Νέο επίτευγμα στην τηλεμεταφορά

1
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την εφημερία "Το Βήμα":
Από την εφημερίδα Το Βήμα έγραψε:ΛΟΝΔΙΝΟ. Η φράση «Διακτίνισέ με, Σκοτ» από τη θρυλική διαστημική σειρά «Σταρ Τρεκ» ίσως ακουστεί και στην πραγματικότητα πιο σύντομα απ΄ όσο πιστεύαμε μετά το νέο επίτευγμα στον τομέα της έρευνας τηλεμεταφοράς. Η τηλεμεταφορά είναι η εξαΰλωση ενός αντικειμένου (ή ενός σήματος), η μεταφορά των πληροφοριών για τη δομή του και η επιτυχής ανασύστασή του σε άλλη τοποθεσία. Τα τελευταία χρόνια πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλον τον κόσμο πραγματοποιούν πειράματα τηλεμεταφοράς ύλης και δεδομένων.

Εχει επιτευχθεί τηλεμεταφορά δεδομένων σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων, αλλά και τηλεμεταφορά ύλης σε μικρές αποστάσεις. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καμπέρας κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν σωματίδια σε απόσταση λίγων μέτρων. Το επίτευγμα δεν αφορά την απόσταση αλλά το μέγεθος των σωματιδίων, τα οποία ήταν, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, εκατό φορές μεγαλύτερα από τα σωματίδια που έχουν τηλεμεταφερθεί ως σήμερα. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο δέσμες λέιζερ οι οποίες λειτουργώντας με τρόπο ανάλογο με αυτόν του θαλάμου διακτίνισης στο διαστημόπλοιο «Εντερπράιζ» εξαφάνισαν τα σωματίδια από το ένα σημείο και τα εμφάνισαν σε ένα άλλο λίγα μέτρα πιο κάτω.

Re: Νέο επίτευγμα στην τηλεμεταφορά

2
Παλι μισα μας τα λεει... Γιατι μεγεθος μιλαμε;
Δεν ειναι οι εφημεριδες για τεχνολογικη ενημερωση :geek:
(μονο εμενα μου φαινεται αστεια η εννοια της "τηλεμεταφορας" δεδομενων?)
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

Re: Νέο επίτευγμα στην τηλεμεταφορά

3
Εξαρτάται τι εννοεί με τις λέξεις "τηλεμεταφορά" και "Δεδομένα".
Προσωπικά έχω στο μυαλό μου την τηλεμεταφορά ως κάτι που θα είναι καινούργιο μόνο όσον αφορά την ύλη. Και όταν λέει ότι τα τηλεμετέφεραν, εννοεί ότι εξαυλώθηκαν στο ένα σημείο και αναδημιουργήθηκαν στο άλλο; Τί στο καλό;
I'll try to forget you
And I know that I will
In a thousand years