Re: [2ο] Φυσικοχημεία Ι (2012-13)

22
alex έγραψε:Edit: Ενδεχόμενως να είναι πιο ορθή ως αιτιολόγηση το ότι έχεις υγρό, άρα πρακτικά η πίεση δεν αλλάζει ιδιαίτερα (μένει σταθερή δηλαδή) συναρτήσει της θερμοκρασίας, όσο δεν υπάρχει αλλαγή φάσης.
Ούτε αυτό που έκανες edit, την ''μαργαριταριά'', ούτε αυτό που λες οτι η Πίεση δεν αλλάζει ιδιαίτερα (που το ξέρεις????), ισχύει.

Εγω εδώ βλέπω ότι:
Εικόνα
Για ίδια πυκνότητα (δηλαδή όγκο για δεδομένη μάζα) μετάβάλλεται το P με το T και μάλιστα σχεδόν γραμμικά (πέτα τα δεδομένα σε excelόφυλλο).
alex έγραψε:Τα υγρά πρακτικά ασυμπίεστα θεωρούνται. Άρα ουσιώδεις μεταβολές στην πίεσή τους δεν υπάρχουν γενικά (και λογικά και λόγω θέρμανσης, εφόσον φυσικά μένουμε στην υγρή φάση). Άρα την θεωρώ μια ικανοποιητική προσέγγιση (και μάλιστα εντός της λόγικης Μασαβέτα, ότι δηλαδή κάνουμε τους ακριβέστερους δυνατούς υπολογισμούς συναρτήσει των δεδομένων μας).
Το ότι βγάζουμε το ίδο αποτέλεσμα ενθαρρυντικό είναι (και μάλλον ενδεικτικό του ότι ορθή πρέπει να είναι η παραδοχή μου). ;)

Πάντως το ότι στέκει ως παραδοχή στέκει. Θα το δεις και σε μαθήματα μεγαλύτερου εξαμήνων (πχ Φαινόμενα Ι).
Είναι μία λάθος παραδοχή εντελώς (την έχεις μάλλον παρερμηνεύσει). Ασυμπίεστα σημαίνει σταθερή πυκνότητα, όχι πίεση. Σταθερή πυκνότητα για δεδομένη μάζα.

Και για να αποδείξω του λόγου το αληθές ότι δεν δεν είναι μηδεν το 2ο σκέλος:
Εικόνα
με (thermal expansion coefficient -> συντελεστής θερμικής διαστολής)
Εικόνα
και (the isothermal compressibility -> συντελεστής θερμικής συμπιεστότητας)
Εικόνα
Επομένως, καταλήγουμε στην λύση που έδωσα, η οποία πραάγματι περιλαμβάνει αυτούς του περίφημους συντελεστές (τους οποίους και έδινε ο Μασαβέτας και βρίκσονται στο τέλος του Playboy).

Μην του γράφετε ΠΑΠΑΤΖΙΕΣ του ανθρώπου! :help: :shock:

Πηγές:
http://www.engineeringtoolbox.com/fluid ... d_309.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Relations_ ... capacities
http://www.mpe.mpg.de/~williams/thermo.pdf

Δόθηκε προειδοποίηση. Περισσότερα εδώ.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Κυρ 30 Ιουν 2013, 11:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Προσθήκη alert
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: [2ο] Φυσικοχημεία Ι (2012-13)

23
Μάλιστα. Έχεις δίκιο. Με την λύση μου προφανώς δεν διεκδίκησα το αλάθητο του Πάπα (άλλοι φαίνεται ότι θεωρούν ότι το έχουν). Ήταν μια ιδέα επίλυσης, την οποία και θέλησα να μοιραστώ με άλλα άτομα (και να ακούσω και σχόλια επί αυτής). Γενικώς δεν καταλαβαίνω το επιθετικό ύφος σε φάση "τι μας λες ρε ούφο". Δέχομαι την κριτική, αποδέχομαι τα λάθη μου, όσο δεν με προσβάλει η συμπεριφορά του "κριτή". Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να γράψω ξανά στο φόρουμ. Μάκη θα σε παρακαλούσα να κλείσεις τον λογαριασμό μου.

Υ.Γ.: 3ο άτομο (μεταξύ των γνωστών μου) το οποίο χάνετε λόγω του στυλ που έχετε αποκτήσει. Προσέξτε το. Φιλικά πάντα! :)

Re: [2ο] Φυσικοχημεία Ι (2012-13)

25
Υποτίθεται ότι το φόρουμ υπάρχει για να προάγει τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των φοιτητών.. Ως εκ τούτου θεωρώ ιδιαίτερα άσχημο γεγονός την "επίθεση" εναντίον ενός συμφοιτητή μας που στην τελική μοιράστηκε τη λύση του μαζί μας μόνο και μόνο για να μας βοηθήσει.. Θα ήταν χρήσιμο κάποιοι να σταματήσουν να το παίζουν ξερόλες!!!

Re: [2ο] Φυσικοχημεία Ι (2012-13)

26
Πράγματι Bravesirrobin το ύφος σου ήταν ενοχλητικό ακόμη και σε μένα που απλά ήθελα να δω κάποιες ιδέες επί του θέματος και δεν έχω καμία σχέση με τον Alex. Αντιθέτως τον συγχαίρω που μπήκε στη διαδικασία να μοιραστεί τις ιδέες του και το υλικό που διαθέτει για ένα μάθημα ταμπού. Αντικειμενικά το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών δεν μπορεί να λύσει τις ασκήσεις (θέματα) αυτού του μαθήματος με σιγουριά. Δυστυχώς πάντα υπάρχει μια σκιά. Επιπλέον, αν δεν κάνω λάθος, σκοπός αυτού του forum είναι να λύνουμε τις απορίες μας φιλικά, αλλιώς θα πηγαίναμε κατευθείαν στον κ. Μασαβέτα.

Re: [2ο] Φυσικοχημεία Ι (2012-13)

27
Καλείται να απολογηθεί ο κατηγορούμενος BravesirRobin...

Μου αρέσει που ο Brave ήταν το υπόδειγμα του forumίτη μέχρι χτες, αλλά δυστυχώς για αυτόν όλα άλλαξαν μέσα σε ένα post...
Κρίμα... :(
To trolls: Get a life and stop trying to boost your ego by annoying or trying to put others down.

Re: [2ο] Φυσικοχημεία Ι (2012-13)

29
Spoiler: show
(Στο σωστό τόπικ αυτή τη φορά)
Προτείνω να τιμωρήσουμε το παλουκάρι με 10 σπανκιές στον λώκο και να το ξεχάσουμε :giveup:
Θα χορέψετε ...

Re: [2ο] Φυσικοχημεία Ι (2012-13)

30
Επιτρέψτε μου να παρενέβω να πω δυο λόγια, μιας και αναφέρθηκε το όνομά μου και επειδή τυχαίνει να σας γνωρίζω και τους δυο προσωπικά (νομίζω δεν γνωρίζεστε μεταξύ σας). Τονίζω ότι δεν σκοπεύω να υπερασπιστώ τον BrAVeSirRObin, παρότι, γνωρίζοντάς το, καταλαβαίνω το στυλ του, όπως καταλαβαίνω και το πώς νιώθεις εσύ. Μεταξύ σας θα τα βρείτε, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.

Η άποψη του διαχειριστή MakisH:
alex έγραψε:Υ.Γ.: 3ο άτομο (μεταξύ των γνωστών μου) το οποίο χάνετε λόγω του στυλ που έχετε αποκτήσει. Προσέξτε το. Φιλικά πάντα! :)
Να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά κάτι: κάποια παιδιά εδώ μέσα έχουμε δυο "ρόλους". Είμαστε από τη μια μέλη όπως όλοι και από την άλλη κάνουμε κάποιες "οργανωτικές" δουλειές (συντονιστές). Σε καμία περίπτωση το forum δεν "είμαστε εμείς". Όπως έχεις καταλάβει, μπορείτε να σφάζεστε ελεύθερα, όπως σε όλα τα άλλα fora ή στο facebook. Το να λες "δεν ξαναγράφω επειδή είστε έτσι", είναι σαν να λες στον Zuckenberg "δεν ξαναγράφω στο facebook επειδή αυτοί οι χρήστες με προσβάλουν". Από τη στιγμή που νιώθεις προσβεβλημένος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την "αναφορά" για το μήνυμα που σε προσβάλει και το κάθε μέλος να υποστεί την προβλεπόμενη ποινή (συνήθως προειδοποίηση) αν κριθεί ότι όντως υπάρχει θέμα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, ως διαχειριστής MakisH δίνω και στο μέλος MakisH προειδοποίηση ή και αποκλεισμό, κάτι που πάντα συζητάμε όλοι οι συντονιστές όποτε προκύπτει θέμα. Κοινώς, αν έχεις πρόβλημα με το τι λέει το μέλος MakisH, πες την στον MakisH, όχι στο forum. Όπως αυτό που έγραψε ο Brave σε προσέβαλε, άλλοι τρεις από κάτω σου στάθηκαν. Έτσι λειτουργεί μια συζήτηση στο internet (και όχι μόνο).

Δεν θα κλείσω ακόμα τον λογαριασμό σου, όπως ζήτησες (σεβαστό), καθώς υποθέτω θα ακολουθήσει κάποια συζήτηση στην οποία ίσως να θέλεις να σχολιάσεις. Θα περιμένω δεύτερη "αίτηση" (η οποία φυσικά μπορεί να γίνει με προσωπικό μήνυμα αν προτιμάς). Φυσικά είναι αναστρέψιμη οποιαδήποτε στιγμή, αφού μόνος σου το διαλέγεις.

Η άποψη του μέλους MakisH (που γνωρίζει προσωπικά και τους δυο):
Η συζήτηση ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα (τώρα τη διάβασα) και πραγματικά μου άρεσε που σε topic μαθήματος έγινε συζήτηση με... τόσες εξισώσεις! Κοινώς: επιτέλους πραγματική συζήτηση με απορίες και απαντήσεις! Προσωπικά δεν θα έβαζα τη φράση "Μην του γράφετε ΠΑΠΑΤΖΙΕΣ του ανθρώπου!", καθώς όντως είναι λίγο τραβηγμένη, ή τουλάχιστον ξεφεύγει από το δικό μου ύφος. Κατά τα άλλα, κρίνοντας από το μήκος της ανάλυσης, νομίζω ότι η επί του όλου διάθεση ήταν για βοήθεια. Για τον alex, πιστεύω ότι έχει λόγους να νιώθει ότι δέχεται επίθεση, συνδυάζοντάς ίσως το γεγονός με παλιότερα posts χρηστών που ίσως τον έχουν ενοχλήσει. Νομίζω ωστόσο ότι, βλέποντας μονάχα αυτό το topic, η αντίδραση είναι κάπως υπερβολική. Αν έχετε άλλα-προηγούμενα θέματα μεταξύ σας, θα πρέπει να τα λύσετε μεταξύ σας.

Φιλικά και, επαναλαμβάνω, μιλάει ο άνθρωπος MakisH. :-)