Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Τι σκοπεύετε να ψηφίσετε στις φοιτητικές εκλογές;

Το δημοψήφισμα λήγει την Τετ 16 Μάιος 2012, 8:26 pm Μπορείτε να επιλέξετε 1 επιλογή

Αριστερή Ενότητα ΟΞΥ Χημικών Μηχανικών
Σύνολο ψήφων: 7 (21%)
Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
Σύνολο ψήφων: 2 (6%)
ΕΝΤΡΟΠΙΑ χημ/μηχ σχήμα της Ε.Α.Α.Κ.
Σύνολο ψήφων: 6 (18%)
Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Χημικών Μηχανικών
Π.Α.Σ.Π. Χημικών Μηχανικών (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
Χ.Α.Μ.Α.Σ. (σχήμα που συμμετέχει στα Ε.Α.Α.Κ.)
Κάποια παράταξη αλλά είμαι αναποφάσιστος
Σύνολο ψήφων: 1 (3%)
Λευκό/Άκυρο
Σύνολο ψήφων: 5 (15%)
Θα απέχω
Σύνολο ψήφων: 8 (24%)
Σύνολο ψήφων: 33

Re: Φοιτητικές εκλογές 2011-12

31
Δεν άκουσα κάτι τέτοιο αλλά τα θέματα δεν μοιράζονται έτσι κι αλλιώς; Δηλαδή η "δωροδοκία" αυτή που λες γίνεται φανερά, τόσο από ΔΑΠ όσο και από ΠΑΣΠ στα τραπεζάκια. Έτσι έχω καταλάβει τουλάχιστον. Αν υπάρχει η φήμη, καλό θα ήταν να ακουστούν οι απόψεις περί ευστάθειας ή μη.

Για τις λίστες είναι κάτι που επιβεβαιώνω, διευκρινίζοντας ότι ήταν λίστες της ΔΑΠ Μηχανολόγων ΕΜΠ και όχι της σχολής μας.

Συμφωνώ απόλυτα πάντως με τη φράση σου "την κατάσταση της σχολής την κρατάμε οι ίδιοι στα χέρια μας". Αρκεί να το καταλάβουμε, να ξυπνήσουμε και να κάνουμε πράγματα. Γιατί μπορούμε να κάνουμε ΠΟΛΛΑ πράγματα άμα έχουμε όρεξη, χωρίς να χρειαζόμαστε κανέναν πολιτικό φορέα!

32
Μάλλον δεν έγινα αρκετά σαφής. Όταν έλεγα ότι μοιράστηκαν τα θέματα, εννοούσα πριν από την εξέταση του αντίστοιχου μαθήματος. Δηλαδή όσοι τα είχαν, πήγαν κι έγραφαν στεγνά για >8.
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

34
Καλά εννοείται ότι είναι πολύ βαρύ, γι' αυτό άλλωστε ζήτησα και διευκρινήσεις. Και εμένα μου έκανε εντύπωση όταν το διάβασα (κάπου στο fb), το θεώρησα τραβηγμένο αλλά εφόσον γράφτηκε κάπου δημόσια, είπα να ρωτήσω κατά πόσο ευσταθεί. Προφανώς και δεν προβοκάρω κανέναν επίτηδες, ούτε και κατηγορώ αψήφιστα(Αυτό δεν το λέω μόνο για σένα Makis, κυρίως για όλους εκείνους που ίσως παρερμηνεύσουν τις προθέσεις μου).
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

35
Κοιτάξτε να δείτε πως έχει το πράγμα: Μια οποιαδήποτε παράταξη προσκείμενη σε κάποιο κόμμα (δηλαδή όλες στη σχολή μας) δίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λόγο στο κόμμα. Πείτε το μέτρηση ποσοστών του κόμματος στη νεολαία , σφυγμομέτρηση του εκλογικού κομματιού... στα απλά μάτια αυτό συμβαίνει, από πίσω όμως σε αρκετές παρατάξεις τρέχουν κι άλλα συμφέροντα, τα οποία δεν θα αναλύσουμε εδώ. Ο λόγος που γίνονται αυτά τα κολπάκια είναι για να επικρατήσει η άποψη του στυλ η νεολαία ψηφίζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ότι άλλο. Συμφέρει.
Η μάχη των φοιτητικών εκλογών παλιότερα ήταν για την ΕΦΕΕ. ΕΦΕΕ υπάρχει, δεν υπάρχει, δεν ξέρω, δεν ξέρουν κοκ οπότε τώρα γίνεται για τις εδρες στο ΓΣ της σχολής άρα αθώα λέω για την επικράτηση των ιδεών (πολιτικών) των παρατάξεων μέσα στο σύλλογο. Αυτός είναι κι ο λόγος που πρέπει να ψηφίζουμε όλοι γενικά. Τώρα πρώτη φορά ακούω αυτή τη φήμη για θέματα εξεταστικής σε ότι αφορά στη ΔΑΠ. Έχω ακούσει για λίστες και από τις δύο μεγάλες παρατάξεις αλλά δε μου έκανε εντύπωση καθότι έτσι λειτουργούν και λειτουργούσαν πάντα, έτσι κι αλλιώς κάθε παρατάξη κάνει κάποιο πλάνο (ίσως λιγ'οτερο προκλητικό και με λιγότερες πληροφορίες). Θα έλεγα να μη μας νοιάζουν τόσο οι φήμες αλλά τα πράγματα που βλέπουμε. Π.Χ1 έχω δει μέλος παράταξης με ακουστικό σε εξέταση μαθήματος της σχολής,Π.Χ2 έχει βρεθεί φοιτητής μικρότερου έτους να αντικαταστήσει με τη φυσική του παρουσία φοιτητή του δικού μου έτους σε εργαστηριακή άσκηση, χρησιμοποιώντας στεγνά το επώνυμο αυτού που αντικαθιστούσε προκειμένου ο τελευταίος να μη πάρει απουσία. Πολλά γίνονται στη σχολή, πιάστε αυτά και μετά βρείτε τα μεγάλα. Έτσι για να είμαστε ηθικοί και συνειδητοποιημένοι και απλά άνθρωποι.
Πάντως θα την ψάξω εκτενέστερα τη φήμη με τα θέματα και θα ενημερώσω αν βρω κάτι .
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

36
Αυτο βγηκε προς τα εξω στο μιλητο. Αποδειξεις απτες για τετοια πραγματα δε βρισκονται. Στο πλαισιο λοιπον "φημων" αναφερθηκε πως τα αποτελεσματα ορισμενων μαθηματων για ατομα συναλλασομενα με κομματικη παραταξη ήταν εξαιρετικα .... ομοιογενη.
Θα χορέψετε ...

37
Σήμερα γύρω στις 11:30 γινόταν χαμός έξω από το κυλικείο και υπήρχε μια σχετική αφίσα μπροστά στα τραπεζάκια, ενώ υπήρχε ένα "γηπεδικό" κλίμα με συνθήματα κτλ. Οι πολεμικοί ανταποκριτές ας δώσουν το αναλυτικό ρεπορτάζ... :P

ΥΓ: Την ίδια ώρα, προς εκείνη την πλευρά του κτηρίου, κάτι μύριζε έντονα καμένο. Είχε σχέση;
ΥΓ2: Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο από μια παράταξη...
ΥΓ3: Έχω παρατηρήσει πάντως ότι κάθε χρόνο, ο νικητής πανηγυρίζει κάπως "γηπεδικά", ενώ ο "ηττημένος" (μεταξύ των δυο) πάντα θα έχει κάτι να γκρινιάξει. Και να ήταν και καμιά μεγάλη η διαφορά ψήφων κάθε χρόνο...

38
MakisH έγραψε:Σήμερα γύρω στις 11:30 γινόταν χαμός έξω από το κυλικείο και υπήρχε μια σχετική αφίσα μπροστά στα τραπεζάκια, ενώ υπήρχε ένα "γηπεδικό" κλίμα με συνθήματα κτλ. Οι πολεμικοί ανταποκριτές ας δώσουν το αναλυτικό ρεπορτάζ... :P
Εικόνα
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

39
MakisH έγραψε:Σήμερα γύρω στις 11:30 γινόταν χαμός έξω από το κυλικείο και υπήρχε μια σχετική αφίσα μπροστά στα τραπεζάκια, ενώ υπήρχε ένα "γηπεδικό" κλίμα με συνθήματα κτλ. Οι πολεμικοί ανταποκριτές ας δώσουν το αναλυτικό ρεπορτάζ... :P

ΥΓ: Την ίδια ώρα, προς εκείνη την πλευρά του κτηρίου, κάτι μύριζε έντονα καμένο. Είχε σχέση;
ΥΓ2: Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο από μια παράταξη...
ΥΓ3: Έχω παρατηρήσει πάντως ότι κάθε χρόνο, ο νικητής πανηγυρίζει κάπως "γηπεδικά", ενώ ο "ηττημένος" (μεταξύ των δυο) πάντα θα έχει κάτι να γκρινιάξει. Και να ήταν και καμιά μεγάλη η διαφορά ψήφων κάθε χρόνο...
Όχι η μυρωδιά του καμένου δεν είχε να κάνει με εκεί κάτω (προσωπικά αντιλήφθηκα την μυρωδιά κοντά στο εργαστήριο καυσίμων).
Τώρα για το θέμα των σημειώσεων, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω άτομα από την "κατηγορούμενη" παράταξη που χρωστάνε τα "κέρατα τους" από μαθήματα, κάτι δεν μου βγαίνει στην εξίσωση... Άμα τα είχαν κι εκείνοι τα θέματα δεν θα είχαν ελάχιστα χρωστούμενα; :razz:
Όσο για το "γηπεδικό" του κλίματος, ούτε σε εμένα αρέσει αλλά άντε να αλλάξεις συνήθειες ετών! :baby: :whistle: