Re: [7ο] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2013-14)

12
Από ύλες δεν ξέρω.
Για την εξέταση:
μας είχε πει ο κ. Ζουμπουλάκης ότι στην εξέταση του εργαστηρίου μπαίνουν 5 ερωτήσεις εκ των οποίων διαλέγεις τις 2. Οι 5 ερωτήσεις είναι καθεμία από διαφορετικό πείραμα εκ των 13 (ανεξαρτήτως του αν τις έχει κάνει κάποιος και τις 13 πειραματικές ασκήσεις).
Από θέματα:
-ένα θέμα κ. Μπακόλας ένα θέμα κ. Κουή (υπολογιστικά) εκ των οποίων επιλέγεις το ένα.
-δεν θυμάμαι πόσα ο κ. Ζουμπουλάκης όπου διαλέγεις αλλά με συγχωράτε για τους αριθμούς.
-δύο θέματα η κ. Βασιλείου που τα γράφουμε όλα.

Ο κ. Ζουμπουλάκης είχε πει ότι βάζει κρίσεως. Όσα αναφέρω είναι πληροφορίες που δόθηκαν από τον ίδιο τον κ. Ζουμπουλάκη σε ώρα μαθήματος-διαλείμματος (θα σας γελάσω ποιο απτα δύο :bleh: )
Αυτά! :)
Einmal ist keinmal

Re: [7ο] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2013-14)

13
Θυμάμαι πέρσι στο κομμάτι του εργαστηρίου είχε πέσει η υπέρυθρη θερμογραφία, η υπερηχοσκόπηση, το PMMA, η ποροσιμετρία υδραργύρου και η υγρομετρική συμπεριφορά. Στη θερμογραφία νομίζω ζητούσε την αρχή της μεθόδου και που εφαρμόζεται, στην υπερηχοσκόπηση δε θυμάμαι γιατι δεν το χα κάνει και δεν το είχα διαβάσει, στo PMMA(plexiglass) ζητούσε τη περιγραφή, νομίζω του πειράματος, τι πολυμερισμό έχουμε και ποιο φαινόμενο εμφανίζεται, στην ποροσιμετρία να γράψουμε τα είδη των πόρων και τι μετράμε με την ποροσιμετρία και στην υγρομετρική συμπεριφορά με ποιούς τρόπους εμφανίζεται η υγρασία. Γενικά, εμένα μου φάνηκε απαιτητικό το κομμάτι του εργαστηρίου και έπρεπε να τα ξέρεις πολύ καλά γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος.

Όσο για το υπόλοιπο κομμάτι με τα ανοιχτά βιβλία, ο μπακόλας με την Κουή έβαλαν 2 θέματα με επιλογή ενός: το ένα ήταν μέσα από το βιβλίο, θεωρητικό και είχες να αντιγράψεις 2 σελίδες ενώ το άλλο ήταν μια άσκηση με τάση-παραμόρφωση που δεν έπαιρνε πάνω από 2 λεπτά να τη λύσεις. Τα κομμάτια της Βασιλείου( 3 ερωτήσεις, όχι επιλογή) και του Ζουμπουλάκη( 2 ερωτήσεις, μια με διαγράμματα και μια με ηλεκτρική κουζίνα, με επιλογή μιας ερώτησης) ήταν κρίσεως αλλά αρκετά απλά.

Re: [7ο] Επιστήμη και Τεχνική Υλικών (2013-14)

17
Γενικά από το βιβλίο. Όμως ενημερώθηκα πριν λίγο ότι κάποια βιβλία δεν έχουν αυτό το κομμάτι, έτσι για αυτή τη περίπτωση προτείνω να κάνεις τον σταυρό σου :p
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding
cron