Εργαστήρια Φυσικοχημείας ΙΙ (γενικά)

1
Προς ενημέρωση όσων θα μπουν τώρα στο 3ο εξάμηνο, για να μην βρεθείτε απροετοίμαστοι, διαβάστε τα παρακάτω:

1. Τα εργαστήρια είναι ομαδικά. Χωρίζεστε σε 40 τριμελείς/τετραμελείς ομάδες. Την ομάδα την φτιάχνετε εσείς οι ίδιοι, συνήθως έχετε επιλογή για τριμελή ή τετραμελή ομάδα και τη δηλώνετε σε λίστα που θα σας ζητήσουν οι διδάσκοντες στην αίθουσα να φτιάξετε μέσα σε μια εβδομάδα. Προτείνω να φτιάξετε από την αρχή, εάν είναι δυνατόν, τετραμελή ομάδα. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι συνήθως σπεύδουν όλοι να φτιάξουν τριμελείς ομάδες και τελικά βγαίνουν οι ομάδες πάνω από 40, με συνέπεια κάποιες ομάδες να "σπάνε" τυχαία και να μοιράζονται τα μέλη τους σε άλλες ομάδες.

2. Τα εργαστήρια γίνονται μια φορά την εβδομάδα για κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα επιλέγει αν προτιμάει τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε κατανομή 20 ομάδων ανά ημέρα, οπότε, αν μαζευτούν πολλοί σε μια μέρα, ίσως να μετακινηθούν στην άλλη.

3. Κάθε εβδομάδα κάνει διαφορετικό πείραμα κάθε εβδομάδα, ανεξάρτητα από την πορεία της θεωρίας κτλ. Υπάρχουν 10 ασκήσεις και πρέπει να περάσουν από αυτές τις ασκήσεις όλες οι ομάδες. (Πρακτικά, συνήθως γίνονται 8-9, εξαρτάται το πόσα εργαστήρια θα χαθούν). Βγαίνει κατανομή για το ποια ομάδα κάνει τι κάθε μέρα. Οι ομάδες πηγαίνουν παράλληλα, ξεκινώντας από διαφορετικό πείραμα η κάθε μια και κάνοντας ανά δυο μαζί το ίδιο πείραμα κάθε εβδομάδα. Συνεπώς, όταν οι ομάδες πχ 9 και 10 θα κάνουν το δεύτερο πείραμά τους, οι ομάδες 7 και 8 θα κάνουν το πείραμα που οι ομάδες 9 και 10 έκαναν την προηγούμενη φορά.

4. Η εποπτεία γίνεται ανά πείραμα και όχι ανά ομάδα. Δηλαδή θα έχετε διαφορετικό "υπεύθυνο" για κάθε πείραμα (όπως στα εργαστήρια Φυσικής).

5. Μετά από κάθε πείραμα συνεννοείστε με τον υπεύθυνο του πειράματος για το πότε θα του παραδώσετε εργασία και πότε θα εξεταστείτε. Προσέξτε ιδιαιτέρως το κομμάτι αυτό γιατί τυπικά και τα δυο γίνονται μια εβδομάδα μετά και κάποιοι το θεωρούν δεδομένο, οπότε ίσως να γίνει κάποια σοβαρή παρεξήγηση.

6. Η εργασία που παραδίδετε είναι ομαδική. Φροντίστε να βρείτε άτομα με όρεξη για δουλειά γιατί μπορεί να καταλήξετε να κάνετε μόνοι σας τις εργασίες και οι άλλοι να κάθονται ή να διαβάζουν ωραία και καλά για την εξέταση. Είναι στο ίδιο στυλ των εργασιών που παραδίδατε μέχρι τώρα (περίληψη, θεωρία, επεξεργασία πειραματικών αποτελεσμάτων, συμπεράσματα, βιβλιογραφία). Προσπαθήστε να κάνετε καλές εργασίες, θα μάθετε πολλά από αυτές.

7. Όσο καλές εργασίες και να κάνετε, δεν σημαίνει ότι θα τα πάτε εξίσου καλά και στην εξέταση. Η εξέταση είναι ατομική, γραπτή ή προφορική (σχεδόν πάντα γραπτή) και κυρίως αυτή καθορίζει το βαθμό σας. Δυστυχώς πολλοί ζητάνε περισσότερο πράγματα που έχουν σχέση με το αν διαβάσατε κάποια κομμάτια θεωρίας παρά με το αν ασχοληθήκατε με αυτό καθ' εαυτό το πείραμα. Συνεπώς, αν εσείς κάνετε την εργασία μόνος σας και δεν προλάβετε να διαβάσετε, ενώ οι συνεργάτες σας διαβάσουν για την εξέταση, τότε πολύ καλύτερα θα γράψουν οι συνεργάτες σας...

8. Στη Φυσικοχημεία ΙΙΙ ισχύουν γενικώς τα ίδια. Σχηματίζονται νέες ομάδες, αλλά συνήθως οι ομάδες έχουν κατασταλάξει από την Φυσικοχημεία ΙΙ. Συνεπώς, φροντίστε να φτιάξετε μια δυνατή ομάδα από την αρχή, γιατί οι "καλοί"-"εργατικοί" θα έχουν "πιαστεί" από νωρίς.


Όλα τα πειράματα γίνονται στα εργαστήρια Φυσικοχημείας, στο διάδρομο απέναντι από τη γραμματεία, στην παλιά και τη νέα (κυρίως) πτέρυγα. Δεν μοιράζονται ποδιές (και κατά κύριο λόγο θα μπορούσε να πει κανείς ότι γενικώς δεν χρειάζονται και τόσο, παρόλο που είναι ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας που δεν θα έπρεπε να παραβλέπεται).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Τρί 25 Οκτ 2016, 12:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: Εργαστήρια Φυσικοχημείας ΙΙ (γενικά)

3
Αν θυμάμαι καλά είναι 30%. Ενδεχομένως να είναι και 40% (και να ήταν 30 στην ΦΧ ΙΙΙ)

edit: Ωχ, παραζαλίστηκα σήμερα... άλλο ρώτησες... Εεεε κοίτα, τουλάχιστον σύμφωνα με τον εργαστηριακό οδηγό, σελίδα ii:

Παράγραφος 10:
"Ο σπουδαστής πρέπει να έχει βαθμό εργαστηρίου τουλάχιστον 5 για να συμμετέχει στις εξετάσεις της θεωρίας του μαθήματος.
Ο σπουδαστής που επέτυχε βαθμό εργαστηρίου μικρότερο του 5, υποχρεώνεται να επαναλαμβάνει την εργαστηριακή σειρά.
Ο βαθμός του εργαστηρίου διατηρείται για δύο διαδοχικές εξετάσεις της θεωρίας του μαθήματος (π.χ. Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο), όπου και συμμετέχει με το ποσοστό της παραγράφου 9." (σημ: 30% )

Πρόγραμμα εργαστηριακών ασκήσεων 2010-11

4
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εργαστηριακών ασκήσεων για το ακαδ. έτος 2010-2011. Επισυνάπτω ένα pdf με τις φωτογραφίες της ανακοίνωσης που βρίσκεται έξω από το εργαστήριο Φυσικοχημείας. Έξω από το εργαστήριο βρίσκονται και οι καταστάσεις με τις ομάδες.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Re: Εργαστήρια Φυσικοχημείας ΙΙ (γενικά)

5
Σήμερα στο μάθημα μας ζητήθηκε από τους καθηγητές να δημιουργήσουμε τριμελείς ομάδες και να επιλέξουμε μέρα (Δευτέρα ή Τρίτη ) για το εργαστήριο φυσικοχημείας ΙΙ. Μπορείτε να δηλώνετε τις ομάδες καθώς και την επιλεγόμενη από εσάς μέρα στούς παρακάτω συμφοιτητές μας:
Καππάτου Χρύσα, Φαλιέρος Κωνσταντίνος, Γαρμπή Παναγιώτα, Τζαβίδη Σοφία, Χαριτόπουλος Βασίλης, Πάνος Παναγιώτης και Θεοδωροπούλου Μαριέτα.
Η δήλωση αυτή θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Re: Εργαστήρια Φυσικοχημείας ΙΙ (γενικά)

6
Σήμερα κάναμε το πρώτο μας εργαστήριο φυσικοχημείας. Ρώτησα τον υπέυθυνο της άσκησης μου για το τί θα γίνει αύριο με το εργαστήριο και αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι λόγω της συνέλευσης. Μου απάντησε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί κανένα εργαστήριο και ότι πιθανότατα θα γίνουν τα εργαστήρια. Οπότε αν αύριο η ομάδα σας έχει εργαστήριο καλό θα ήταν να πάτε για να δείτε αν τελικά θα γίνει. :)

Re: Εργαστήρια Φυσικοχημείας ΙΙ (γενικά)

7
ΛΟΛ???? Μας τρολάρουν άσχημα μου φαινεται! Δηλαδή δεν είμαστε μέρος του φοιτητικού συλλόγου εμείς? Να το κάνουμε μετά την συνέλευση αν θέλουν τόσο πολύ!

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Σοφία!
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''