Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

1
Είναι σίγουρα νωρίς, καθώς για πολλούς δεν έχει τελειώσει ακόμα η εξεταστική, αλλά για πείτε τις απόψεις σας για τα μαθήματα επιλογής 5ου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Πέμ 09 Φεβ 2017, 7:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

2
Εσύ συγκεκριμένα, αλλά και σε όποιον αρέσει ιδιαίτερα ο προγραμματισμός και τα μαθηματικά, οφείλεις (λέμε τώρα :P) να πάρεις πεπερασμένα στοιχεία (δηλαδή "Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ")

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

3
Εγώ είχα επιλέξει ανάλυση ανταγωνισμού και έρευνα αγοράς αφού είχα αποκλείσει όλα τα άλλα, όχι ότι μου άρεσε περισσότερο. Καλό ήταν , πολύ κουραστικό όπως όλα του Καλογήρου γιατί θέλει παρακολούθηση, έχει μια σχετικά ενδιαφέρουσα αλλά πολύ απαιτητική εργασία promotion ενός προϊόντος αλλά βάζει πολύ πολύ καλούς βαθμούς σε όσους τα κάνουν όλα αυτά. Επίσης ξέρω ότι ο Μπουντουβής είναι πολύ καλός στο επιλογής του, αν κι εγώ δεν τα πήγαινα πολύ καλά με fortran κλπ (ίσως το μόνο αξιόλογο του εξαμήνου και εύκολο αν σου αρέσει το comsol και ο προγραμματισμός). Επίσης υγρούς κρυστάλλους κατά την γνώμη μου το επιλέγεις μόνο αν πας να το δώσεις. Αν πάρεις απαλλακτική, επειδή είναι όλα τα θέματα παρόμοια, βαριέται η καθηγήτρια και οι βαθμοί που παίζουν είναι χαμηλοί για πολλαπλής. Αυτά από εμπειρίες φίλων μου που το πήραν. Για τα άλλα δεν έχω άποψη

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

4
Για να μην "τρομάζω" κόσμο πάντως, η βασική "υποχρέωση" του μαθήματος είναι μια εργασία στο COMSOL, λίγο πιο απαιτητική από του 4ου εξαμήνου. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, μπορείς και να μην "λερώσεις τα χέρια σου" με προγραμματισμό, απλώς δεν μπορείς να πάρεις πάνω από κάποιον βαθμό έτσι. Στις εργασίες με κώδικα, δίνεται έτοιμο ένα μέρος του κώδικα και εσύ χτίζεις το υπόλοιπο. Χωρίς να είναι και παιχνιδάκι αυτό, πρέπει να καταλάβεις τι γίνεται με τη μέθοδο, τον κώδικα κτλ. Κατά τα άλλα, τελική εξέταση δεν υπάρχει.

Για μια χρονιά (πέρσι) είχε πάρει ο Μπουντουβής και το "Υπολογιστικές Μέθοδοι Ανάλυσης και Σχεδιασμού" του 8ου, το οποίο συνδεόταν με αυτό του 6ου και είχε μέσα ΠΟΛΥ προγραμματισμό (μέθοδος GMRES για επίλυση συστημάτων και παράλληλος προγραμματισμός). Τώρα όμως το πήρε ο Κοκόσης και πιθανότατα θα κάνει διαφορετικά πράγματα.

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

5
Γενικά του Μπουντουβή είναι πολύ αξιόλογο σαν αντικείμενο γιατί πρακτικά σε βάζει στο ζουμί των αριθμητικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην πράξη σε προβλήματα μηχανικής. Αν πάλι δε σου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά/προγραμματισμός μπορείς με την εργασία του Comsol που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική να περάσεις το μάθημα με 8. Απλά το όλο νόημα στο μάθημα είναι να γράψεις κώδικα για πεπερασμένα στοιχεία, που αν και αρκετά κουραστικό σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα μετά.
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

6
Εγώ στο 6ο εξάμηνο είχα πάρει το μάθημα των υγρών κρυστάλλων. Αρκετά ενδιαφέρον, το αντικείμενο του μαθήματος δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μάθημα απο το πρόγραμμα σπουδών. Μαθαίνεις τα βασικά και κάτι παραπάνω σε μία πολύ βασική πλέον τεχνολογία της ζωής μας. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε τελική γραπτή εξέταση ή σε παρουσίαση εργασίας γύρω απο κάποια εφαρμογή υγρών κρυστάλλων (τηλεοράσεις, καθρέπτες, τζάμια, αυτοκίνητα, βαφές κλπ κλπ). Την ώρα που παρουσιάζεις σε ρωτάει η καθηγητρια και 2-3 βασικα πραγματα γυρω απο τους υγρους κρυσταλλους κ εχεις εναν "εύκολο" βαθμό.

Ελπίζω να βοήθησα! :)
"I went numb when I learned to see..."

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

7
Πολύ ωραία 'έπεσαν' στο τραπέζι σχεδόν όλα τα μαθήματα :nerd: , το post ήταν περισσότερο για τα υπόλοιπα παιδιά του εξαμήνου, καθώς εγώ έχω κατασταλάξει καιρό :tomato: :tomato: :tomato:
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

8
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σχετικά με τα "Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ". Πολύ ενδιαφέρον το αντικείμενο του μαθήματος και μπορεί να αρέσει ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι fan του προγραμματισμού(όπως εγώ για παράδειγμα). Σχετικά με το βαθμό,αν και δε θα έπρεπε να αποτελεί κριτήριο επιλογής μαθημάτων,μπορείς όντως(όπως προείπαν και οι υπόλοιποι) με στοιχειώδη προσπάθεια να πάρεις ένα 8.
Τέλος,να προσθέσω ότι ο Μπουντουβής είναι συνεργάσιμος και έχει τη διάθεση να σε βοηθήσει αν θες να ασχοληθείς περαιτέρω με το αντικείμενο.
Spoiler: show
Κι άμα είσαι και πολύ καλός,γράφεις και κάνα paper μαζί του ;)
ΥΓ:Μόνο την περίληψη κατάφερα να βρω κι όχι ολόκληρο :razz:
"People don’t listen, they just wait for their turn to talk."
— Chuck Palahniuk

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

9
Νομίζω πως αυτό το εξάμηνο έχει απόλα, ένα ενδιαφέρον (φαινομενικά) οικονομικό, ένα πολύ καλό υπολογιστικό και ένα εξίσου ενδιαφέρον γενικό μάθημα (δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω τους υγρούς κρυστάλλους εκτός από γενικό)
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: Πληροφορίες για τα μαθήματα επιλογής 6ου εξ.

10
Πάντως εγώ και στα προηγούμενα εξάμηνα όποτε είχα πάρει μάθημα του Καλογήρου έμενα πολύ ευχαριστημένη (στην ουσία τα έκαναν ο Σιώκας και ο Κανέλλος). Έχουν σε όλα εργασίες αλλά είναι πάνω σε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα οπότε εμένα προσωπικά δεν με κούρασαν αυτά τα μαθήματα καθόλου. Και για όποιον αποτελεί κριτήριο, αν ασχοληθείς βάζουν πάρα πολύ καλούς βαθμούς. Αλλά είναι υποκειμενικό βέβαια και εμένα είναι γνωστή η αγάπη μου για εργασίες/παρουσιάσεις :P
You know what sucks?
Realizing that everything you believe in is complete and utter bullshit.