Re: Ενόργανη Χημική Ανάλυση (ΦΜΑ) (2012-13)

32
Προσεύχεται γιατί ο Skoog δε διάβαζεται. Αν δε πιάσουν οι προσευχές σου πήγαινε στη βιβλιοθήκη να πάρεις το βιβλίο. ΑΝ δεν υπάρχει διάβασε διαφάνειες από το σαιτ του μαθήματος και τις εργαστηριακές ασκήσεις που κάναμε (ανεξάρτητα αν ακυρώθηκαν ή όχι-είναι όλες εντός ύλης).
Einmal ist keinmal

Re: Ενόργανη Χημική Ανάλυση (ΦΜΑ) (2012-13)

34
Είναι ένα βιβλίο με άπειρο όγκο πληροφοριών. Εξαιρετικό για να μάθεις αυτό που σε ενδιαφέρει ή για να το διαβάσεις όταν έχεις χρόνο ή για πηγη σε εργασια. Αλλά όχι για να διαβάσεις για την εξεταστική , όπου θες να έχεις μια εποπτική εικόνα των μεθόδων και πού χρησιμεύουν και όχι τόσο πολλές λεπτομέρειες σχετικές με οργανολογία κλπ. Βέβαια κρίνω εξ ιδίων γιατί έχω μία τάση όταν πέσει βιβλίο στα χέρια μου να μη μπορώ να προσπεράσω σελίδα με αποτέλεσμα αν πιάσω πχ τον Skoog να μη τελειώσω ποτέ :S . Αλλά επειδή ξέρω τον 007 του πρότεινα τη συγκεκριμένη λύση ;) . Κατά τα λοιπά μη με ακούτε. Διαβαστε Skoog... :bb: :bleh:
Einmal ist keinmal

Re: Ενόργανη Χημική Ανάλυση (ΦΜΑ) (2012-13)

35
Νταξει επειδή κι εγω το Skoog εχω πάρει, απλά στις οργανολογίες και στα θεωρητικά του πως λειτουργεί η μέθοδος ξεκίνα να πηδάς (π.χ. για έναν ανιχνευτή στο IR μπορεί να σου χει και 3 σελίδες). Εφαρμογές δες και τα διαγράμματα που έχει για την οργανολογία. Ατομικές φασματοσκοπίες τα έχει καλά, μετά χρωματογραφίες και θερμοζυγοί διάβασε Παππα. Όπου αλλού δυσκολεύεσαι διάβασε εργασίες δικές σου ή αλλων ομάδων.
Θα χορέψετε ...

Re: Ενόργανη Χημική Ανάλυση (ΦΜΑ) (2012-13)

37
Καλησπέρα, στα θέματα του Φεβρουαρίου του 12 στο Θέμα 3β ( NMR) μήπως τις χημικές μετατοπίσεις και τις εντάσεις τις έδωσε ανάποδα ??? Αν όχι, θα ήταν σωτήριο κάποιος που να εξηγήσει το φάσμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων