Re: Σχεδιασμός Χημικών βιομηχανιών (2012-2013)

2
παλιότερα ήταν προαρετικά και γίνονταν ένα ή δύο τμήματα ανάλογα με το πόσοι είχαν δηλώσει. ηταν εκτός ωρών μαθήματος, συνήθως αργά το απόγευμα. νομίζω είναι δεσμευμένες οι ώρες στο pc lab για το μάθημα. νομίζω τρίτη και πέμπτη, αλλά ρίξε μία ματιά!
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Σχεδιασμός Χημικών βιομηχανιών (2012-13)

3
Έχει βγει μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μαθήματος. Την παραθέτω κάπως μορφοποιημένη:
Εργαστήρια και εργασίες ΣΧΒ - πληροφορίες - προθεσμίες έγραψε:Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 21-11-12 θα ξεκινήσουν τα εργαστήρια λογισμικού προσομοίωσης διεργασιών (Aspen). Τα εργαστήρια είναι προαιρετικά καθώς και η εργασίες. Οι εργασίες συμμετέχουν κατά 50% στο βαθμό θετικά. Π.χ. αν η γραπτή εξέταση έχει βαθμό 4 και η εργασία 6, ο τελικός είναι (4+6)/2=5, ενώ αν η γραπτή εξέταση έχει βαθμό 6 και η εργασία 4, ο τελικός είναι 6.

Η εργασία γίνεται από ομάδες των 5 σπουδαστών και εκτός από την γραπτή αναφορά εξετάζεται και προφορικά το κάθε μέλος της ομάδας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο ΕΠΥ μια φορά την εβδομάδα και στο εξάμηνο είναι συνολικά 4 ή 5 ανάλογα με τις ανάγκες των ασκήσεων. Οι ώρες των εργαστηρίων είναι: Τετάρτες 17:30-19:30 Πέμπτες 16:30-18:30 *(και Παρασκευές 16:30-18:30) Οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν μια από τις ημέρες Τετάρτη ή Πέμπτη. Η κατανομή τους θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας και διαθεσιμότητας χώρου. Δηλαδή αν έχει συμπληρωθεί μια από τις δυο ημέρες οι φοιτητές θα εγγράφονται στην άλλη ημέρα και θα ενημερώνονται.

*Η ημέρα Παρασκευή θα ενεργοποιηθεί μόνο εαν έχουν συμπληρωθεί οι δυο προηγούμενες ημέρες.

Η προθεσμία δήλωσης προτίμησης ημέρας εργαστηρίου είναι: 18 Νοε 2012 και η δήλωση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην συνάδελφο Παρασκευή Κάρκα: pkarka AT chemeng DOT ntua DOT gr. Τα άτομα μιας ομάδας είναι προτιμότερο να εγγράφονται στην ίδια ημέρα ώστε να μπορούν να αξιοποιούν τον (περιορισμένο) διαθέσιμο χρόνο του ΕΠΥ και να επωφελούνται από την παρουσία των υπεύθυνων της ομάδας τους για βοήθεια.

Οι λίστες με τους σπουδαστές ανά ημέρα θα αναρτηθούν στην σελίδα του μαθήματος την Δευτέρα 19Νοε.΄12. Τα μέλη κάθε ομάδας επιλέγουν έναν εκπρόσωπο που αναλαμβάνει την επικοινωνία με τον συνάδελφο που είναι υπεύθυνος της ομάδας τους. Η προθεσμία δήλωσης 5μελών ομάδων για εκπόνηση εργασιών είναι η Παρασκευή 30 Νοε 2012 και η δήλωση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην συνάδελφο Παρασκευή Κάρκα: pkarka AT chemeng DOT ntua DOT gr. Θα ακολουθήσει καταμερισμός των ομάδων σε υπεύθυνους ομάδων (Δευτ. 3 Δεκ.) 2012 και επίδοση θεμάτων εργασιών την Τριτη 4 Δεκ. 2012 από τον υπεύθυνο κάθε ομάδας στον εκπρόσωπό της. Οι ώρες γραφείου των υπεύθυνων των ομάδων που αφιερώνονται σε βοήθεια για τις εργασίες ορίζονται σε συνεννόηση με τον κάθε υπεύθυνο.

Η προθεσμία παράδοσης εργασιών σε υπεύθυνους ομάδων (ηλεκτρονικά) είναι μια εβδομάδα μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου. Η προθεσμία διόρθωσης ασκήσεων είναι δυο εβδομάδες μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου. Το παραπάνω πρόγραμμα αλλά και το πρόγραμμα διεξαγωγής των εργαστηρίων ενδέχεται να υποστεί μεταβολές για διάφορους λόγους, οπότε συνίσταται η παρακολούθηση της σελίδας του μαθήματος για σχετικές ανακοινώσεις. Καλή Αρχή!
Επίσης σημειώνω πως τη Δευτέρα δεν έγινε μάθημα και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα (19 Νοεμβρίου).

Ερώτηση: Στο πρόγραμμα δεν φαίνεται το εργαστήριο, αλλά φαίνεται ένα δίωρο με "εργαστηριακές ασκήσεις" την Τετάρτη 13:45-15:30. Αυτό το δίωρο ισχύει τελικά;

Re: Σχεδιασμός Χημικών βιομηχανιών (2012-13)

10
Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των εργαστήρίων στο Aspen Plus. Μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα εργαστήριο που θα αφορά μέτρηση αποτυπώματος CO2 - εκπομπών με χρήση του Aspen Plus. Θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση. Οι ώρες των εργαστηρίων θα μπορούν στο ενδιάμεσο να χρησιμοποιούνται από τις ομάδες για τις εργασίες σε συνεννόηση με τους υπεύθυνούς τους, εκτός από την Πέμπτη 20/12 που το ΕΠΥ θα έχει δεσμευτεί για διεξαγωγή εργαστηρίου Μεταπτυχιακού Προγράμματος.
Πηγή
"I went numb when I learned to see..."