Αξία διαδρομής ταξί

1
Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν τα λεφτά που πληρώσατε σε εναν ταξιτζή είναι σωστά και δεν σας κορόιδεψε??? Εγώ πάντως αρκετές :P Βρήκα την παρακάτω ιστοσελίδα όπου μπορείτε να υπολογίσετε την αξία μίας διαδρομής ταξί. Κάντε δεξί κλικ πάνω στο χάρτη για να επιλέξετε αφετηρία και τέρμα και στη συνέχεια επιλέξτε νυχτερινή ή όχι ταρίφα. Και voila... Το σωστό κόστος της διαδρομής :D Ελπίζω να σας βοήθησα κάπως, ειδικά εσάς τους ξενύχτηδες :P

Υπολογισμός αξίας διαδρομης ταξί
"I went numb when I learned to see..."

Re: Αξία διαδρομής ταξί

3
Νομίζω είναι συνδεδεμένο το μηχάνημα με τη μηχανή και κατά κάποιο τρόπο συνδέει απόσταση και χρόνο, κατά πάσα πιθανότητα με ταχύτητα. Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται το κόστος είναι ανάλογος με το ρυθμό κάλυψης απόστασης, δηλαδή αν πηγαίνεις πολύ σιγά(με μικρή ταχύτητα) θεωρεί ότι στον ίδιο χρόνο καλύπτεις μικρότερη απόσταση και ανεβαίνει πιο αργά ενώ με μεγάλη ταχύτητα θεωρεί ότι στον αντίστοιχο χρόνο καλύπτεις μεγαλύτερη απόσταση και τρέχει πιο γρήγορα..
I'll try to forget you
And I know that I will
In a thousand years

4
Νομίζω οτι η βασική αρχή στην τιμολόγηση μιας κούρσας είναι ο χρόνος. Όμως αν πχ θες να πάρεις ταξί απο την Πολυτεχνειούπολη με προορισμό πχ τη Βούλα που είναι τουλάχιστον καμια 10χλμ τότε θα πέσει έξτρα "χιλιομετρική" χρέωση ακόμα και αν πάει σε λιγότερο χρόνο απο ότι θα έκανε ένα ταξί τη διαδρομή Κέντρο - Νέα Σμύρνη που είναι σχετικά κοντά αλλά μπορεί να κολλήσει στην κίνηση... Κάπως έτσι το έχω καταλάβει. Δεν ξέρω αν ισχύει όμως :P

6
Για την ακρίβεια, είναι μυστικές φόρμουλες εξαγωγής ΜΕΓΙΣΤΟΥ κόστους. :D Αν και προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ ταξί από το πολυτεχνείο για το σπίτι μου. Όσα λεφτά κι αν έχεις ποτέ δεν ξέρεις αν είναι αρκετά.. :lol:
I'll try to forget you
And I know that I will
In a thousand years

7
Την διαδρομή απο την πολυτεχνειούπολη μέχρι το σπίτι μου (Νέα Σμύρνη) την έχω κάνει με ταξί μόνο μια φορά που είχαν απεργία τα ΜΜΜ και δεν πρόκειται να την ξανακανω :P Κοστολόγηση 16 ευρώ, και πάλι καλά να λέτε :P

8
Βασικά σκεφτείτε το εξής:

1. Πηγαίνοντάς τον πολύ μακριά τον βγάζεις από την περιοχή του και γενικώς την περιοχή που θέλει να δουλέψει (θα βρει πιο εύκολα πελάτες κτλ). Αν εσύ τον πάρεις από το κέντρο και τον πας στις ερημιές (για να τον αποπλανήσεις :P ), θα πρέπει να κάνει μετά πολύ δρόμο για να ξαναβρεί πελάτες. Δηλαδή ξοδεύει πετρέλαιο χωρίς να κερδίζει κάτι.
2. Δεν έχει σχέση μόνο ο χρόνος αλλά και η ταχύτητα. Τα αυτοκίνητα αποδίδουν περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο εύρος στροφών του κινητήρα, υποθέτω σχετικά υψηλό. Αν ο άλλος σιγά σιγά στην κίνηση καίει περισσότερο.

Πάντως αντιλαμβάνομαι γιατί ο κόσμος στην Αθήνα αποφεύγει τα ταξί... (πέρα από τη μεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε άκρως εκνευριστικό ταξιτζή) Μια φορά είχε ένας φίλος (ονόματα δε λέμε σπίτια δεν κλείνουμε :P ) την ιδέα να μας κεράσει μπυρίτσες Κυριακή βράδυ στο Φάληρο. Μένω κοντά στην Πολυτεχνειούπολη... Μετρό γιοκ μετά, αυτός θα γύριζε με αυτοκίνητο (έμενε κοντά) καθώς και ο άλλος φίλος που ήταν μαζί. Δεν είχα ιδέα πόσο θα κοστίσει η διαδρομή με το ταξί, μετρό δεν υπήρχε κοντά. Ευτυχώς με γύρισε αυτός σπίτι (να 'ναι καλά το παιδί). Σημειώνω ότι κάναμε περίπου μια ώρα και στη διαδρομή σταματήσαμε σε βενζινάδικο.... Η Αθήνα είναι τεράστια! :P

(Στο Ηράκλειο όποτε έχω πάρει ταξί ποτέ δεν έχει πάει πάνω από την ελάχιστη χρέωση)

9
PeriklisP έγραψε:Και εγω παντα αναρωτιομουν πως βγαζουν το κοστος!
Δηλαδη για να καταλαβω, παει ΚΑΙ με την διαρκεια ΚΑΙ με το μηκος?
Το ξέρω οτι δεν υπάρχουν πονηρές φράσεις, αλλα μόνο πονηρά μυαλά... Αυτό όμως δεν θα γινόταν άνετα διαφήμιση προφυλακτικών; :P

@Makis H
Οι μπύρες ήταν στη Γλυφάδα και όχι στο Φάληρο... :lol:
If opportunity doesn't knock... Build a door ;)

10
Ρε Μάκη, ήταν ανάγκη να κοιμηθείς σπίτι σου εκείνη τη νύχτα? Χάθηκε ο κόσμος να ξημερωνόσουν στο σπίτι κάποιου απτους δύο φίλους σου, και μόλις ξεκινούσαν τα μέσα, πήγαινες κι εσύ εκεί που ήθελες? Έτσι θα γλίτωνες και την ταρίφα στον ταξιτζή(υποθετικά) και τα λεφτά στο βενζινάδικο
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα