[4o] Φυσικοχημεία ΙΙΙ (2009-10)

1
Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις του κυρίου Καραντώνη πάνω στην Ηλεκτροχημεία.

Θα ακολουθήσουν ασκήσεις από πίνακως, από την κυρία Καραγιάννη. Οι ασκήσεις θα είναι από το βιβλίο (φυλλάδιο αν προτιμάτε) "Υπολογιστικές ασκήσεις Ηλεκτροχημείας" που μοιράστηκε μαζί με τον εργαστηριακό οδηγό.

Τις επόμενες μέρες ενδέχεται να τροποποιηθεί το πρόγραμμα ώστε να γίνουν αναπληρώσεις στη Χημική Κινητική. Ακούστηκε κάτι και για εξτρά μάθημα Κινητικής το πρωί κάποιας Τετάρτης.

Ο κύριος Καραντώνης κάλεσε τους φοιτητές να ξεκινήσουν να διαβάζουν για το μάθημα, ώστε στο ενδιάμεσο να συζητηθούν οι όποιες απορίες προκύψουν. (μπορείτε να τον βρείτε στο γραφείο του, απέναντι από το εργαστήριο Φυσικοχημείας)


Σημειώνουμε εδώ, επί τη ευκαιρία, την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη "συνδιδασκαλία" Ηλεκτροχημείας και Χημικής Κινητικής (δυο εκ των πραγμάτων διαφορετικά αντικείμενα) και την εξέτασή τους σαν ένα μάθημα, με θέματα δυο μαθημάτων. Αν αυτό έγινε για να κρατήσουμε τα μαθήματα σε 6 ανά εξάμηνο, τότε νομίζω είναι σαφές οτι απλώς δουλεύουμε τον κόσμο, όπως βέβαια έτσι κι αλλιώς κάνουμε από πολλές απόψεις στη σχολή...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BrAVeSirRObin την Κυρ 17 Μαρ 2013, 9:31 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Αλλαγή τίτλου και συγχώνευση topics

Εξεταστέα ύλη Ηλεκτροχημείας

2
Σύμφωνα με τον κύριο Καραντώνη, η εξεταστέα ύλη για το κομμάτι της Ηλεκτροχημείας είναι:

Από το βιβλίο "Ηλεκτροχημεία" της Ν. Κουλουμπή, έκδοση 2005 (?):
  • Κεφάλαιο 1 [Ηλεκτρική αγωγιμότητα]: σελ. 1-21 , 26-31
  • Κεφάλαιο 2 [Αριθμοί μεταφοράς]: σελ. 39-49
  • Κεφάλαιο 3 [Η φορτισμένη διεπιφάνεια]: σελ. 53-63 , 68-70
  • Κεφάλαιο 4 [Θερμοδυναμική εξ. ηλ/χημικών συστ. - γαλβανικά στ.]: σελ. 111-131 , 134-154 , 174-189
  • Κεφάλαιο 5 [Κινητική ηλεκτροχημικών δράσεων]: σελ. 235-259 , 264-267 , 276-290 , 292-294 , 297-312
(Παρατηρούμε κάποια μη ακριβή αντιστοίχιση των σελίδων με τα κεφάλαια, οπότε ίσως η ύλη να είναι σύμφωνα με κάποια παλαιότερη έκδοση του βιβλίου.)

Από το βιβλίο "Υπολογιστικές ασκήσεις ηλεκτροχημείας" της Ν. Κουλουμπή, έκδοση 2008, όλες οι ασκήσεις.

Επικουρικά ως προς τη μελέτη από το βιβλίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι σημειώσεις του κυρίου Καραντώνη, που θα τις βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα. Οι σημειώσεις αυτές υπάρχουν προς το παρόν σε μορφή html, ωστόσο, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα είναι διαθέσιμες σε εκτυπώσιμο, συνολικό αρχείο pdf, στον ίδιο χώρο. Θα ανέβει τότε και ένα τυπολόγιο το οποίο μπορούμε να έχουμε μαζί μας και στις εξετάσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Σάβ 22 Μάιος 2010, 11:16 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Λόγος: Διόρθωση του "οι ασκήσεις 1-15" σε "όλες οι ασκήσεις"

Σημειώσεις Ηλεκτροχημείας - Α.Καραντώνης

4
Ο κύριος Καραντώνης ανέβασε σήμερα στην προσωπική του ιστοσελίδα ένα προσχέδιο (ουσιαστικά μια χαρά είναι, απλώς έχει κάποια ψευτολαθάκια τυπογραφικού τύπου) των σημειώσεων που έφτιαξε κατά τη διάρκεια του εξαμήνου για το μάθημα της Ηλεκτροχημείας. Είναι συγκεντρωτική παρουσίαση, σε εκτυπώσιμη μορφή (pdf αρχείο) των σημειώσεων που ανέβαιναν κάθε βδομάδα στο site του.

Ο ίδιος επεσήμανε πολλές φορές οτι οι σημειώσεις δεν είναι στην τελική τους μορφή (όπως αναγράφεται και με υδατογράφημα σε αυτές). Όποιος βρει πράγματα που μπορούν να διορθωθούν ας κάνει τον κόπο να τα επισημάνει είτε κατευθείαν στον ίδιο είτε εδώ ώστε να του τα μεταφέρουμε. Προσωπικά ξεκίνησα να διαβάζω και έχω εντοπίσει ήδη κάποια ψευτοτυπογραφικά για τα οποία θα τον ενημερώσω.

Τις σημειώσεις θα τις βρείτε στο http://users.ntua.gr/antkar/#education
Δεν παραθέτω direct link καθώς υποθέτω οτι μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή.
Καλή μελέτη εύχομαι! :D

Re: Ολοκλήρωση διαλέξεων κου Καραντώνη - Ασκήσεις

5
Χθες, Παρασκευή 21/5, παρουσιάστηκαν κάποιες ασκήσεις Ηλεκτροχημείας από την κυρία Καραγιάννη.

Την Τετάρτη που μας έρχεται (26/5), στις 8:45-10:30, θα γίνει και πάλι μάθημα (ασκήσεις) από την κυρία Καραγιάννη. Άγνωστο το πού θα γίνει το μάθημα. Θα υπάρξει κάποια συννενόηση της τελευταίας στιγμής.

Τις Παρασκευές που θα ακολουθήσουν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων, το δίωρο της Ηλεκτροχημείας θα διατεθεί για την Χημική Κινητική.

Re: Τροποποίηση προγράμματος Φυσικοχημείας ΙΙΙ

6
Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις της κας Καλαντζοπούλου. Ως εκ τούτου, το αυριανό δίωρο θα είναι διαθέσιμο για την Ηλεκτροχημεία, όπου θα (ξανα)κάνει μάθημα ο κύριος Καραντώνης. Πιθανότατα κάποιες ασκήσεις ή κάποια "εξτρά" πραγματάκια. Όσοι πιστοί προσέλθετε, τη γνωστή ώρα, στην αίθουσα 26. :)

Re: Εξεταστέα ύλη Ηλεκτροχημείας

10
sos??? Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο... Ξέρω μόνο οτι ο άνθρωπος είπε οτι θα βάλει μόνο ουσιαστικά πράγματα. Ούτε "πονηρά" θέματα, ούτε πολύ εξειδικευμένα. Θέματα "πονηρά" και εξειδικευμένα υπάρχουν (λέει) στο φυλλάδιο των λυμένων ασκήσεων της κας Κουλουμπή. Θα είναι πιο νορμάλ πράγματα...