Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

11
Παράτυπη ή όχι έγινε μια καλή προσπάθεια συγκρότησης Φ.Σ. Το γεγονός ότι δεν είχε απαρτία δεν είναι αφορμή κοροϊδίας και δεν φταίνε τα άτομα που κάλεσαν τη συνέλευση γι αυτό, φταίνε όσοι δεν πήγαν.
Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it.
-William Shenstone

12
Τότε είναι Συνάντηση ή Συζήτηση. Η Συνέλευση προϋποθέτει την ψήφιση κάτι, γεγονός το οποίο δεν ήταν εφικτό να γίνει σήμερα λόγω απουσίας απαρτίας. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Κανένας δεν θα έκρινε τις προθέσεις των παιδιών που μαζεύτηκαν εκεί, αν δεν έκαναν κάτι παράτυπο.
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

13
Το καταστατικό λέει ότι μέλη του Φ.Σ. είναι όλοι οι φοιτητές (που πληρώνουν-αλλά το προσπερνώ :bleh:). Η απαρτία βγαίνει με βάση αυτούς που είναι ταμειακά εντάξει (σύμφωνα με το Καταστατικό). Υποθέτω ότι συν τω χρόνω και δεδομένου ότι δεν υπήρχε εισφορά συμφωνήθηκε ότι αντί για ταμειακά εντάξει θα έχουμε "όσους ψήφησαν σαν αριθμό".
Επομένως σύμφωνα με το κατασταστικό αν ψήφισαν πάνω από 352 στις φετινές εκλογές η απόφαση είναι τυπικά άκυρη μια και δεν υπήρχε απαρτία.
Παρόλα αυτά με το πέρας της συνέλευσης συζήτησα το θέμα με ένα παιδί απτα ΕΑΑΚ το οποίο μου είπε ότι είθισται η απαρτία να είναι το 1/5 (υποθέτω κατά τον τρόπο που δεν πληρώνουμε) αλλά δεν γνωρίζω να το επιβεβαιώσω μιας και δεν υπάρχει κάπου γραμμένο.
Εφόσον τα έγκυρα ήταν 415 (άστα άκυρα βρε αδερφέ) η απαρτία δεν υπήρχε.
Μπορούμε να φιλοσοφούμε για ώρες για το δίκαιο και τι και πώς η συνέλευση ΑΛΛΑ ΤΥΠΙΚΑ (και εφόσον το τυπικά μας αρέσει να το εφαρμόζουμε όταν μας βολευει) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ.
Δεν τα βάζει κανείς με κανένα και καλώς έγινε και καλώς συζητήσαμε. Αλλά όταν στο τέλος βγαίνεις και λες ότι είχε απαρτία είναι ΜΟΥΦΑ.
Φυσικά αν ισχύει το 1/5 τότε δεν είναι.
@maria93: enough with the bullshit. Δεν κορόϊδεψε κανείς κανένα. Συζητάμε περί του τυπικού τμήματος. Επίσης δε σε είδα στη συνέλευση οπότε μην λες για φταιξίματα.

Τέλος, εμένα η πρότασή μου είναι του χρόνου να κάνουμε Καταστατικό. Να ξέρουμε τι μας γίνεται και το τηρούν όλοι. Και όποιος έχει ανάγκη να συζητήσει το κάνει και στην καφετέρια ή στο σπίτι του. Αποφάσεις στο όνομα της πλςιοψηφίας μπορεί να παίρνει όποιος έχει τη συμφωνημένη πλειοψηφία. Μη δουλευόμαστε! :tomato:
Einmal ist keinmal

14
AnastasiaN έγραψε:@maria93: enough with the bullshit. Δεν κορόϊδεψε κανείς κανένα. Συζητάμε περί του τυπικού τμήματος. Επίσης δε σε είδα στη συνέλευση οπότε μην λες για φταιξίματα.
Καλό είναι να μαζεύεις τη γλωσσίτσα σου και τα δικά σου bullshit.
Πιστεύω ότι έγινε μια καλή προσπάθεια. Ήμουν στη συνέλευση και αν έχεις 100% σιγουριά επειδή εσύ δεν με είδες δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να μιλάς λες όπως μιλάς.Πηγαίνω στις περισσότερες και η σημερινή είναι μία από αυτές. Βέβαια ο καθένας με τον "τύπο" του υποθέτω και την παιδεία :bigbeer:

Το ίδιο λέμε ότι δεν υπήρχε απαρτία. Ίσως και το θέμα να μην ενδιέφερε(καθώς αν ενδιέφερε θα υπήρχε και η απαρτία). Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αναγκάζει κανέναν να πάει αν έχει κάτι σημαντικότερο. Κρίμα είναι να γίνεται εξ αποστάσεως τόσο θέμα για το "τυπικόν" όταν τόσα πράγματα είναι στον αέρα .
Το θέμα λυνόταν σήμερα αν υπήρχε κόσμος και θα λυθεί στην επόμενη υποθέτω αν έρθουν οι φοιτητές.
Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it.
-William Shenstone

15
juliates έγραψε:Πέρα από τη νομιμότητα ή όχι της συνέλευσης, ρε παιδιά αντί να τα βάλετε με αυτούς που θέλουν να κάνουμε τις πάπιες και να μην τοποθετηθεί ο σύλλογος στο θέμα, τα βάζετε με αυτούς που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της Σχολής? Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι δεν πρέπει να γίνει κάποια συνέλευση που να σχολιαστεί το ζήτημα των διοικητικών και να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα? Δε λέω, κατά πως φαίνεται ίσως είναι και παράτυπη η συνέλευση σήμερα αλλά κάπου κάπου να ισορροπούμε μεταξύ νομιμότητας και αναγκαιότητας
Κάνεις δεν έχει άδικο και όχι ισοδύναμα, κανείς δεν έχει δίκαιο. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. :)

Αυτη είναι μάλιστα και η ''αδικία'' της δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος μοίρασε ''δημοκρατικά'' έτσι τις θέσεις στις εκλογές και πλέον αν η ΠΑΣΠ αρνηθεί συνέλευση (διορθώστε με αν κάνω λάθος), αυτόματα (θα) ανακαλύπτονται τεχνάσματα για τη διεξαγωγή συνελεύσεων ετσιθελιστικά από τα ΕΑΑΚ. Φυσικά, επιχειρείται να κουκουλωθεί το ''ετσιθελιστικά'' προβάλοντας την ηθική πλευρά του ζητήματος (πρέπει να γίνει συζήτηση κτλ). Από εκεί και μετά, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός, επιλέγεται το αν αυτό το κουκούλωμα τους προσβάλει ή όχι.

Μπορεί να μας μεταφέρει κάποιος το κλίμα από την συνέλευση για εμάς που δεν πήγαμε? :flower:

@Αναστασία και Μαρία: calm your tits girls :hug: :kiss:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

16
Όχι δεν είπες το ίδιο. Δεν πήρες θέση.Δεν μίλησα για εξαναγκασμό. Ως συνήθως φιλοσοφείς εκτός θέματος. Δεν δέχομαι να υποστηρίζει οποισδήποτε ότι μπορεί να πάρει απόφαση στο όνομα της πλειοψηφίας χωρίς αυτήν. Στα λοιπά δεν απαντάω επειδή συμπαθώ τους συντονιστές και λυπάμαι να τους ανακατέψω.
Τέλος στη συνέλευση είχε τόσο άπλα ο χώρος που ξάπλωνες στα έδρανα. Αλλά δε θα σε αποκαλέσω "μικρό μου ψέμα".
Δε συνεχίζω από σεβασμό. Αλλά πού και πού δεν αντέχω.
Einmal ist keinmal

17
AnastasiaN έγραψε:Τέλος στη συνέλευση είχε τόσο άπλα ο χώρος που ξάπλωνες στα έδρανα. Αλλά δε θα σε αποκαλέσω "μικρό μου ψέμα".
Όχι γιατί απλά δεν μπορείς. Είναι κρίμα οι προσωπικές επιθέσεις να κρύβουν την αλήθεια :bigbeer:
AnastasiaN έγραψε:Στα λοιπά δεν απαντάω επειδή συμπαθώ τους συντονιστές και λυπάμαι να τους ανακατέψω.
Καλύτερα όχι, δεν είχες την καλύτερη συμπεριφορά. Θα ήταν κρίμα για σένα και άδικο για μένα.
AnastasiaN έγραψε:Δε συνεχίζω από σεβασμό. Αλλά πού και πού δεν αντέχω.
Εγώ πάλι είμαι άνθρωπος συζητήσιμος και υπέρ της έκφρασης όλων των γνωμών, δεν με ενοχλεί η πολυφωνία.
-William Shenstone

19
Παρακαλούμε μη ρίχνετε το επίπεδο. Ο καθείς είδε ότι (δεν) είδε, είπε ότι είπε, ξεσπάσαμε ωραία και καλά αλλά στοπ τώρα. Δεν μπορώ να αντέξω (και νομίζω ούτε και οι υπόλοιποι φορουμίτες) τόσες συγκινήσεις σε μία μέρα.

Tώρα για τα νευράκια του καθενός έχω να προτείνω αυτό.. (εναλλακτικά ξυδάκι (ή ξιδάκι εφόσον και οι δύο ορθογραφίες είναι σωστές ) )

Have a nice day people!
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

20
BrAVeSirRObin έγραψε:
juliates έγραψε:Πέρα από τη νομιμότητα ή όχι της συνέλευσης, ρε παιδιά αντί να τα βάλετε με αυτούς που θέλουν να κάνουμε τις πάπιες και να μην τοποθετηθεί ο σύλλογος στο θέμα, τα βάζετε με αυτούς που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της Σχολής? Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι δεν πρέπει να γίνει κάποια συνέλευση που να σχολιαστεί το ζήτημα των διοικητικών και να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα? Δε λέω, κατά πως φαίνεται ίσως είναι και παράτυπη η συνέλευση σήμερα αλλά κάπου κάπου να ισορροπούμε μεταξύ νομιμότητας και αναγκαιότητας
Κάνεις δεν έχει άδικο και όχι ισοδύναμα, κανείς δεν έχει δίκαιο. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. :)

Αυτη είναι μάλιστα και η ''αδικία'' της δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος μοίρασε ''δημοκρατικά'' έτσι τις θέσεις στις εκλογές και πλέον αν η ΠΑΣΠ αρνηθεί συνέλευση (διορθώστε με αν κάνω λάθος), αυτόματα (θα) ανακαλύπτονται τεχνάσματα για τη διεξαγωγή συνελεύσεων ετσιθελιστικά από τα ΕΑΑΚ. Φυσικά, επιχειρείται να κουκουλωθεί το ''ετσιθελιστικά'' προβάλοντας την ηθική πλευρά του ζητήματος (πρέπει να γίνει συζήτηση κτλ). Από εκεί και μετά, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός, επιλέγεται το αν αυτό το κουκούλωμα τους προσβάλει ή όχι.

Μπορεί να μας μεταφέρει κάποιος το κλίμα από την συνέλευση για εμάς που δεν πήγαμε? :flower:

@Αναστασία και Μαρία: calm your tits girls :hug: :kiss:
Ναι δε διαφωνώ για τις αρχές της Δημοκρατίας. Ναι έχεις δίκιο, όντως η ΠΑΣΠ δίκαια και δημοκρατικά αναδείχτηκε πρώτη δύναμη. Έχω όμως και την απαίτηση από αυτούς που κατά πλειοψηφία ψήφισε το σώμα να επιδεικνύουν και την ανάλογη πολιτική ωριμότητα. Να παίρνουν αποφάσεις σύμφωνα με το συμφέρον του Συλλόγου και όχι με βάση διάφορα μικροπαραταξιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα, αλλιώς έχω και γω το δικαίωμα να τους εγκαλώ όσο θέλω. Διαφωνείς? Ναι, σίγουρα, αν η συνέλευση είναι παράτυπη δεν έχουν δικαίωμα τα ΕΑΑΚ να μιλάνε για ψήφισμα στο όνομα του Συλλόγου. Εδώ όμως βλέπω ότι αντί να κατηγορούμε ΚΥΡΙΩΣ αυτόν που δεν κάνει τίποτα ενώ θα έπρεπε, τα χουμε βάλει με τα ΕΑΑΚ που προσπάθησαν με όποιον τρόπο προσπάθησαν να κάνουν κάτι για το ΣΥΝΟΛΟ. Λίγο δυσανάλογο δεν νομίζεις?