάθε καρτέλα μαθήματος, δώρο μια δροσερή μπύρα! :bigbeer:

Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

15
Μετά από 2.5+ χρόνια σταδιακής συνεισφοράς, επιτέλους...
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"!
:o :woot: :worship: :clap: :drunk: :party: :wave:
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μαθήματα έχουν αυτή τη στιγμή τη δική τους "καρτέλα" με τις βασικές πληροφορίες. Όμως δεν έχουν όλες οι "καρτέλες" τον ίδιο πλούτο πληροφορίας και υλικού. Εσείς μπορείτε να βοηθάτε συνεχώς να εμπλουτίζονται και να ενημερώνονται!

Στην τελευταία φάση των εργασιών (μετά την αλλαγή του συστήματος δηλαδή, για την κατασκευή των καρτελών και των τελευταίων μαθημάτων), συντελεστές ήταν οι φοβεροί και τρομεροί συμφορουμίτες:
BrAVeSirRObin
fotinit17
MaHaHoU
PeriklisP
Radonium


Μαζί με αυτούς, βοήθησαν με τον έλεγχο και τις διορθώσεις/συμπληρώσεις τους οι αγαπητοί συμφορουμίτες:
αϊ-ο
Ελένη Κ.
Orpheus


Υπερευχαριστούμε εσάς και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές που βοηθήσατε να φτιάξουμε κάτι που θα μείνει, το οποίο με τη σειρά του βοηθάει ελεύθερα, ανοιχτά και χωρίς διακρίσεις όλους τους φοιτητές της σχολής!

:bigbeer:

Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

16
Κάποιες ατέλειες ως προς την μορφοποίηση και ως προς το περιεχόμενο ολοκληρώθηκαν. :T:

Απολαύστε ελεύθερα :D

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, αν βρείτε λάθη ως προς το περιεχομένο/αρχεία/ενημερώσεις κτλ. να ενημερώσετε εμένα ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της ομάδας με προσωπικό μήνυμα (PM), ή απλά με ένα ποστ εδώ :bigbeer:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

17
Τώρα που τελείωσε για τους περισσότερους η εξεταστική θα θέλαμε αν μπορείτε να μας υποδείξετε τυχόν ανακρίβειες, ατέλειες, αλλάγες στα μαθήματα που παρακολουθήσατε και είναι διαθέσιμα στην βιβλιοθήκη του φόρουμ. :T:

Ειδικότερα, τα μαθήματα επιλογής για τα οποία δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για όλα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η βοήθειά σας :)

Έτσι, οι επόμενοι θα έχουν μια πιο ορθή σφαιρική άποψη για τα μαθήματα που ακολουθούν ;)
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

18
Οι εξετάσεις αισίως τελείωσαν και τα μαθήματα άρχισαν! (Καλή μας αρχή! :T: )

Τώρα που το πρόγραμμά σας δεν είναι φορτωμένο με εργασίες, μπορείτε να αφιερώσετε λίιιγο από το χρόνο σας ώστε να επικαιροποιήσουμε τη βιβλιοθήκη μας! Η βιβλιοθήκη φτιάχνεται για σας από εσάς...

Αν λοιπόν κατά το διάβασμά σας βρήκατε σημειώσεις, ασκήσεις, θέματα και άλλο χρήσιμο υλικό μπορείτε να το μοιραστείτε και με τους υπόλοιπους συμφοιτητές σας. Επίσης αν εντοπίσατε αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων μπορείτε να κάνετε ένα απλό ποστ εδώ! Αν βοηθηθήκατε από το forum κατά τη διάρκεια της εξεταστικής ήρθε η ώρα να το ανταποδώσετε! :clap:

Τώρα, αν εντοπίζετε παραλείψεις, λάθη στις περιγραφές των μαθημάτων λόγω αλλαγών των διδασκόντων μπορείτε να μας βοηθήσετε να τα διορθώσουμε απλά κάνοντας ένα ποστ εδώ. Σύνδεσμο θα βρείτε πάνω πάνω σε κάθε καρτέλα μαθήματος.
Μιας και εμείς μεγαλώνουμε σιγά σιγά, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι γίνεται σε μικρότερα εξάμηνα (ιδιαίτερα μάλιστα αν έχουν γίνει και αλλαγές στους διδάσκοντες). Ακόμη χρήσιμες θα ήταν οποιεσδήποτε πληροφορίες αναφορικά με μαθήματα επιλογής και κατευθύνσεων.

Και θυμηθείτε τα εξής:
Πολλές φορές δεν αρκεί μόνο να παίρνεις, πρέπει και να δίνεις!
Το φόρουμ δεν είναι μια απλή αποθήκη παλιών θεμάτων, αλλά μια ενεργή κοινότητα που χρειάζεται τη συμβολή σας, τις απόψεις σας. Σας περιμένουμε να συζητήσουμε επί παντός επιστητού! :)
Και για τις αποφάσεις,/ σ' εκείνες τις στιγμές της ανυπολόγιστης δύναμης μας,/ κανείς δεν πήρε την ευθύνη ύστερα από την ήττα.
Κι όχι γιατί δεν μετρήσαμε κόστη, συνέπειες ή απώλειες,/ αλλά ήτανε τέτοιες οι επιθυμίες/ που όλα τα δικαιολογήσαμε.

Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

19
Αγαπητέ συμφορουμίτη,
Τώρα που τελείωσες με αυτή τη βάναυση εξεταστική και διαθέτεις λίγο χρόνο ήρθε η ώρα να κάνεις μια καλή πράξη! Να περάσεις μια γιαγιά απέναντι στο δρόμο! :bleh: Εκτός από αυτό, μιας και έχεις πρόσφατα τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, μπορείς να μας βοηθήσεις να επικαιροποιήσουμε τη βιβλιοθήκη του φόρουμ!! Με λίγη ώρα ενασχόλησης μπορείς κι ΕΣΥ να βοηθήσεις τους συναδέλφους σου όπως σε βοήθησαν και οι προηγούμενοι!

Αν εντοπίζετε διαφοροποιήσεις στον τρόπο διδασκαλίας, στην ύλη, στους διδάσκοντες ή αν βρήκατε κάποιο χρήσιμο υλικό μπορείτε να το μοιραστείτε μαζί μας είτε κάνοντας ένα απλό ποστ είτε στη συζήτηση του εκάστοτε μαθήματος, είτε εδώ, είτε με πμ και εμείς θα κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.

Μαθήματα τα οποία χρειάζονται επικαιροποίηση είναι τα "επιλογής" και των κατευθύνσεων. Επίσης, μιας και μεγαλώσαμε κι εμείς, χρήσιμες θα ήταν οποιεσδήποτε πληροφορίες για μαθήματα των πρώτων εξαμήνων. Ενδεικτικά, λόγω αλλαγών στους διδάσκοντες και στην ύλη, θα θέλαμε πληροφορίες για τα εξής:

1ο εξάμηνο
-Τεχνικές Σχεδιάσεις
-Φυσική Ι
-Οικονομία (επιλογής)

3ο εξάμηνο
-Τεχνική Μηχανική

Άντε και καλό εξάμηνο να 'χουμε! :)
Και για τις αποφάσεις,/ σ' εκείνες τις στιγμές της ανυπολόγιστης δύναμης μας,/ κανείς δεν πήρε την ευθύνη ύστερα από την ήττα.
Κι όχι γιατί δεν μετρήσαμε κόστη, συνέπειες ή απώλειες,/ αλλά ήτανε τέτοιες οι επιθυμίες/ που όλα τα δικαιολογήσαμε.

Re: Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού ChemEng NTUA

20
Καλησπέρα καλησπέρα!!! Όπως μπορεί να έχετε προσέξει η βιβλιοθήκη του φόρουν (aka οι πληροφορίες των μαθημάτων που βλέπετε όταν πατάτε στα drop down menus στα πολύχρωμα κουτάκια πάνω πάνω) έχει μερικές ελλείψεις - παραλειψεις - ασάφειες και ειδικά στα πρώτα εξάμηνα καθώς τα άτομα προσπαθούμε να ενημερώνουμε την database του φόρουμ, έχουμε μεγαλώσει λίγο (και τα χρόνια περνάνε που λέει και το ασμα).
Συνεπώς
  • Ό,τι βλέπετε λάθος κλπ ενημερώστε μας!
  • Πρωτοετά βοηθατε! Ό,τι καινούργια πατέντα έγινε φέτος πείτέ την μας! Επίσης πείτε μας για Μαθ ΙΙ, Φυσική ΙΙ, Φυσικοχημεία Ι τώρα που ψιλοαλλαξε το επιτελείο των διδασκόντων τί παίζει (τμηματα, χωρισμός ύλης κλπ κλπ)
  • Αν έχει κανεις επιθυμία να ανεβάσει πιο πρόσφατες σημειώσεις από τις ήδη υπάρχουσες αλλά βαριέται να σκανάρει, μπορεί να απευθυνθεί σε εμένα και θα βοηθήσω μετά χαράς!
Καλά να μας μπει και να μας βγει το εαρινό εξάμηνο!
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
cron