Ποια μαθήματα του εξαμήνου θεωρείτε χρήσιμα;

Εφαρμοσμένη Θερμοδυναμική
Σύνολο ψήφων: 35 (30%)
Μαθηματικά ΙΙΙ
Σύνολο ψήφων: 26 (22%)
Οργανική Χημεία Ι
Σύνολο ψήφων: 27 (23%)
Τεχνική Μηχανική
Σύνολο ψήφων: 2 (2%)
Φυσικοχημεία ΙΙ
Σύνολο ψήφων: 28 (24%)
Σύνολο ψήφων: 118

Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

1
Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο; Καλύτερο από τα προηγούμενα; Ποια μαθήματα σας άρεσαν/δεν σας άρεσαν και γιατί; Τι παραπάνω θα θέλατε; Ποιες οι "ευχάριστες" και οι "δυσάρεστες" στιγμές του εξαμήνου;

Τώρα που τελείωσε η εξεταστική θα έχετε μια πιο σφαιρική άποψη. :)

Edit by i griega
Προσθήκη ψηφοφορίας: Παρακαλώ ψηφίστε έως και 5 από τα μαθήματα κορμού που θεωρείτε αντικειμενικά χρήσιμα, ανεξάρτητα με το αν ο καθηγητής, ή το σύγγραμα, ή ο τρόπος διδασκαλίας δε σας ικανοποίησαν. Σκοπός είναι να εξετασθεί κατά πόσο τα μαθήματα, από άποψη αντικειμένου και ύλης, αξίζουν τον κόπο να υπάρχουν στο εξάμηνο αυτό. Μπορείτε φυσικά να γράψετε τα σχόλιά σας και τις απόψεις σας στη συνέχεια. Επίσης μπορείτε να γράψετε για τα μαθήματα επιλογής που δε συμπεριλαμβάνονται, δεδομένου ότι δεν είναι κοινά για όλους.

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

2
Καλησπέρα κόσμε :D

Πλησιάζει ο καιρός και την επόμενη Δευτερα έχουμε παρουσιαση των μαθημάτων επιλογής του 3ου εξαμήνου!

Θα θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και να μας πείτε εντυπώσεις? :T:

Και γενικότερα το εξάμηνο αυτό, δυσκολευτήκατε ή τα πράγματα ήταν όπως τα προηγούμενα εξάμηνα?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Περιμένω τις απαντήσεις σας ^^
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

3
Πολύ παλιό για να θυμάμαι καλά.. αλλά νομίζω αρκετά καλό εξάμηνο! Μπαίνεις πλέον σε κάποια πιο ειδικά θέματα σε σχέση με το πρώτο έτος.. πχ θερμοδυναμική που ανέφερες (μιας κ για να σου απαντήσω σχετικά με τα επιλεγόμενα μαθήματα αναγκάστηκα να ανατρέξω στον οδηγό σπουδών)

όσον αφορά στο επιλογής, εγώ είχα επιλέξει ραδιοχημεία (καθώς έχω μία τρέλα με τα πυρηνικά και -δυστυχώς- αυτά με τρέλαναν). Δε γίνεται και το τρελό μάθημα, αλλά είναι γενικά ενδιαφέρον. ++ έχει (ή τουλ είχε) απαλλακτική εργασία που για μένα είναι κάτι πολύ βασικό για τα μαθήματα επιλογής με την έννοια ότι σε "καλεί" να εμβαθύνεις σε ένα θέμα που σ' ενδιαφέρει σχετικά περισσότερο.
++ωφελεί στην περίοδο της εξεταστικής ;) [ενα μάθημα λιγότερο]
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

4
Brave, καλύτερα άνοιξε ξεχωριστό topic για τα μαθήματα επιλογής. ;)

Προσωπικά θεωρώ (μέχρι στιγμής, μπαίνω 7ο εξάμηνο) το 2ο έτος ως το πιο ζόρικο της σχολής. Και ειδικά το 4ο εξάμηνο, αλλά και το 3ο είχε τρέξιμο.
  • Η Φυσικοχημεία ΙΙ (και ΙΙΙ) έχει εργαστήριο κάθε βδομάδα. Ζόρικο εργαστήριο, με εργασίες-ασκήσεις-εξετάσεις. Πρώτο εργαστήριο με ομάδες, προσέξτε πολύ με ποιους θα κάνετε ομάδα και κάντε σαφές οτι στις εργασίες θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία! Δεν έχει "βαριέμαι" κτλ, η δουλειά είναι συγκεκριμένη και πρέπει να βγει σωστά. Το εργαστήριο πάντως είναι ωραίο! Και το μάθημα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
  • Η Εφαρμοσμένη Θερμοδυναμική έχει αρκετά συχνά σειρές ασκήσεων προς παράδοση, οι οποίες θέλουν δουλειά και προσθέτουν αρκετό άγχος. Βέβαια συνηθίζεται να τις αντιγράφουν οι περισσότεροι... :P Είναι από τα πρώτα πιο "εφαρμοσμένα" μαθήματα της σχολής. Έχει ενδιαφέρον, αλλά είναι ένα μάθημα κάπως "κλασσικό". Θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο κεφάλαιο στη Φυσική Β' Λυκείου κατεύθυνσης.
  • Το εργαστήριο της Οργανικής είναι αρκετά "χαλαρό" μπορώ να πω και δεν θα σας ταλαιπωρήσει. Επίσης δεν θα σας αφήσει και τρομερές εμπειρίες, καθώς θα περάσετε πολύ λίγο χρόνο σε αυτό (ένα μήνα).
  • Ευτυχώς για εσάς, έχουν αλλάξει τα πράγματα σε Μαθηματικά ΙΙΙ και Τεχνική Μηχανική (πέρσι αλλάξανε), προς το αρκετά καλύτερο από ό,τι φαντάζμαι. Πριν, ειδικά στα Μαθηματικά ΙΙΙ, η κατάσταση ήταν χάλια... πολύ χάλια...
  • Από επιλογής εγώ είχα πάρει Σχεδιασμό Πειραμάτων και τον ευχαριστήθηκα! :D
Δε νομίζω οτι είναι κάποιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικό εξάμηνο. Ακόμα στα βασικά μαθήματα της σχολής είναι, αλλά αρχίζουν να γίνονται πιο ενδιαφέροντα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Δευ 10 Οκτ 2011, 7:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σχόλια για την Εφαρμοσμένη Θερμοδυναμική

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

5
Ωραία μου ακούγονται! :)
Καλό θα είναι να έχει και λίγο τρέξιμο το εξάμηνο..αρκεί τα είναι ενδιαφέροντα τα μαθήματα! Εγω προσωπικά ως επιλογής πήρα οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων φυσικά γιατί άλλωστε αγαπάμε οικονομία και τον Καλογήρου με τους συνεργάτες του!! :roll: :razz:

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

6
Στο 1ο εξάμηνο παίρνεις μια ιδέα εργαστηρίων-τρεξίματος. Στο 2ο την έχεις πάρει ήδη χαχαχα...το ζόρικο έτος της σχολής είναι το 2ο γενικά, αλλά το τρέξιμό του έχει και μια γλύκα. plus, συνειδητοποιείς ότι κάνεις εργασίες-αναφορές σε ομάδες τουλάχιστον 3 ατόμων (Φυσικοχημεία ΙΙ)...η συνεργασία με συναδέλφους είναι βασικό στοιχείο του Πολυτεχνείου γενικα!
Για να μην πω πως όταν ήμουν 3ο εξάμηνο δεν μου άρεσε κανένα μάθημα (αν και μου άρεσαν τα μαθηματικά ΙΙΙ γενικά όμως όπως είπε ο MakisH δύσκολα εκείνα τα χρόνια) ας πούμε ότι η φυσικοχημεία ΙΙ και τα εργαστήρια οργανικής είχαν ένα ενδιαφέρον :D
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

7
ωραία η φυσικοχημεία ΙΙ !!! δε θυμόμουν ότι είναι σε αυτό το εξάμηνο! πολύ βασικό μάθημα και ουσιαστικά το ξανααγγίζει κανείς μόνο στην κατεύθυνση των υλικών! όσον αφορά στα εργαστήρια:
welcome to the club των ομαδικών εργασιών! είναι πολύ βασικό έτος, γιατί βασικά συνειδητοποιείς με ποιους και με ποιο τρόπο μπορείς να συνεργαστείς! + για πρώτη φορά έχεις εξέταση μετά από κάθε εργαστήριο!

PS. ακόμη θυμάμαι το ατέλειωτο κάψιμο στη βιβλιοθήκη
δωμάτια ομαδικής μελέτης for ever...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

8
Μμμ...3ο εξάμηνο...Κοίτα να δείς τη Φυσικοχημεία ΙΙ την καταχάρηκα με τον Πολυμένη, ακόμα κι αν τα εργαστήρια ήταν ζόρικα και ήθελαν πολύ τρέξιμο. Τουλάχιστον οι παραδόσεις κάθε φορά με αποζημίωναν.

Η Θερμοδυναμική πολύ βασικό μάθημα, αλλά τελικά συνειδητοποίησα το πρόβλημα σε αυτό το μάθημα το είχα κυρίως με τον καθηγητή, ο οποίος εν τέλει μου προκαλεί αποστροφή. Βασικά, είστε τυχεροί γιατί μπορείτε πλέον να πάρετε το βιβλίο του Παπαϊωάννου από την αρχή του εξαμήνου και να το ξεκοκκαλίσετε κανονικά για να καταλάβετε τις έννοιες και να εμβαθύνετε. Οι σειρές παλουκάκια γενικά, αλλά όπως θα διαπιστώσεις όλα γίνονται τελευταία στιγμή και μάλιστα ομαδικά στο αναγνωστήριο ;) !

Η Οργανική έχει μεγάλη ύλη και θέλει διάβασμα, αλλά κατά τα άλλα ο βαθμός δεν είναι δύσκολος και οι καθηγητές εφιστούν την προσοχή στα πιο βασικά. Προσωπικά τη Δέτση παρακολουθούσα και την έβαλα στην καρδιά μου αυτή τη γυναίκα, γιατί μου άρεσε πολύ ο τρόπος της στο μάθημα και οι σημειώσεις που έκανε. Την είχα και στο εργαστήριο, όπου είναι πολύ ευχάριστη και συνεργάσιμη. Το εργαστήριο μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, γιατί ήταν σχετικά εύκολο, χάριζε μονάδες στον τελικό βαθμό και ήταν όπως έπρεπε να είναι ένα εργαστήριο Χημείας: φωτιές, σκούρα ζουμιά που βράζουν, πτητικά υγρά που μυρίζουν και σε ζαλίζουν και γενικά ήθελε μια δέουσα προσοχή.

Επιλογής είχα πάρει κι εγώ Ραδιοχημεία, το οποίο όντως, ενώ θα μπορούσε να είναι το ωραιότερο μάθημα του κόσμου, γινόταν απλά 2 ώρες που αναρωτιόσουν πώς θα περάσουν. Πρόβλημα της καθηγήτριας κατά τη γνώμη μου, γιατί και καλό μάθημα δεν έκανε, και το βιβλίο της ήταν απαράδεκτο, και ερχόταν πολλές φορές καθυστερημένη ή έβαζε 2 μεταπτυχιακές να παραδίδουν στη θέση της. Εγώ το διάλεξα καθαρά από προσωπική πώρωση με τα πυρηνικά και τα ραδιενεργά και αν το κάνεις κι εσύ, σιγουρέψου πρώτα ότι θα δίνεις το παρόν κάθε φορά στο μάθημα!! Η καθηγήτρια κόβει φάτσες και την ενδιαφέρει η φυσική σου παρουσία(για την πνευματική, αν τα καταφέρεις μπράβο σου!!)

Για την Τεχνική Μηχανική εσύ θα μου πεις γιατί ακόμα τη χρωστάω!!

Καλό εξάμηνο
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

9
εγώ από την άλλη προτείνω Θεοδώρου!!! ο άνθρωπος απλά ξέρει. όσο για τον πολυμένη, είναι καθαρά φροντιστηριακό μάθημα... χαμένος κόπος. πάρε και διάβασε το βιβλίο των ασκήσεων και σε καλύπτει.

Η θερμοδυναμική μου άρεσε τρελά! και ως μάθημα και ως καθηγητές! οπότε θεωρώ ότι είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Πώς σας φάνηκε το 3ο εξάμηνο;

10
Σχετικά με τη Φυσικοχημεία ΙΙ και Πολυμένη VS Θεοδώρου:

Παρακολουθούσα Θεοδώρου προσωπικά και είχα παρακολουθήσει και το επιλεγόμενο μάθημά του στο 2ο εξάμηνο. Παρακολούθησα επίσης Πολυμένη στο επιλεγόμενο μάθημά του στο 5ο εξάμηνο. Πιστεύω οτι και οι δυο είναι καλοί δάσκαλοι, απολύτως συννενοήσιμοι και γενικώς δεν θα έχεις πρόβλημα όπου και να πας.

Το μάθημα που κάνουν είναι εντελώς διαφορετικού στυλ όμως. Ο Πολυμένης κάνει πιο "φροντιστηριακό" μάθημα όπως λέει η madadayo. Προσπαθεί να σου περάσει κάποια βασικά πράγματα και να σου μείνουν, θα λύσει πάρα πολλές σχετικά απλές νομίζω ασκήσεις στον πίνακα (επιπέδου εξετάσεων) και θα καθορίσει ουσιαστικά αυτός τα θέματα των εξετάσεων. ο Θεοδώρου θα σε πήξει στα μαθηματικά στην αρχή, αλλά όταν αρχίσεις να καταλαβαίνεις πώς συνδέονται όλα αυτά και τι προεκτάσεις έχουν θα είναι μαγικό! Είναι αρκετά πιο θεωρητικό, χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα μαθηματικά και γενικώς αποδεικνύει το κάθε τι.

Μέχρι πέρισυ δίνονταν τα βιβλία του Πολυμένη (τα οποία διαβάζουν όλοι) και του Ρακιντζή (το οποίο δεν το διάβαζε ουσισατικά κανείς). Από φέτος βλέπω οτι προσφέρεται σαν επιλογή ο πρώτος τόμος της μετάφρασης του Atkins (παλιά έκδοση είναι η αλήθεια) και θα σας συμβούλευα να το διαβάσετε, είναι πολύ ωραίο βιβλίο! Ειδικά αν παρακολουθήσετε Θεοδώρου, θα το εκτιμήσετε. Η αλήθεια είναι οτι τα περί κινητικής των αερίων είναι ένα κεφάλαιο στον τρίτο τόμο της μετάφρασης (ο οποίος δεν δίνεται), αλλά καλύπτονται μια χαρά και από το βιβλίο του Πολυμένη και τις σημειώσεις. Εξ' άλλου το βιβλίο του Atkins πηγαίνει αρκετά μακρύτερα από το επίπεδο των εξετάσεων.