[8ο] Ρύθμιση Διεργασιών (2013-14)

1
Πήγε κανείς σήμερα στο μάθημα; Κάτι είδα στο fb ότι το μάθημα δεν θα πραγματοποιηθεί για τις επόμενες 2 παρασκευές.
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: [8ο] Ρύθμιση Διεργασιών (2013-14)

2
Ήμουν εκεί κι επιβεβαιώνω ότι το μάθημα δεν θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (11/4) και την Παρασκευή του Πάσχα (25/4). Θα πραγματοποιηθεί όμως κανονικά (όπως και σήμερα) την Μεγάλη Τετάρτη.
Νομίζω πως θα ανέβει σχετική ανακοίνωση από τον κο Σαρίμβεη, αλλά αν δεν γίνει αυτό θα ανεβάσω εγώ εδώ ο,τι ειπώθηκε σήμερα στο μάθημα.
Kuchiki Byakuya

Re: [8ο] Ρύθμιση Διεργασιών (2013-14)

3
Συμπληρώνω όσα ανέφερα παραπάνω (ακριβώς ^πάνω^ #doublepost):

Για την εβδομάδα που διανύουμε και τις δύο που την διαδέχονται:
Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της ερχόμενης Παρασκευής (11/4) και της Παρασκευής του Πάσχα (25/4).
Θα πραγματοποιηθεί όμως κανονικά εκείνο της Μεγάλης Τετάρτης (16/4).
Spoiler: show
Σημείωση: Την Τετάρτη του Πάσχα (23/4) η σχολή θα είναι ούτως ή άλλως κλειστή με βάση το ακαδημαϊκό ημερολόγιο που έχω στα χέρια μου.
Για τις υπόλοιπες εβδομάδες του εξαμήνου (οι παρακάτω πληροφορίες βρίσκονται και στη βιβλιοθήκη του forum):

Τα μαθήματα τις Παρασκευής θα πραγματοποιούνται με βάση το πρόγραμμα, σε δύο παράλληλα τμήματα και στα δύο από τα οποία θα διδάσκει ο κος Σαρίμβεης. Ο κάθε φοιτητής παρακολουθεί τις ώρες που τον εξυπηρετούν ανάλογα με το υπόλοιπο του πρόγραμμα εκείνη την ημέρα.

Την Τετάρτη τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Το πρώτο δίωρο (09:45-11:30) θα αντιστοιχεί για όλους σε προαιρετικό εργαστήριο στο pc lab. Για την εγγραφή σας στο συγκεκριμένο εργαστήριο συμπληρώνετε το όνομα σας στις καταστάσεις που βρίσκονται σε πίνακα ανακοινώσεων έξω από το Εργαστήριο Αυτόματης Ρύθμισης και Πληροφορικής, στον διάδρομο παράλληλα με εκείνον του pc lab. Οι φοιτητές θα ενταχθούν σε 1 από τις 3 (ίσως και 2 αν υπάρχει χαμηλή ζήτηση) ομάδες, ανάλογα με το σε ποια θα γράψουν το όνομα τους. Κάθε ομάδα θα συμμετάσχει σε (πιθανότατα) 3 εργαστήρια συνολικά, 1 κάθε 3η εβδομάδα. Στην πορεία θα δοθεί η δυνατότητα εκπόνησης μιας προαιρετικής εργασίας η οποία συνεισφέρει (μόνο θετικά) στο βαθμό του μαθήματος, σε ποσοστό 20%.
Το δεύτερο δίωρο (11:45-13:30) θα αντιστοιχεί σε κοινό για τα δύο τμήματα μάθημα θεωρίας πιθανότατα στο Αμφ. 2.

Σημείωση: Το πρώτο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί (και θα αφορά όπως είναι λογικό την Α' Ομάδα) προγραμματίζεται πιθανότατα για την Τετάρτη 30/4.

Τέλος, όσον αφορά το σύγγραμμα που διανέμεται από τον Εύδοξο, ο κος Σαρίμβεης είπε πως φέτος θα εργαστούμε με την πρώτη από τις 2 διαθέσιμες επιλογές, δηλαδή το εξής βιβλίο:
[22722697] "Ελεγχος Διεργασιών", Νταουντίδης Π., Μαστρογεωργόπουλος Σπ., Παπαδοπούλου Σημ., 2012, ΤΖΙΟΛΑ, ISBN: 978-960-418-390-6
οπότε προτείνεται η παραγγελία αυτού. Στο παρελθόν το μάθημα γινόταν με βάση την άλλη επιλογή όμως τώρα προστέθηκε στις επιλογές το παραπάνω βιβλίο, το οποίο είναι νεότερο και επικεντρώνει περισσότερο στα θέματα που μας αφορούν.

Υ.Γ.:
Spoiler: show
Για περαιτέρω ερωτήσεις που έχετε (ίσως ξέχασα να αναφέρω κάτι) απαντήστε στο topic ή στείλτε μου pm αν δε θέλετε να το επιβαρύνετε (αν και μπορεί αυτό που θα ρωτήσετε να είναι χρήσιμο για όλους).
Ζητώ συγγνώμη σε περίπτωση που μεταφέρω κάτι λάθος, αν συμβαίνει αυτό και το καταλάβει κανείς ας μου το πει για να διορθώσω, αν το καταλάβω μόνος μου πάλι δε θα το αφήσω έτσι.
Disclaimer: Δεν φέρω καμία ευθύνη στην περίπτωση που λανθασμένες πληροφορίες από πάνω αλλάξουν τη ροή της ιστορίας και καταστρέψουν τη ζωή κάποιου. ;)
Kuchiki Byakuya

Re: [8ο] Ρύθμιση Διεργασιών (2013-14)

4
Ανακοινώσεις από το site του μαθήματος,προς επιβεβαίωση του τίμιου ανταποκριτή του αναγνωστηρίου 007...
#avoidtriplepost
10-04-2014
Αναβολή Μαθημάτων

Δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στη «Ρύθμιση Διεργασιών» τις Παρασκευές 11 Απριλίου και 25 Απριλίου λόγω συμμετοχής του διδάσκοντα σε συνέδρια. Τα μαθήματα θα αναπληρωθούν στη διάρκεια του εξαμήνου. Το μάθημα θα γίνει κανονικά τη Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου.
10-04-2014
Προαιρετικά εργαστήρια Matlab-Simulink

Από την Τετάρτη 30 Απριλίου και ώρα 9.45-11.30 ξεκινούν τα προαιρετικά εργαστήρια Matlab/Simulink στο PC-Lab στο πλαίσιο του μαθήματος «Ρύθμιση Διεργασιών». Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να σημειώσουν τα ονόματά τους στις καταστάσεις που έχουν αναρτηθεί έξω από τη μονάδα Αυτόματης Ρύθμισης και Πληροφορικής (στον απέναντι διάδρομο από το PC-lab) 3.
Και για τα την επερχόμενη εξέταση...
10-04-2014
Λύσεις των θεμάτων Ιουνίου 2013

Αναρτήθηκαν οι λύσεις των θεμάτων Ιουνίου 2013.
Πηγή
"People don’t listen, they just wait for their turn to talk."
— Chuck Palahniuk

Re: [8ο] Ρύθμιση Διεργασιών (2013-14)

6
Αυτά λες?
ThemJun2013R8.pdf
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: [8ο] Ρύθμιση Διεργασιών (2013-14)

8
Την Τετάρτη 7/5 δεν θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο της ρύθμισης για το 2ο τμήμα λόγω των φοιτητικών εκλογών.
Το 2ο τμήμα θα κάνει το εργαστήριο την Τετάρτη στις 14 του μήνα!

Re: [8ο] Ρύθμιση Διεργασιών (2013-14)

9
Από την Παρασκευή 9 Μαΐου τα μαθήματα της «Ρύθμισης Διεργασιών» και στα δύο τμήματα θα γίνονται στην αίθουσα 29 αντί του Αμφ. 2, τις ίδιες ακριβώς ώρες που ίσχυαν ως τώρα. Η αλλαγή αυτή αφορά μόνο στο πρόγραμμα της Παρασκευής και δεν επηρεάζει το πρόγραμμα της Τετάρτης.
[offtopic]
Συγγνώμη, αλλά εμείς οι άμοιροι που κάνουμε ΦΧΙΙΙ με την κυρία Δημοτίκαλη εκείνη την ώρα στην 29 τί θα κάνουμε? Έτσι απλά μας διώχνετε? :cry: :cry:
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: [8ο] Ρύθμιση Διεργασιών (2013-14)

10
Επειδή τελειώνουμε τους μετασχηματισμούς laplace και ίσως είδαμε σήμερα κάποια πιο complicated παραδείγματα αντίστροφου μετασχηματισμού Laplace, και μιας και κάνουμε Matlab( :heart: :heart: ), εδώ μπορείτε να βρείτε πως σας υπολογίζει η matlab τον αντίστροφο μετασχηματισμό. Είναι καλό για μια επαλήθευση στις ασκήσεις που θα λύνουμε :bigbeer:
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding