Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 11 από MakisH Τα αποτελέσματα αναλυτικά στην σχετική ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ.. Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Μιας και "τα κουκιά δεν... βγαίνουν", τι πιστεύετε ότι θα γίνει; Πάμε πάλι σε εκλογές; Όσο για τον εκλογικό νόμο... μάλλον πρέπει να ξαναγραφτεί από την αρχή. "Ανακαλύφθηκαν" πολλά παράδοξα. Π.χ.: αν έβγαινε 1ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να πάρει το περιβόητο "μπόνους" των 50 εδρών επειδή είναι συνασπισμός κομμάτων και όχι ένα κόμμα! Όχι απλώς αμφιλεγόμενο το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής αλλά φτιαγμένο και παράλογα... (εκ πρώτης όψεως αυτό συμπεραίνω τουλάχιστον). Επίσης, αυτή τη στιγμή 1 στους 5 (19%) ψηφοφόρους δεν εκπροσωπείται στη βουλή, αφού τα κόμματα με ποσοστό <3% βγάζουν συνολικά 19%! Και μερικά "ωραία": και "Η Σόνια δεν θα πάει να ψηφίσει"... Ταυτόχρονα, στη Γαλλία εκλέχθηκε ως νέος πρόεδρος ο François Hollande. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 07 Μάιος 2012, 9:01 am
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 12 από PeriklisP In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΔευ 07 Μάιος 2012, 10:28 am
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 13 από BrAVeSirRObin Πρωην Μητσοτακαίοι, Απογοητευμένοι Νεο Δημοκράτες, οργισμένοι πρωην υποστηρικτές του ΛΑΟΣ, υπερήλικες πρωην χουντικοι, ρουφπάνιοι της χούντας, αμόρφωτοι κάτοικοι του κέντρου, στρατόκαβλοι, αστυνομικοι, ούρουκχάι, ματατζήδες, σεκιουριτάδες, μπράβοι, παππάδες, ψάλτες, ανθρωποφάγοι κάθε λογής...LET THEM UNITE! όταν από την κάθοδο του περιεχομένου των αλβανικών φυλακών, ω ΜΕΓΑΛΕ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΑΜΑΡΑ πεφωτισμένε μεγάλη η χαρη σου, μας φταίνε μια οι κακοί Αλβανοί, μια οι WannabeMacedonians, μια οι Βουλγαροι, μια οι Πακιστανοι, μια οι Σομαλοί, 20 χρόνια καλλιέργεια φοβικών αντανακλαστικών, 20 χρόνια διδαχής του ρατσισμού σε κάθε μορφή, βλέπε ιερόδουλες του HIV (ποιος κολλησε ποιον βέβαια...). Ας πάρουμε τα ποπ κορν λοιπόν και ας περιμένουμε ποτε θα βγουν τα μαχαιρια, και κατι μου λεει οτι θα φυγουν πολλες ξωφαλτσες προς τους ανθελληνες αριστερους Ξεχνάνε γρήγορα κάποιοι...Ούτε μισός αιώνας δεν έκλεισε... ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΔευ 07 Μάιος 2012, 1:28 pm
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 14 από fotinit17 Καλά, στην πρώτη ολομέλεια παιδιά της βουλής εγώ θα ανοίξω τηλεόραση, θα πάρω πίτσες και μπύρες και το απαραίτητο ποπκορν και θα σκάσω απο τα γέλια (ή θα βάλω τα κλάματα ) "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΔευ 07 Μάιος 2012, 3:01 pm
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 15 από Σοφια Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών προσωπικά θεωρώ θετικό το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα σημείωσαν τα χαμηλότερα ίσως ποσοστά στην ιστορία τους. Αυτό δείχνει ότι ίσως και να μην μας αξίζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό οι πολιτικοί που έχουμε..Θα μπορούσε φυσικά τα ποσοστά τους να είναι και πιο χαμηλά. Όσο για την χρυσή αυγή (η αλλιώς εδώ ο καλός φασίστας )τι να πω παιδιά...πάντα θα υπάρχουν φασίστες ανάμεσά μας...δεν τους ξεφορτώνεσαι αυτούς με τίποτα! ΠαράθεσηΔευ 07 Μάιος 2012, 4:05 pm
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 16 από Overspark Εκλογές Round 2 ... FIGHT Chemical Engineers are the present day's Alchemists. ΠαράθεσηΤρί 08 Μάιος 2012, 1:47 pm
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 17 από elfotopoylos Επειδή έχει γίνει και εδώ αρκετή κουβέντα με τη χρυσή αυγή θα ήθελα να καταθέσω και εγώ μία κάπως "διαφορετική" άποψη (σε καμία περίπτωση πάντως υπερασπιστική) Ασφαλώς και είμαι ΚΑΤΑ αυτής της ολοκληρωτικής θεωρίας αλλά...... ενστερνίζομαι και σέβομαι απόλυτα α) Ελληνίδα κοπέλα 19 χρονών που μένει στα Ιωάννινα , έπεσε θύμα βιασμού απο Αλβανούς λαθρομετανάστες και ψήφισε χρυση αυγή β) Ηλικιωμένο στη Λήμνο με πρόβλημα αναπηρίας που γρονθοκόπησαν-λήστεψαν λαθρομετανάστες και ψήφισε χρυσή αυγή γ) Τους κατοίκους "κακόφημων" περιοχών (πχ Αγίου Παντελεήμωνα , Αχαρνών κτλ) που φοβούνται να κυκλοφορήσουν μετά από κάποια ώρα λόγω της ύπαρξης συμμοριών λαθρομεταναστών και ενδεχομένως ψήφισαν χρυσή αυγή κλπ κλπ κλπ Υστερόγραφα : 1.Στο Δίστομο που δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες πως στον πούτσο (Μάκη μην το σβήσεις σε παρακαλω πολύ) πήραν περίπου 350 ψήφους ???? 2.Όσον αφορά το περιβόητο "εγέρθητι" ...είναι μία κλασική στρατιωτική έκφραση την οποία τα αγοράκια του forum θα την ακούσουν πολλές φορές και σύντομα στη ζωή τους 3. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν ενδεχομένως σύντομα η χρυσή αυγή πολύ δύσκολα θα πιάσει ξανά αυτά τα νούμερα ( 440000 ψήφοι... ΕΛΕΟΣ ) Μαζί μου έλα πάνω απ'τα σύννεφα ΠαράθεσηΤρί 08 Μάιος 2012, 2:46 pm
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 18 από MakisH elfotopoylos έγραψε: 2.Όσον αφορά το περιβόητο "εγέρθητι" ...είναι μία κλασική στρατιωτική έκφραση την οποία τα αγοράκια του forum θα την ακούσουν πολλές φορές και σύντομα στη ζωή τους Μα ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα! (δεν κατάλαβα τι εννοείς με την παραπάνω φράση οπότε το αφήνω εδώ, θεωρώντας ότι είναι απλώς μια πληροφορία) Για όλους αυτούς που αναφέρεις ότι ψήφισαν ΧΑ: σεβαστή η γνώμη τους και μπορώ ίσως να τους καταλάβω. Ωστόσο πιστεύω ότι οι περισσότεροι που ψήφισαν ΧΑ δεν ήξεραν τι ψήφιζαν (πέρα από το ότι έχουν μια πιο σκληρή θέση στο μεταναστευτικό) και νομίζω ότι μετά από όσα σχετικά έπαιξαν οι τηλεοράσεις αυτές τις μέρες, αν πάμε ξανά σε εκλογές το ποσοστό θα είναι σαφώς χαμηλότερο. Πάντως πιστεύω ότι το ποσοστό αυτό φούσκωσε επειδή την αναφέρανε συνέχεια ως τον "κακό των εκλογών" όλα τα κόμματα. Προσωπικά δεν θεωρούσα καν ότι υπάρχει περίπτωση να μπει στη βουλή πριν το ακούσω από τα άλλα κόμματα. Νομίζω ότι πολύς κόσμος έριξε ΧΑ για αντίδραση στα μεγάλα κόμματα επειδή πρακτικά κάνανε "διαφήμιση" λέγοντας ότι δεν την θέλουν. edit: Για όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει όλες τις απόψεις, υπάρχει σχετικό λήμμα στην ελληνική Wikipedia, το οποίο παραπέμπει και στην (με αρκετό υλικό) ιστοσελίδα της ΧΑ. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 08 Μάιος 2012, 4:27 pm
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 19 από Σοφια Αρχικά θέλω να πιστεύω ότι το υψηλό ποσοστό της Χρυσης Αυγής ήταν γιατί κάποιοι ήθελαν να εκφράσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα είτε γιατί απλά σε τέτοιου είδους δύσκολες εποχές είναι συχνό φαινόμενο μερικοί από απελπισία (άγνοια και πολλά άλλα) να στρέφονται προς ακραίους εκπροσώπους. Σχετικά τώρα με τα άτομα που λες ότι τους ψήφισαν. Είμαι γυναίκα, ζω στο κέντρο όπου μένουν και πολλοί μετανάστες και καταλαβαίνω τον φόβο των ανθρώπων. Αλλά κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη των μεταναστών! Κάνενας άνθρωπος δεν φταίει γιατί υπάρχει! Θεωρώ ότι πρέπει να αναζητούμε τα αίτια εγκληματικών φαινομένων γιατί ένας άνθρωπος δεν στρέφεται στο έγκλημα επειδή κατάγεται από χώρες της ανατολής, ούτε επειδή είναι μαύρος! Θεωρώ ότι το να απομονώνουμε αυτούς τους ανθρώπους και να πιστεύουμε ότι το πρόβλημά μας είναι η ύπαρξή τους είναι μεγάλο λάθος. Το πρόβλημά μας είναι τα μεγάλα συμφαίροντα που καταδυναστεύουν λαούς, τους στερούν ακόμη και τα βασικά αγαθά και τους αναγκάζουν να μεταναστέψουν. Γιατί και εσύ κι εγώ αν πεινούσαμε θα προσπαθούσαμε μα κάθε τρόπο να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημά μας είναι οι δουλέμποροι που φέρνουν μετανάστες στη χώρα και τους εκμεταλεύονται! Το πρόβλημά μας είναι ο μεγαλομπάτσος ή ο πολιτικός που θα πάρει φράγκα για να κάνει τα στραβά μάτια. Το πρόβλημά μας είναι η υπερκατανάλωση της δύσης και οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν στις χώρες των μεταναστών! Δεν είναι πάντως ο μαύρος που έρχεται με την ελπίδα να ζήσει! Αν θέλουμε να δώσουμε μια λύση στην κατάσταση που επικρατεί καλό θα ήταν πρώτα από όλα να κοιτάμε και να φερόμαστε σε κάθε άνθρωπο με σεβασμό! Να τους εντάσουμε στις κοινωνίες μας όσους αυτές αντέχουν! Να θέλουμε όλοι οι λαοί να μπορούν να ζουν έχοντας αγαθά! Η εύκολη λύση είναι ο φασισμός! Όμως κλείνοντας θα πω το εξής! Ας μη ρωτάμε για ποιον χτυπάει η καμπάνα! Η επόμενη κι αν όχι η επόνη σίγουρα κάποια στιγμή η καμπάνα θα χτυπήσει και για εμάς! ΠαράθεσηΤρί 08 Μάιος 2012, 5:11 pm
Re: Βουλευτικές εκλογές 2012 20 από alex elfotopoylos έγραψε:Επειδή έχει γίνει και εδώ αρκετή κουβέντα με τη χρυσή αυγή θα ήθελα να καταθέσω και εγώ μία κάπως "διαφορετική" άποψη (σε καμία περίπτωση πάντως υπερασπιστική) Ασφαλώς και είμαι ΚΑΤΑ αυτής της ολοκληρωτικής θεωρίας αλλά...... ενστερνίζομαι και σέβομαι απόλυτα α) Ελληνίδα κοπέλα 19 χρονών που μένει στα Ιωάννινα , έπεσε θύμα βιασμού απο Αλβανούς λαθρομετανάστες και ψήφισε χρυση αυγή β) Ηλικιωμένο στη Λήμνο με πρόβλημα αναπηρίας που γρονθοκόπησαν-λήστεψαν λαθρομετανάστες και ψήφισε χρυσή αυγή γ) Τους κατοίκους "κακόφημων" περιοχών (πχ Αγίου Παντελεήμωνα , Αχαρνών κτλ) που φοβούνται να κυκλοφορήσουν μετά από κάποια ώρα λόγω της ύπαρξης συμμοριών λαθρομεταναστών και ενδεχομένως ψήφισαν χρυσή αυγή κλπ κλπ κλπ Συμφωνώ ότι οι παραπάνω κατηγορίες μπορεί να έχουν μίσος και οργή μέσα τους για αυτό που τους συνέβη (ειδικά στην 3η περίπτωση που μιλάμε για στέρηση βασικών ελευθεριών) αλλά δεν είναι λογικό να υπάρχει μια στροφή προς νεοναζιστικούς σχηματισμούς! Ψήφισε ό,τι πιο δεξιό υπάρχει! Αλλά όχι αυτό το πράγμα που είναι εκτός δημοκρατίας (πόσο γραφικοί φαντάζουν πλέον όσοι αποκαλούσαν τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. "Καρατζαφύρερ"...). Μιλάμε για ανθρώπους που μιλάνε περί ανωτερότητας των Ελλήνων έναντι των υπολοίπων! Είναι ΑΚΡΑΙΟΙ! Ελπίζω ο κόσμος που τους ψήφισε να καταλάβει τι τραγικό λάθος έκανε... ΠαράθεσηΤρί 08 Μάιος 2012, 6:09 pm