Πρακτική άσκηση

1
Θα μπορούσε κάποιος από μεγαλύτερο έτος να μας πει κάποια πράγματα για την πρακτική? Δηλαδή κυρίως πώς συνδυάζεται με την σχολή- καθώς υπάρχει και φθινοπωρινή περίοδος- αλλά και την σημασία του πώς να επιλέξουμε εταιρία ? Ευχαριστώ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Κυρ 09 Οκτ 2011, 9:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αλλαγή τίτλου
Life’s a game. You have two options. Either you play along or you sit in the bench, watching other play it.

Re: Πρακτική

2
Η πρακτική γίνεται στις αρχές του πέμπτου έτους. Υπάρχουν δύο περίοδοι, το καλοκαίρι (ιούλιο-αύγουστο) και το φθινόπωρο (οκτώβρη-νοέμβρη), γι'αυτό και το 9ο εξάμηνο αρχίζει τον Νοέμβριο. Η πρακτική είναι συνήθως 1,5 μήνα και δεν είναι απαραίτητο να γινει στην αρχή του πέμπτου έτους, μπορείς να την κάνεις νωρίτερα ή αργότερα όμως στα πλαίσια της περιόδου που προαναφέρθηκε. Είναι υποχρεωτική και τον Μάρτιο καλούνται όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να δηλώσουν ότι θέλουν να κάνουν πρακτική με μια δήλωση στη γραμματεία. Η γραμματεία δίνει και ένα φυλλάδιο με διάφορες βιομηχανίες, όμως πρέπει να ψάξεις μόνος σου τι σε ενδιαφέρει, να επικοινωνήσεις με τη βιομηχανία, να στείλεις βιογραφικό κτλ. Μερικές φορές, το πολυτεχνείο προτείνει κάποιες θέσεις πρακτικής μέσω καθηγητών (μπορείς να δεις περίπου την άνοιξη διάφορες ανακοινώσεις στη σελίδα της σχολής) για όσους δεν έχουν βρει.
Το Πολυτεχνείο σου παρέχει ασφάλιση και μόλις ολοκληρώσεις την πρακτική σου, ύστερα από μια διαδικασία, παίρνεις την αμοιβή σου.
Αυτά! Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα πολύ! Εγω φοβόμουν πολύ την πρακτική, τι θα κάνω , που θα πάω κτλ. Όμως τελικά, όλα είναι πολύ εύκολα,και αν βρεις κάτι που να σου αρέσει πραγματικά και δείξεις ενδιαφέρον, μπορεί να σου αναθέσουν να κάνεις ένα πολύ ενδιαφέρον project και να μάθεις πολλά! Για το πώς θα επιλέξεις την εταιρεία...χμμ..θα δεις τι σε ενδιαφέρει να κάνεις πρώτα απ'
όλα, τι σου αρέσει, αν αυτό που σου αρέσει είναι προσβάσιμο στην Αθήνα (πολλές βιομηχανίες είναι εκτός Αθηνών και αρκετά μακρυά), αν θέλεις κάτι κοντά στο σπίτι σου..Αυτά κυρίως...Πάντως μην επαναπαυτείς στο φυλλάδιο που θα σου δώσει η γραμματεία!
In my glass coffin.
I'm waiting.

Re: Πρακτική

3
Σε ευχαριστώ! Πραγματικά η απάντησή σου είναι κομπλέ!Αν και έχω 2 χρονάκια ακόμα αλλά μου αρέσει που θα είναι κάτι διαφορετικό!
Life’s a game. You have two options. Either you play along or you sit in the bench, watching other play it.

Re: Πρακτική

7
Μμμ..κοίτα να δεις τι γίνεται..Επικοινωνείς με την εταιρεία, σου εξηγούν πότε δέχονται φοιτητές για πρακτική, αν δέχονται σου ζητούν να τους στείλεις βιογραφικό και ύστερα από λίγο καιρό σου απαντούν αν σε δέχονται. Πολλοί φοιτητές που ξέρω, βρήκαν να κάνουν πρακτική μέσω γνωστών (αυτό συμβαίνει πολύ!)..Εγώ είχα στείλει βιογραφικά πολύ νωρίς και κάποιοι δεν μου απάντησαν ποτέ, βέβαια δεν το κυνήγησα πολύ γιατί τώρα κάνω πρακτική μέσω iaeste.
In my glass coffin.
I'm waiting.

Re: Πρακτική άσκηση

9
Η πρακτική γίνεται οποιοδήποτε καλοκαίρι-φθινόπωρο από το τέλος των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου του 4ου έτους και μετά. Απλά μόνο καλοκαίρι και φθινόπωρο....
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

Re: Πρακτική άσκηση

10
Προς γνώση των φοιτητών που περιμένουν χρήματα από την πρακτική τους. Το ΜΑΣ (επιτροπή αγώαν) οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Σχολής την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 12.00.
Δεν γνωρίζω τι κανονίζουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Ο τίτλος της ανακοίνωσης του ΜΑΣ είναι ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと