Φωτογραφική λέσχη ΕΚΠΑ (ΠΟΦΠΑ)

1
Ψάχνοντας πρόχειρα στο internet δεν βρήκα να υπάρχει κάποια φωτογραφική λέσχη/ομάδα για το ΕΜΠ. Μήπως κάνω λάθος; Υπάρχει κάτι;

Υπάρχουν Χημικοί Μηχανικοί που να ενδιαφέρονται καθόλου για τη φωτογραφία; Θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε κάτι μεταξύ μας;

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; Πηγαίνει μήπως κανείς στη φωτογραφική λέσχη του ΠΟΦΠΑ (Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών); Έχει ενδιαφέρον;

Re: Φωτογραφική λέσχη

2
Ήρθε η ώρα, νομίζω, να δώσω τα φώτα μου!!!

Η αλήθεια είναι ότι το ΕΜΠ δεν έχει τίποτα για τη φωτογραφία. Γι αυτό έχει φροντίσει όμως το ΕΚΠΑ και ο ΠΟΦΠΑ, όπου λειτουργούν τμήματα φωτογραφίας κάθε χρόνο. Εγώ προσωπικά, φέτος παρακολουθώ το 2ο χρόνο στη φωτογραφία. Ειδικά αυτή τη χρονιά, η συμμετοχή των φοιτητών από όλα τα ιδρύματα ήταν τεράστια(περίπου 900 εγγεγραμμένοι!!!).

Περαιτέρω πληροφορίες: η πικρή αλήθεια είναι ότι οι εγγραφές έχουν τελειώσει πρακτικά από τις 15/10. Όμως φαντάζομαι ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τις διαλέξεις κ χωρίς να είστε εγγεγραμμένοι. Τα μαθήματα γίνονται κάθε μέρα(πρωτοφανές φαινόμενο, λόγω πρωτοφανούς συμμετοχής!) στο κτίριο του ΕΚΠΑ, Ακαδημίας και Ιπποκράτους, στην αίθουσα της Ίριδας(ένα ΤΕΛΕΙΟ θεατράκι!). Τις Τετάρτες τα μαθήματα γίνονται 17:30-20:00, και τις Πέμπτες και Παρασκευές 18:00-20:30 (για Δευτέρες κ Τρίτες δεν είμαι σίγουρη). Το μάθημα χωρίζεται σε 2 ενότητες. Στην 1η μιλάμε για τα τεχνικά μέρη της φωτ.μηχανής και τους τρόπους χρήσης της, ενώ στη 2η βλέπουμε δουλειές διάσημων φωτογράφων και τις συζητάμε. Στο 2ο μέρος των μαθημάτων, μπορούμε να προβάλλουμε και τη δικιά μας δουλειά και να ακούσουμε τι πιστεύει το ακροατήριο(θέλει πολύ θάρρος!! :oops: ). Γενικά, το το 2ο μέρος είναι πιο πολύ για συζήτηση κ περισυλλογή.

Συνήθως τις Κυριακές κανονίζουμε εξορμήσεις στην Αθήνα για φωτογράφιση, όπου βλέπεις ένα μπούγιο παιδιά να κυκλοφορούν με τις μηχανές στο χέρι. Παράλληλα, όσοι χρησιμοποιούν αναλογικές μηχανές τους προτείνονται συγκεκριμένα ασπρόμαυρα φιλμ, τα οποία θα μπορούν να εμφανίζουν στους θαλάμους του ΠΟΦΠΑ.


Τέλος, προς το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, γίνεται έκθεση φωτογραφιών σε ένα χώρο στην Πλάκα και εκδίδεται και ένα λεύκωμα με φωτογραφίες των παιδιών. Στα μαθήματα φωτογραφίας, όπως κ σε όλες τις δραστηριότητες του ΠΟΦΠΑ, δε συμμετέχουν μόνο φοιτητές.

Κ είναι μάλλον καλό που τέτοια μαθήματα γίνονται με άτομα από όλες τις σχολές, μπας κ δούμε λίγο κόσμο κ εκτός Πολυτεχνειούπολης.
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

Re: Φωτογραφική λέσχη

5
Νομίζω πως ναι, δε θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πρακτικά, τα μαθήματα της φωτογραφίας αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν, οπότε δεν είναι να πει κανείς ότι αν γραφτείς τώρα, θα μείνεις πίσω στην "ύλη". Άσε που τα παιδιά που κάνουν τις παραδόσεις είναι πολύ εντάξει, είναι πιο πολύ παρεϊστικο το κλίμα.
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

Re: Φωτογραφική λέσχη

6
Έγώ μάλλον θα πηγαίνω τις Τετάρτες, κι αν δεν προλαβαίνω τις Παρασκευές. Εξαρτάται από τις ποιες μέρες θα έχω πρόσβαση και στους θαλάμους εμφάνισης. Τις Τετάρτες το μάθημα ξεκινάει 17:30 και τις Παρασκευές 18:00. Βέβαια, τις Τετάρτες,εμείς που έχουμε εργαστήρια Φ/Ν ΙΙ, τελειώνουμε 17:30, οπότε είμαι στον ΠΟΦΠΑ στις 18:00, αλλά για μένα δεν είναι πρόβλημα γιατί τα έχω ξανακούσει τα περισσότερα. Για κάποιον καινούριο, απλώς θα χάνει την αρχή.
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

Re: Φωτογραφική λέσχη

7
Κι εγώ για Τετάρτη ή Παρασκευή σκεφτόμουν αν είναι. Μπορεί να πάω να ρίξω κανένα βλέφαρο σήμερα (αν και δεν το βλέπω) ή την Παρασκευή...

Ελπίζω να δέχεστε στην παρέα σας και τα αυτά τα κατακάθια της κοινωνίας που έχουν το θράσος να μην χρησιμοποιούν φιλμ πλέον... :bleh:

Re: Φωτογραφική λέσχη

8
Καλά, θα κάνουμε παρέα και εσάς τους μορντενιστές με τις ψηφιακές σας, αλλά επειδή είμαστε και λίγο "κουλτούρα να φύγουμε" θα σας κοιτάμε πού και πού αφ' υψηλού και θα γελάμε κοροϊδευτικά εις βάρος σας, μιας και δε θα ξέρετε να εμφανίζετε τις φωτογραφίες σας. :bleh:
9 για το carefree και το κοινωνικό μήνυμα

Re: Φωτογραφική λέσχη

9
Πήγα σήμερα στην Ιπποκράτους. Εντυπώσεις με χρονική σειρά που αυτές σχηματίστηκαν:

1. Α, ωραία! Τα μαθήματα γίνονται σε θεατράκι! Κατάμεστη αίθουσα!
2. Ο κόσμος φαίνεται πολύ νορμάλ και μικρής ηλικίας
3. Με δυσκολία βρίσκω θέση να κάτσω γιατί ένα τεράστιο ποσοστό καθισμάτων είναι σπασμένα
4. Το μάθημα ξεκινάει με κάποια απλά πράγματα και ο ομιλητής τα εξηγεί πάρα πολύ απλά και κατανοητά θεωρώντας μηδενικό υπόβαθρο.
5. Δεν φάνηκε να στηρίζεται η άποψη "η φωτογραφία είναι το φιλμ και τίποτα άλλο", ίσως το αντίθετο μάλιστα
6. Δεν θεωρείται δεδομένο οτι κάποιος που πάει εκεί πέρα θα πρέπει ντε και καλά να ασχοληθεί με μια φωτογραφική μηχανή SLR, το αντίθετο μάλιστα
7. Κάνουμε ένα τεράστιο διάλειμμα
8. Γίνεται παρουσίαση του έργου ενός φωτογράφου και συζητιούνται οι φωτογραφίες του
9. Ο ομιλητής δεν προσπαθεί να δώσει την άποψή του αλλά να οδηγήσει το μάτι σε μερικά ενδιαφέροντα σημεία και (το κυριότερο) δεν είναι του στυλ "τι θέλει να πει ο ποιητής"
10. Όσο κατά του "τι θέλει να πει ο ποιητής" είναι ο ομιλητής, τόσο υπέρ του ήταν κάποιοι από το κοινό δημιουργώντας μια σύγχυση στη συζήτηση
11. Ο ομιλητής καταφέρνει να επαναφέρει τη συζήτηση στην προγραμματισμένη εκπαιδευτική της ρότα.

Αυτά γενικώς. Προσωπικά μπόρεσα και γράφτηκα αμέσως μετά το μάθημα. Μια απλή αίτηση και 10€ με απόδειξη.
Τις Κυριακές έχει φωτογραφικές βόλτες μέσα στην Αθήνα, ελπίζω εκεί να καταφέρω να γνωρίσω ανθρώπους. :)