Re: Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

11
@panagiota: σωστή παρατήρηση! :T:
Το έφτιαξα. Τώρα όλα τα links (είτε στέλνουν εκτός είτε εντός forum) ανοίγουν σε νέα καρτέλα. Αυτό συμβαίνει στα posts και στα πεδία "Περιγραφή" και "Ύλη" της Βιβλιοθήκης Υλικού, καθώς και εκεί χρησιμοποιείται το ίδιο bbcode. Οι σύνδεσμοι στα "Αρχεία" εξακολουθούν να ανοίγουν στο ίδιο tab.

Re: Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

12
Δυο αλλαγές στον "πλήρη κειμενογράφο":
1. Εμφανίζεται πλέον ως προεπιλεγμένη η καρτέλα "προσθήκη συνημμένου", καθώς από ότι φαίνεται πολλοί έχουν πρόβλημα να τη βρουν.
2. Άλλαξε το ύψος του πεδίου μηνύματος από 15 σε 35 γραμμές, ώστε να είναι πιο άνετη η σύνταξη μεγάλων μηνυμάτων και να έρχεται περίπου στο ίδιο ύψος με τη στήλη των emoticons κτλ.

Παρακαλώ αναφέρετε αν αντιμετωπίσετε σχετικά προβλήματα. :)

Re: Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

13
Όπως ίσως αντιληφθήκατε, πριν λίγες μέρες προστέθηκαν δυο εικονίδια "W3C XHTML 1.0 (valid)" και "W3C CSS (valid)" στο κάτω μέρος της κεντρικής σελίδας. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχθηκε και διορθώθηκε ο XHMTL-CSS κώδικας, σύμφωνα με το W3C, τον επίσημο οργανισμό που είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη των σχετικών προτύπων διαδικτύου. Ελέγχθηκαν όλες οι βασικές σελίδες του forum.

Αυτό έγινε για να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν ομοιόμορφη εμφάνιση της σελίδας σε όλους τους browsers. Επειδή έγιναν αλλαγές σε πολλά σημεία, μπορεί κάτι άλλο να "χάλασε". Συνεπώς, αν βρείτε κάποιο πρόβλημα, παρακαλώ να το αναφέρετε. :) (αν και δοκιμάστε πρώτα ένα refresh)

Re: Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

14
Μεγάλωσα λίγο τα κουμπιά για αλλαγή σελίδων, καθώς από ότι φαίνεται δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα σε όσους μπαίνουν μέσω φορητών συσκευών. Φυσικά χρειάζονται πολλά βελτίωση για τις φορητές συσκευές, αλλά προσωρινά αυτό.

Re: Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

15
Επίσης από φορητές συσκευές δεν εμφανίζει το κουμπί "ευχαριστώ". μπορείς να κοιτάξεις αν γίνεται να το φτιάξεις??
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

17
Είχα κάνει log-in... (αν δεν είχα κάνει log-in πώς θα σχολίαζα την απουσία του κουμπιού :razz: ) μήπως φταίει ότι μπαίνω από Opera;
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Αλλαγές στο chemeng-ntua.gr

18
Ενεργοποιήθηκαν τα Atom (RSS) feeds στο forum. Έτσι, μπορείτε να παίρνετε πχ ειδοποιήσεις για νέα posts χρησιμοποιώντας ένα add-on στον browser σας, ή μια web ή εξωτερική εφαρμογή. Είναι αντίστοιχο με ένα mail notifier (αν τυχόν χρησιμοποιείτε).

Ενδεικτικά, δείτε το Bamboo για Firefox ή το RSS Feed Reader για Chrome.

RSS Feeds παρέχονται και από την ιστοσελίδα της σχολής καθώς και από πολλές άλλες σελίδες.

Το μόνο που έχετε να κάνετε αφού εγκαταστήσετε πχ ένα από τα παραπάνω add-ons, είναι να γράψετε σε αυτό τη διεύθυνση του site που σας ενδιαφέρει. Αυτό θα βρει τις διαθέσιμες λίστες. Αν στο δικό μας forum εγγραφείτε στην "Ενεργά θέματα", τότε θα παίρνετε κάποια ειδοποίηση όποτε γράφεται νέο post. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε μόνο σε κάποιο topic ή subforum που σας ενδιαφέρει.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε κάθε πότε θα ψάχνει για ενημερώσεις στη λίστα, πώς θα σας ειδοποιεί κτλ.
Σημείωση: Το Bamboo by default κάνει subscribe στις λίστες του Mozilla Foundation. Μπορείτε να τις διαγράψετε επιλέγοντας τη σχετική ομάδα και πατώντας το κόκκινο "Χ" που βρίσκεται πάνω από τη λίστα με τα feeds.
Εικόνα
cron