Re: Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2012-1

51
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έπειτα από επικοινωνία μου με την κα. Τζιά, μου είπε να ζητήσω από όσους γνωρίζω, να στείλουν mail τόσο στην ίδια, όσο και στην κα Ωραιοπούλου (tzia[at]chemeng.ntua.gr και vasor[at]chemeng.ntua.gr) ώστε να έχουν μια αίσθηση του πόσοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια της 1ης εβδομάδας λόγω πρακτικής.
Θερμή παράκληση στείλτε mail όσο συντομότερα γίνεται (κι όπως και να 'χει μέσα στην ημέρα), καθώς αύριο προτίθεται να ανεβάσει ανακοίνωση σχετικά με τα εργαστήρια. Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε (και μέσω fb κτλ, καθώς εγώ δεν διαθέτω), ώστε να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα! Γενικώς την κα Τζιά την είδα θετική σε μια αναβολή της έναρξης των εργαστηρίων αν δεν είμαστε ένας αμελητέος αριθμός.
Όσοι στέλνετε mail γράφτε το από κάτω, για να έχουμε κι εμείς μια αίσθηση του πόσοι έχουμε πρόβλημα (εγώ ήδη μαζί με εμένα ξέρω 4-5 άτομα που θα στείλουν mail).

52
Λοιπόν, και εγω έστειλα μαιλ στην κα Τζια και έλαβα και απάντηση και απο τον κο Τόπακα:
Εφόσον δεν υπάρχει επίσημη «μετατόπιση» του 9ου εξαμήνου το εργαστήριο θα ξεκινήσει κανονικά στις 9/11 και στις ώρες που έχουν ανακοινωθεί στη σελίδα του μαθήματος.Στο εργαστήριο της «Εφαρμοσμένης Βιοτεχνολογίας» δεν είναι δυνατή η αναπλήρωση των απουσιών σας ενώ σας επιτρέπεται η μία απουσία, επομένως αν δεν καταφέρεις να έρθεις προσπάθησε μη λείψεις σε κανένα από τα επόμενα.

54
dimitra έγραψε:Λοιπόν, και εγω έστειλα μαιλ στην κα Τζια και έλαβα και απάντηση και απο τον κο Τόπακα:
Εφόσον δεν υπάρχει επίσημη «μετατόπιση» του 9ου εξαμήνου το εργαστήριο θα ξεκινήσει κανονικά στις 9/11 και στις ώρες που έχουν ανακοινωθεί στη σελίδα του μαθήματος.Στο εργαστήριο της «Εφαρμοσμένης Βιοτεχνολογίας» δεν είναι δυνατή η αναπλήρωση των απουσιών σας ενώ σας επιτρέπεται η μία απουσία, επομένως αν δεν καταφέρεις να έρθεις προσπάθησε μη λείψεις σε κανένα από τα επόμενα.
Σε συνέχεια του προηγούμενού μου post, όσον αφορά τη βιοτεχνολογία θα πρότεινα να περιμένουμε την αυριανή απόφαση της κα Τζιά, ούτως ώστε αν συμφωνήσει με την μετακίνηση της έναρξης των εργαστηρίων, να στείλουμε ομαδικά mail και στον Τόπακα, αναφέροντάς του ως "υπερασπιστικό" για εμάς στοιχείο την απόφαση των καθηγητών στα τρόφιμα (βέβαια και αρνητική να είναι η απόφαση της κα Τζιά και πάλι θα πρότεινα να στείλουμε Mail στον Τόπακα, απλώς χάνουμε ένα ισχυρό υπέρ μας επιχείρημα :razz: ).

56
Η απάντηση της κα Τζιά:
Τα εργαστήρια και το φροντιστηριακό μάθημα στο PC-Lab θα αρχίσουν τη μεθεπόμενη εβδομάδα (θα βγει σήμερα ανακοίνωση στη σελίδα του μαθήματος).

Κ. Τζιά
Οπότε το βολέψαμε! Να στείλουμε αντίστοιχα mail και στον Τόπακα (έχοντας και το "δεδικασμένο" των τροφίμων). Διαφωνεί κανείς;

Υ.Γ.: Βλέποντας σε πόσους έστειλε την παραπάνω απάντηση η κα Τζία, λίγοι στείλαμε mail για το θέμα αυτό (συναρτήσει των πόσων απασχολεί). Να φανταστώ πως οι υπόλοιποι βαρέθηκαν να στείλουν mail; :whistle: Τουλάχιστον, αν στείλουμε mail και στον Τόπακα (εγώ θα το κάνω λίαν συντόμως), ας το κάνουμε λίγο πιο μαζικά...

57
Τα μαζικά mail δεν κάνουν κάτι από το να εκνευρίζουν πιστεύω... Άλλο το "μαζευόμαστε ένα πλήθος και διαμαρτυρόμαστε" και άλλο το "στέλνουμε 50 άτομα mail". Υποθέτω ότι αφού είδε ο κόσμος ότι στείλατε εσείς οι δυο θεώρησε ότι οι καθηγητές έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα. Δε νομίζω κανείς να υπέθεσε ότι "αφού έστειλαν δυο mail, μόνο δυο κάνουν πρακτική και έχουν πρόβλημα".

edit: Βγήκε γενική ανακοίνωση:
Εναρξη μαθημάτων 9ου Εξαμήνου έγραψε:Το ΔΣ της Σχολής, μετά από σχετικό αίτημα του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής και λόγω της προηγηθείσας παράτασης της εξεταστικής περιόδου, αποφάσισε η έναρξη των μαθημάτων του 9ου εξαμήνου να γίνει την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

58
MakisH έγραψε:Τα μαζικά mail δεν κάνουν κάτι από το να εκνευρίζουν πιστεύω... Άλλο το "μαζευόμαστε ένα πλήθος και διαμαρτυρόμαστε" και άλλο το "στέλνουμε 50 άτομα mail". Υποθέτω ότι αφού είδε ο κόσμος ότι στείλατε εσείς οι δυο θεώρησε ότι οι καθηγητές έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα. Δε νομίζω κανείς να υπέθεσε ότι "αφού έστειλαν δυο mail, μόνο δυο κάνουν πρακτική και έχουν πρόβλημα".
Ναι, μην κουραστούν και κάνουν 10 κλικ παραπάνω στον υπολογιστή τους... Και εμένα με εκνευρίζει το να με γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι καθηγητές, μη σεβόμενοι το Πρόγραμμα Σπουδών και τις υποχρεώσεις των φοιτητών που πηγάζουν από αυτό... Όσο για αυτό που λες για τα 2 mail, η ίδια η καθηγήτρια μου είπε να στείλουν όλοι όσοι έχουν πρόβλημα, ώστε να έχει αίσθηση του αριθμού των φοιτητών που κάνουν τώρα πρακτική.

59
Αν στο είπε η καθηγήτρια οκ. (τώρα βλέπω ότι το έγραψες και παραπάνω, άρα έχεις απόλυτο δίκιο)
Αλλά νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα είναι εντελώς προφανές και θα έπρεπε από μόνη της η διοίκηση της σχολής να έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση εδώ και πολύ καιρό. Ο κανόνας εξ' άλλου είναι ότι η πρακτική γίνεται το φθινόπωρο, όχι το καλοκαίρι!

Μαζί σου γενικώς, απλώς θέλω να πω ότι επικρατεί συχνά η άποψη "στείλτε όλοι mail στον τάδε για να τον πιέσουμε", ενώ νομίζω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απλώς να εκνευριστεί ο παραλήπτης αν εκείνη την ώρα προσπαθεί να βρει μια λύση (ειδικά αν τα mail είναι σε "έντονο" ύφος). Μιλάω πάντα για περιπτώσεις που προσπαθεί κάποιος να βρει μια λύση και όχι που δεν ενδιαφέρεται.

60
ΤΕΛΕΙΑ!!!!και επιτέλους έχουμε και επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των μαθημάτων... :D
και απάντηση του κου Τόπακα
Το αίτημα σας κοινοποιήθηκε και επειδή είναι μαζικό το πρόβλημα το 9ο εξάμηνο μετατοπίστηκε μια εβδομάδα μετά.Επομένως ξεκινάμε τα εργαστήρια στις 16/11.
http://www.chemeng.ntua.gr/the_course/A ... technology
Τόπακας Ε.